Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při natáčení nového filmu Jiřího Stracha umírá střelnou ranou do hlavy bohatý producent a majitel prosperujícího byznysu. Vyšetřování takového případu zavede sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) do filmařského zákulisí. Do vyšetřování se opět zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), kteří odhalují, že filmařské prostředí je plné motivů pro vraždu. Mezi tím Karinin bratr zmizel z nemocnice. Co ho vedlo k útěku z léčení? (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový slabý podprůměr, vraha nebylo možné odhalit, protože vše důležité se odehrálo v posledních minutách. Motiv, opatření vražedné zbraně, naplánování dvou vražd a jejich provedení, celkem přitažené za vlasy. Jak vidím z jiných komentářů, někomu se linie mladého Heřmánka líbí, mně tedy vůbec. Heřmánkovi je většinou věnován vždy závěr epizody. Vůbec se však tato linka nevyvíjí, navíc mně dost vadí, že je to psychopatická postava, ale současně je to vlastně postava plná inteligence, která všechny s lehkostí sobě vlastní ošálí (lékaře, policii, rodinu), avšak vše dělá pouze s cílem ochránit svoji sestru policistku, tedy nějaký psychopatický magor musí chránit policistku s pistolí za pasem a vše směřuje k tomu, že ji opravdu před dalším psychopatem Kaňkovským zachrání. Útěk Heřmánka z nemocnice spíše komický – ví přesně kdy a kam se budou odvážet kontejnery, vystihne přesně moment, kdy si jde policista pro kávu, vyhne se všem kamerám, přemluví mámu ke spolupráci atd. atd. Tato linka je úplně zbytečná… ()

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dost zoufalé, pořád si každý hraje co chce a neladí to dohromady (Dvořák vtipkuje (ale ten vtip že Strach nic nenatočil je pěkný, ano), hlavní hrdinka se snaží každou větu vyslovit bez jakékoli intonace, natož emoce a dost se jí to daří, Strach skoro neexistuje, což je škoda, protože je i herec Světlana Nálepková vystupuje v roli velké herečky (což je asi vtip, hrát nikdy neuměla)). Navíc tentokrát nejen že šéfové narazili tu hučku, ale zjevně kostyméři soutěžili i o titul DO JAKYCH PRISERNYCH HADRU BYCHOM JI JESTE NAVLIKLI?. Hlavní zápletka sice není zcela nemožná, ale zato je tak nějak podružná, jistě vraha nelze odhalit hned na začátku, jak si zde někteří libují, ale osobně v tom nevidím až takové plus. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vědomě a naprosto subjektivně nadhodnocuji, protože za a/ Jirka Strach, za b/ Boskovice a Skalice nad Svitavou - vše mé srdcovky. Vážně ty vtípky Strachova dvorního herce Dvořáka na Stracha („on už dlouho nic nenatočil“) a postavy jeho seriálů mne moc pobavily, a možná škoda, že Jirka nakonec nebyl vrah - byla by to dobrá prča. Ale i tak je scénář velmi slušně veden, některé herecké výkony (manželka producenta) naprosto dokonalé (a jiné, žel, hodně ochotnické, třeba dcera producenta), a dokonce se mi tentokrát líbil i podpříběh s bráchou, protože je asi jasné, že chce chránit ségru, teda švícu. Jen tedy netuším, jak to vše uzavřou v jediném zbývajícím dílu, spíše bych řekl, že se chystá klasický cliffhanger na druhou sérii, proti níž ale vůbec nic nenamítám. Btw, to by mě fakt zajímalo - proč Jirka v poslední době nic netočí? Znelíbil se demo bloku, nebo fakt konečně chystá majstrštyk v podobě Sedmikostelí i s dokonalým koncem v podobě středověkého Karláku? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší radost u tohoto dílu mám z lokace - Boskovické westernové městečko jsem nedávno navštívil a byla radost se do něj opět podívat s filmaři. Příběh vraždy filmového producenta má slušnou pointu, stejně jako Erikův útěk z nemocnice. Díl je parádně obsazen - ve vedlejších rolích se objeví Martin Preiss, Světlana Nálepková a režisér Jiří Strach, který hraje sám sebe. Navíc v první polovině zazní dobré parodické hlášky. Díl, který velmi potěšil. ()

callix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka ne moc uvěřitelná, potěšilo jen obsazení Renčova kámoše a mého oblíbeného rejži J. Stracha. Klidně mohli udělat z Heřmánkovy vedlejší linky samostatný seroš. P.S. Ještě jsem si uvědomil, že ten díl je hodně podobný jednomu dílu od D. Kleina - Hříchy pro posluchače rozhlasu. Taky tam zabijí producenta, který má milenku a zároveň manželku v natáčeném filmu, akorát tam natáčejí nějakou telenovelu :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,48 milionu diváků starších 15 let, čímž se seriál stal nejsledovanějším pořadem večera po 20:00. (rublik05)
  • Natáčelo se ve westernovém městečku v Boskovicích. (troufalka)

Reklama

Reklama