Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (636)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A KDO TO PORUŠÍ JE SRÁČ…“   Konečně film o chlapech a (snad) pro chlapy (jakože bysme mu mohli rozumět…). Navíc je takovej normální (scénář, herci mluvěj jako lidi…), a stejně, jako je zajímavý obsazení hlavních postav, baví mě, kolik si tady štěkne známejch herců. Hartl jako režisér překvapil… Bohužel na víc hvězd to není. Vono toho v tom filmu víc není…      /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Patrik Hartl, neznám. 2.) Miluju výzvy!  ///                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář je jako hajzl papír - na jedno použití pro srajdu. Velmi nevtipný film, který je spíš depresivní pojetím postav a filmařskou představou, co že má být jako vtipné. Kvarteto nesympatických tragédů, kteří si uvědomí, jací jsou chudáčci a vymyslí nahou výzvu. Póózor! A všichni smát se na povel! Vlastně je celý film spíš k pláči. Ovšem pokud mělo být žánrové zařazení "horor", pak přihazuji 3punťase navíc. ()

Reklama

Andreas odpad!

všechny recenze uživatele

Bez přehánění úroveň "Líbáš jako" filmů. Přitom jít cestou čtyř postav, čtyř příběhu je vděčnou sázkou na jistotu ve smyslu aspoň něco trefit, vymyslet aspoň něco zajímavého, třeba jen u jedné postavy. V první hodině se chlapci mají svléknout na veřejnosti, ve druhé si zase budou hrát na yesmany. A z toho má asi pramenit humor, jak je veřejnost v nejnevhodnějších chvílích zaskočena nahým chlapem, chlapem v ženských šatech a hrou na pravdu, kdy všichni musí přiznat, co choulostivého ten den dělali. Celé je to bezostyšně schématické, v úplně každé scéně stokrát omleté, a pokud jste viděli něco z takových těch největších televizních shitů, tak i hrozně předvídatelné. Každé postavě je přidán určitý životní problém, aby si to hrálo na nějakou výpověď, všechny čtyři linky jsou samozřejmě naprosto banální a "vymyšlené" na první dobrou, jako když máte něco plácnout do pěti vteřin. V těžké konkurenci trapnosti patrně vítězí ten dojáček kolem Šampónova prozření, pět minut déle a dozvěděli bychom se, že ta Karlova s ním čeká. Jestli tam má jít o nějakou krizi čtyřicátníků, tak Hartl ji prokazuje naprosto brutálně, napsat a zrežírovat něco tak nezajímavého, neoriginálního, uslintaného a impotentního je fakt na sebevraždu. Odpouštím těm, které mám rád, že se jim tohle v režimu oddechovka naprosto o ničem mohlo líbit a oni mi naopak odpustí ten odpad v režimu film. Jediné, čím se tento snímek liší od běžného českého odpadu je ta znatelná půlhodina navíc a neobsazení nějakého z Polívků. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Před několika lety byla pro mně knížka naprostým zjevením, čtenářským zážitkem a prvním setkáním s Patrikem Hartlem, od nějž jsem pak hltal i další věci (se sestupnou kvalitativní tendencí). Prvoka jsem půjčoval tolika lidem, až se mi někde ztratil. O to víc jsem byl zvědav na filmové zpracování. V první řadě oceňuju luxusní casting, kdy i jednověté štěky zajišťují osobnosti typu Langmajer, Remundová nebo Mádl. Jako celek cajk (s důrazem na herecké kreace Martina Hofmanna nebo epizodky Daniely Kolářové), ale literární předloha je o level vejš. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako chlap kolem pětačtyřicítky jsem zřejmě měl být cílovka. No, spíš mě to minulo. Film je zručně natočený a herecký kvartet v hlavních rolích je výborný. Jen ta historka, kterou nám pánové sehráli, vlastně není žádná sláva. Spíš je to jen další varianta běžné vztahové komedie pro ženy (které tu jsou ovšem zobrazeny snad ještě o řád stereotypněji). Na dvě hodiny mě to zabavilo, ale vracet se k tomu nemám důvod. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Modelka v Tečkově časopise a dívka z jeho erotických snů je rapperka Sharlota. (Matlas64)
  • Ve scéně, kdy hlavní postavy přeskočí hřbitovní zeď a skočí do listí, jsou vidět matrace pro zmírnění pádu. (A.MacGyver)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama