Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (636)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořád dávám českým komediím šanci. Pořád to nevzdávám, že se konečně někomu podaří natočit něco fakt super. A pořád jen smutně konstatuji, zase neee. Jako komedie to nefungovalo, jako drama také ne. Koukat se ale na to dalo a oproti soudobé české konkurenci je to lepší průměr. Může za to plejáda známých a oblíbených herců a to i v minirolích. Martin Pechlát to celé táhne a byl zvolen výborně. V těch zlatých šatech s parukou mne ještě bude asi dlouho strašit. Už jsem chtěl zaplesat ač ho mám rád, konečně film, kde nehraje Langoš... A pic, už tam byl. Jinak další film pro čtyřicátníky co mají tu svoji krizi. Jeden má to, druhý ono, lehce si to závidí, ale nikdo neví co by vlastně chtěl, jejich momentální stav ať už v intimních životech či pracovní je ubíjí a oni cítí, že potřebují změnu. Nápad s úkoly byl celkem zajímavý, ale dalo se z něj vytřískat víc. Závěr docela potěšil, někdy vás nějaká událost nakopne k opravdu velké změně, nebo udělání něčeho co už jste dlouho odkládali. Jo, kde ty loňské sněhy jsou řekl si asi Hartl a řekne si to nejeden divák. Ona je vlastně klika už jen z dob studií mít takovou partu přátel podobné té z filmu. Partu co zestrárla, zešedivěla, přibývá jí vrásek a leckomu ubývá vlasů, která tu ale stále je. Kdykoliv. Už jen to je obrovská výhra. Já takovou mám! Dávám za 3 úkoly. * * * ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sympatická podívaná na partu kamarádů, u které divák může přemýšlet, jak by se on zachoval v dané situaci. Nebo se možná jen s přibývajícími lety blížím cílovce. Z filmu šlo vytřískat ještě více humoru a naopak lehce ubrat na trapnostech a jiných věcech (zajímala by mě dohra některých ze sázek). Drag show představení bylo super. Lidi zkušení z Odpočívej v pokoji nebo jiných pořadů ONU scénu jistě odhadli, její následek dal filmu poselství hodné chvály. Inu, je znát, že na režijní stoličce seděl právě autor knižní předlohy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo podobné s minuloročným dánskym Druk (Chľast) – tak základnou tézou, pointou (aj keď v Hartlovom podaní zmierlivejšou a happyend-ovejšou oproti cynikovi Vinterbergovi), no predovšetkým výberom, sociálnym a vzťahovým zatriedením hlavných protagnoistov a vzťahovou architektúrou. Viem, že podobnosť s Druk nebola zámerná a zamýšľaná, no ono to vyšlo tak, že sa tomu porovnaniu P, Š, T a K nevyhne – a z tohto porovnania vyjde oproti dánskemu blížencovi trochu menejcenne (prvoplánovejšie), čo však neznamená, že v rámci českej kinematografie (obzvlášť žánrovej rodiny "českých komédií") posledných rokov viniká a jedná sa o príjemný, fungujúci, šľapúci a dobre sa pozerajúci (oddychový) film, ktorý miestami aj pobaví, miestami dojme, je veľmi príjemne nakastovaný a drží si úroveň (neskĺzava, tak ako mnoho našej produkcie, k trápnosti, alebo lacnosti). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl, bavila mě a tiše jsem doufal, že když si knižní předlohu autor sám převedl do scénáře i porežíroval, mohlo by se zadařit. Zadařilo. Patrik Hartl Patrika Hartla nepodrazil a stvořil konečně českou komedii, na kterou se můžu tvářit vlídně. Bez přemáhání. Obsazení čtyř hlavních rolí zavánělo dokonalostí, Jana Kolesárová už má pětačtyřicet, ale její sex-appeal si z toho očividně hlavu nedělá, humor a takový nenápadný fajn smutek byly přítomny a aktivní (nešlo ale o žádnou prvoplánovou Troškařinu) a já jsem si to v pohodě užíval. Autor předlohy, scénárista i režisér si dokázali sednout i na nezbytném (ale nenásilném) zkrácení původního textu a za výsledek se podle mého nemusí stydět ani jeden z Hartlů. Bylo to fajn, dvě hodiny utekly jako voda a já bych u toho klidně ještě chvíli vydržel. Jsem rád, že se zase jednou v domácím prostředí zadařilo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář je jako hajzl papír - na jedno použití pro srajdu. Velmi nevtipný film, který je spíš depresivní pojetím postav a filmařskou představou, co že má být jako vtipné. Kvarteto nesympatických tragédů, kteří si uvědomí, jací jsou chudáčci a vymyslí nahou výzvu. Póózor! A všichni smát se na povel! Vlastně je celý film spíš k pláči. Ovšem pokud mělo být žánrové zařazení "horor", pak přihazuji 3punťase navíc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • První klapka filmu padla poslední říjnový víkend roku 2019. (SONY_)
  • Scény v úvodu, kde je Karel (Martin Hofmann) nahý, se natáčely v kancelářích firmy STRV v pražském Karlíně. V jednom záběru je vidět tamní zasedačka „At The Corner“. (MekliCZ)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama