Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher krámek hrůz, kterému přes čtyřicet let v masce a s nožem v ruce šéfoval zabiják jménem Michael Myers, se pomalu a jistě zavírá. Ale počkat! Spielberg přece také kdysi oživil dávno mrtvé dinosaury. Takže třeba za mnoho let se bude nějakému filmaři enormně stýskat po primitivním lidském monstru a ono samotné opět nějakým způsobem oživí a vrátí do hororové hry. Režisér David Gordon Green novodobou hororovou ságu neopustil ani tentokrát a servíruje další chod. A ten je oproti předchozím dvěma anabázím - Halloween a Halloween zabíjí - uchopen a směrován z pohledu outsidera Coreyho (Rohan Campbell), který začne být maniakem a lízat ve svém běsnění zadnici věkem vetchého Myerse. Pochopitelně se to neobejde bez velmi kontroverzních scenáristických postupů, což se projevuje následujícím způsobem. Maniak je neskutečně nesympatický a krásy také moc nepobral, ovšem nějakým záhadným způsobem padne do oka vnučce naší staré dobré Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), která se okamžitě (na povel scenáristů) do něj vaginálně zamiluje. Dotyčná patrně doma nemá zrcadlo, pravděpodobně má neblahé myšlenky, že by v městečku Haddonfield na ni s pícháním čekal pouze ježek a kaktus a celkově už nechce čekat na jakéhokoliv švarného jinocha. Zjištění, že onu vnučku hraje vnadná Andi Matichak, která by za příčetných scenáristických okolností mohla roztahovat nohy nagelovaným frajerům z posilovacích strojů, je opravdu nemilé. A tu jejich nepravděpodobnou love story, která se táhne napříč celým filmem, bude divák skousávat s velkými obtížemi. Režisér v tom ale měl celkem jasno. Nechtěl opakovat v x-té variantě zažitý koncept stereotypního pronásledování a vražedného nahánění jednoho sourozence druhým. A pustil se do nečekaného směru, který v podstatě Myerse odsunuje na druhou kolej, do popředí staví nové Zlo, přičemž celé to pojetí příliš typickou značku Halloween až tak výrazně nepřipomíná. Nezapomnělo se na zabíjení, které tentokrát působí svěže a neotřele a pochopitelně i brutálně. Radostná je už scéna před úvodními titulky, která odvážně odklízí ze scény dětského otravu. A různá další zabití jsou rovnoměrně rozeseta po celé délce filmu. Známý halloweenský hudební motiv se také na úvod rozezní v titulkách, dál už se objevuje jen sporadicky. Herecky je film v pohodě, každý z účastníků se snaží. Proslulý zabiják Michael Myers ušel od svého zrození, které učinil v sedmdesátých letech minulého století proslulý tvůrce John Carpenter, pořádný kus hororových cest a prošlapal je s rozličnými režiséry rozličných kvalit. Na svých toulkách se vždycky nepotkal s ohromující příběhovou kvalitou, dokonce to s ním v devadesátkovém období vypadalo dost mizerně. Ovšem s kvalitním režisérem se vzchopil a vstoupil s ním následně do trilogie, která má celkem zajímavé vyústění a odvahu dát filmu novou krev a směr.  8/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pozor možný spoiler.Tak tohle trochu bolelo. Na rovinu říkám že tohle není nejhorší Halloween co jsem viděl. To ale nemění nic na tom že to není moc dobrý film. Bavilo mě to o trochu více než Halloween Kills. Co ale zabolelo je hloupost kterou film provází. Hlavně co udělaly s postavou Allyson. Ta je v tomto dílu tak hloupá že mě to fyzicky bolelo. Hlavně na konci když pošle Laurie do prdele s tím že zabila Coreyho, To jsem nepochopil, maska ležela vedle něho, a ona svojí babku pošle do hajzlu s tím že ho zabila? No a Corey...... Ono by to bylo v pohodě kdyby to nebyla součást Halloweenu, vůbec jsem nepochopil proč ho Michael nezabil. A to mu jako v tom kanále předal nějakou schopnost, či co? Co to do háje bylo. Pak jsem moc nepobral jak mohla přežít ta ženská co měla žárovku v krku v předešlém díle. Navíc Michael se objeví v nějaké 50 minutě. Vražd není tolik jako v předešlém díle ale to nebylo na škodu. Vražda DJe byla docela komická. Nejvíce filmu škodí že je to série Halloween, bylo by lepší udělat separátní scénář, to by možná fungovalo lépe. Chtěl jsem dát 2* ale film zachránila aspoň konečná skladba od Blue Oyster cult a to že film vypadá zatraceně dobře po produkční stránce. Jinak ale poměrně slabota. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Halloween nekončí, jelikož Michael je postava, kterou by i přese všechny dosavadní filmy bylo škoda opustit. Jednu hvězdu za to, že zařvali všichni, co si to zasloužili. Druhou za mordy, kterých zas tak málo nebylo - ubodání, podřezání, připíchnutí ke zdi (připomínka minulosti), rozsekání, autogen, rozšlapání... třetí za několik svižných scén včetně konce a za hudbu - Carpenter je pořád dokonalý, Boy Harsher, The Cramps, Blue Öyster Cult, Sebadoh a především a hlavně - Dead Kennedys - Halloween, páč to pustit na večírku nemělo chybu. A samozřejmě znám mnoho a mnoho daleko horších filmů. Laurie i Michael jsou zkrátka nesmrtelní, a tak to má být. Když se ohlédnu, tak být kratší stopáž, hodnotil bych i výše. A ruku na srdce - filmy s Michaelem málokdy dávaly smysl, což ale neznalci nemůžou vědět.... Nu, a pak sem plesknou odpad. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt nepovedlo. Já chtěl stylový vyvražďovací rozloučení s Michaelem Myersem a místo toho jsem dostal pseudo psychologický utahaný blábol kde se Myers který žije v kanálu objeví na posledních dvacet minut a už to ze sraček nevytáhne. Dvojka byla pořád aspoň poctivej slasher a ty různý traumata a davový psychózy se tam daly ještě přežít, ale tady už je to fakt na pěst. Já chápu tu snahu jít jiným směrem, ale tady je všechno špatně. Dávám nakonec nejslabší dvojku i když vlastně ani nevím za co.25% ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Za mňa najhorší diel série. A to má Halloween slabých častí požehnane. Celá dejová línia s Coreym a vnučkou Laurie je jedna veľká nuda plná dementných dialógov. Z Michaela je z ničoho nič úplný lúzer, ktorý, Boh vie prečo, nevie ani vyliezť z kanála, a keď sa mu to už podarí, dostane takmer instantne po hube. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama