Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou dnech jsem kromě tohohle filmu viděla taky Bábovky. A ty mě tak nějak přinutily přidat Prvokovi a spol. hvězdičku navíc, protože ten rozdíl je prostě obrovskej. Fajn, občas mě ten humor míjel, ale jinak jsem si to vcelku užila. Dobrá parta, charismatickej Hofmann... klidně si to dám zas a znovu a těším se na další Patrikův počin. Víc než na ten knižní. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To se takhle sejdou 4 kamarádi na třídním srazu, je jim všem kolem 40ti let a chovají se, jako kdyby jim bylo 6 roků. A já měla pocit, že mě stroj času vzal do doby Poledňákové, kdy všichni muži – bez ohledu na věk – zůstávali pořád „roztomilými kloučky“. Akorát, posun tam byl u žen. To nebyly poledňákovsky moudré a chápající maminky (i když jedna taková aspirantka na Gándhího cenu tam byla taky), spíš byly uštvané, vyděšené, naštvané nebo vlezlé. Zápletka nedává smysl a vedlejší peripetie většinou taky ne, dramatická vsuvka do tohoto typu filmu nepatří a ještě to podrazily výkony adorovaných herců, kteří však neumí v žádném filmu zahrát jinou polohu než věčnou nasupenost. Takže tady taky nic jiného nepředvedli. SHRNUTÍ: Kterak ze sebe dobrovolně udělat pitomce, abys vyhověl svým spolužákům ze střední… Aha, no jo vlastně… Takže udělat ze sebe pitomce asi není pro hrdiny příliš velká námaha. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistá realita dnešních mezilidských vztahů. Absolutní pesimismus, deprese, bez jediného náznaku světlejších, nebo naivních nadějí. Jediný podobně upřímný a depresivní film v našich luzích a hájích byly Sněženky a machři po 25 letech, které jste nemilosrdně ztrhali, přitom ukazují úplně stejnou realitu. Dlouho mi nebylo z filmu respektive z jeho obsahu takhle fyzicky zle. Svíral se mi žaludek a chtělo se mi zvracet. Protože to, co jsem ve filmu viděl, jsem si doslova zažil. Takže dost nepříjemný zážitek. Oceňuju na Hartlovi výběr úplně všech herců, každá malá role někdo známý nebo významný. Ultimátní depresivní konec se nenosí. Smrt postavy po její nápravě jsem psal před 20 lety ve scénářích na základní škole. Svět si zaslouží naději Hartle. Velké plus v té depresivní jízdě je plejáda nádherných hereček, od mladých zajíčků po ultimátní milfky. Z tý mladý policajtky jsem byl dobře odvařenej. BTW Čermák by měl přestat hrát role tupých mlátiček kterým nestojí péro, nebo se z tý škatulky nevyhrabe. Režijně jeden z nejkvalitnějších filmů u nás za poslední roky, ale jeho obsah a pointa až moc bezvýchodná. 60%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nevybavuji si, že by byl nějaký český film tak hvězdně obsazen, že by i ty nejmenší role sehráli naši přední herci. Ústřední kvarteto navíc nemohlo být zvoleno lépe. Tenhle fakt zdobí snímek nejvíce. Knihu, jako všechny ostatní od Patrika Hartla jsem samozřejmě četl, ale uplynula již dlouhá doba, tak jsem si pamatoval pouze útržky. Když si filmovou adaptaci vzal do rukou sám autor, nepředpokládám, že by to mohlo dopadnout nějakým excesem či fiaskem. Mně film sedl do nálady a považuji jej za hořkosladkou realitu mnoha lidí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem hlavně rád, že jsem taky konečně cílová skupina nějakýho filmu a asi i proto mě to moc sedlo. Je tam humor, ale tak akorát, jinak jsem v mnohém všem čtyřem chlapům rozuměl. Patrika Hartla mám rád, ostatně jeho smích má opravdu nakažlivý účinek a se Studiem Dva mu rovněž fandím. Casting povedený, velmi zajímavě obsazený i opravdu hodně vedlejší role, je vidět, že Patrik je u herců oblíben. Titulní čtevřice jsou všechno sympaťáci a ještě ke všemu dobří herci, takže v tomto ohledu na kvalitku, ale já jsem hlavně nadšen, že jako chlap mám film u kterýho si můžu dát kdykoli pivko a popřemýšlet o mých krizích, o vztazích, o životě. Super díky, Patriku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Premiérové uvedení na stanici ČT1 si nenechalo ujít 1,4 milionu diváků. Jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • Gay klub, kde vystupoval Prvok s „kapelou“, je klub Pantheon. (UNK.Cory)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama