Reklama

Reklama

Havel

Trailer

Obsahy(1)

Co byste obětovali pro pravdu a lásku? Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.
Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Jsem ted v Japonsku a mam prijemnejsi starosti nez vy. Az se vratim, tak to promazu.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Ricch

A bude to jistě klesat, protože i někteří mladí lidé si uvědomí, co byl Havel zač. Překonají jeho gloriolu a poznají, že to byl hajzl.

Montague

Montague (hodnocení, recenze)

Do role Olgy Havlové by se mi líbila Zuzana Kajnarová, ta je jí mnohem podobnější :-)

Uživatel Montague smazal svůj příspěvek.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Ricch

58% soudruh Dadel stále nepokročil. Že by mu to demokratické upravování kdosi demokraticky( nebo nedemokraticky???) upravil?:-DD

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Film se rozjíždí pomalu ale pak to má docela spád, možná to chtělo delší a důkladnější zpracování ale jinak ve filmu bylo v podstatě vše.

Ricch

Ricch (hodnocení, recenze)

58 %, tak to pan Dadel asi ve svém demokratickém upravování hodnocení svého "božstva" moc nepokročil. XD

na příspěvěk reagoval jardariha

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

PanWolf55

Tak je vidět, že máš rád prázdná gesta, jako dalších tisíce a tisíce kokotů. Pokud bych byl jako ty, a šlo to, dám dvojitý odpad. Tak jen dál sekej Putinovi do krku prázdnými gesty:-DDD

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

Pan Havel by určitě podpořil Ukrajinu. Zasloužil by si zde za to červený hodnocení. Zvedám na 5* a doufám, že se ze ostatní ke mě přidají a pomohou mi zasadit další, byť nepatrný, zásek do krku Vláďovi Putinovic.

na příspěvěk reagoval jardariha

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Dadel

Jsem se netrefil, asi na to každý už dlabe, možná.

Nepoznamenal jsem si počet, udělám to teď, možná pozdě. 5487

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dalsi, komu prave prisly davky :)))

 

odjohnyjohn
NEW 20.12.2021 08:24
Tak teď jsi se odkopal.. Jsi zasraný havlovo hovno, které tady po tom ožralým skunkovi zůstalo..Havlovo zmrde..

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

 Z Landovského udělali ublafanýho neškodnýho troubu, což rozhodně nebyl. Originál Lanďáj měl stokrát víc páry a silnější hlas a víc řval a rval se, než co z něj tady udělali. 

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Dnes ten škvár jde v televizi, tak si počkáme na hodnocení. Dnes 59%. 

na příspěvěk reagoval Dadel

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Dadel

Možná kdybys nebyl zalezlý hluboko v řitním otvoru Bruselu a vykoukl občas i mimo ten tebou zbožňovaný diktátorský EU Sojuz, věděl bys, že na internetu jsem nepřetržitě den co den.

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

PanWolf55

A že se zrovna vy, pravdoláskaři a kavárníci ohrazujete, že vás takto mnozí označují? Cožpak vy běžně nenazýváte své názorové odpůrce, co netáhnou s vašim proudem (a to i ty, kteří Babiše nevolí a nejsou jeho příznivci) koblihama? To je právě to vaše pokrytectví, o kterém psali vegetol.mp a honajz. Druhé kritizujete, že vám přisuzují různá označení a přitom sami nálepkujete. Má to snad znamenat, že vy můžete, ale druzí ne, tj. že se považujete za nadlidi?

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

jardariha

jj, to zavedli krátce po revoluci, aby mohl Václav Havel slavit dva svátky ročně. Po jeho smrti už to tak zůstalo.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

PanWolf55

Já tedy nevím, o jaký nenávisti mluvíš, ale pokud se podíváš do médií, zjistíš, že nenávistí trpí především ta skupina společnosti, jejíž názor se neprosadil ve volbách a která se bojí, že ztrácí vliv. Jedinej program novinářů je anti Babiš a anti Zeman. To samý umělci a opoziční politici. Netvrdím, že si Babiš se Zemanem často nezaslouží kritiku, ale mě už opravdu nudí, že si zapnu v pondělí Reportéry ČT a téměř v každým díle je reportáž o Babišovi. Té části společnosti, které se říká "pravdoláskaři", se tak ironicky říká jako narážka na Havlovu "pravdu a lásku", kterou si tak rádi berou do huby, ale chovají se přesně opačně. Já opravdu nevím, co má Havlova "pravda a láska" společnýho s tím, když 17. listopadu lidi sprostě nadávají na ulici mladýmu Klausovi, kterej má v ruce malý dítě a 17. listopadu 1989 na tý demonstraci fyzicky byl, o čemž se dá u těch hulvátů, co na něj řvou, silně pochybovat. Takže je 17. listopad jen pro někoho? Nebo jak to je? Nevím, co má společnýho s pravdou a láskou, když Respekt udělá karikaturu Zemana v plenách. Ok, pak se omluvili, ale stejně. Nebo Jan Hřebejk , kterej veřejně prohlašuje, že voliči Miloše Zemana pohrdá? Ale jejich prachy mu nesmrdí? Sorry, ale tohle jsou přesně ty konkrétní příklady, ze kterých je jasně patrný, kdo je zaslepenej nenávistí. Netvrdím, že lidi z opačnýho tábora nejsou často stejný, ale tahle názorová skupina, která o sobě tvrdí, že se hlásí k odkazu V. Havla, má plný ústa slušnýho chování a ideálů a pak její příznivci přejou na Facebooku Zemanovi smrt. Jako lidi by si měli uvědomit, že je to "jen" politika. Tvý volební preference ti šťasnej život nezaručí.

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

No hele jako jo, myslím. Logika takovýho označení se ztrácí úměrně k rostoucímu počtu témat. Řekněme, že někoho označíš jako " pražskou kavárnu " a takhle o něm budeš mluvit s někým dalším. Když se ale zeptáš deseti lidí, co to vlastně je ta pražská kavárna, tak dostaneš 10 různých vsvětlení. Takže ten druhej si to vysvětlí podle sebe a spojí toho " kavárníka " s něčím jiným, tedy s tím co mu zrovna straší ve věži. Je to jen nicneříkající povzdech v davu, kterýho se chytají ti, kteří nemohou najít pojmenování pro svoji nenávist. To stejný " pravdoláskař". To znamená, že ti co tohle použijí jsou " ležnenáviděči " ? Nebo " ležláskaři "? Teď bys mohl nadhodit, že jsou to realisti. Ale co jinýho je realista, než zastánce pravdy ? Prostě některým z vás už docela solidně jebe ...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Zde např. hezká ukázka. Paní Olga Sommerová, která tvrdí úžasný věci, jako že „Ty volby jsou nebezpečný nástroj, protože volit může každý a volí i lidé, kteří nejsou vzdělaní, kteří se nezajímají o politiku, všechny ty souvislosti, ale skočí na ty populistické nabídky, a to je to nebezpečí teďka po celé Evropě i v Americe.“ Fakt demokratka. A která sice nemá ráda Babiše, ale jeho prachy jí nesmrdí, když potřebuje zacálovat část rozpočtu na svůj film. Tomu říkám morální vzor.

na příspěvěk reagoval Kubeska, Dadel

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

PanWolf55

Všechna ta uvedená slova vznikla jako spontánní reakce na určitý typ pokrytectví určitého typu lidí, kteří jinak mluví, ale jinak jednají. Vezměme si třeba slovo demokracie, které mimo jiné znamená, že každý člověk může mít svůj jakýkoliv názor, a nebude za něj ostrakizován či popotahován. A to je přesně to, co onen určitý typ lidí neustále hovořících o demokracii dělal a dělá - snaží se rebely umlčet, zavřít, popotahovat, urážet, zakazovat apod., zcela proti duchu skutečné demokracie. A kvůli tomuto pokrytectví pak vznikla tato slova vyjadřující posměšně onen rozpor. Dělo se to mimochodem v každé společnosti v jakékoliv době.   

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

PanWolf55

Myslíš? Já si třeba myslím, že pražská kavárna a pravdoláskař je označení určitýho typu lidí, který mají sice plnou hubu demokracie, ale tu mají rádi jen do chvíle, než začne pracovat v jejich neprospěch. Lidi, co si zprivatizovali Havla a 17. listopad a který si myslí, že ta jejich jediná pravda je ta správná a ostatní lidi s opačným názorem jsou hlupáci, který by se měli poučit, protože ničemu nerozumí.

na příspěvěk reagoval PanWolf55

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

PanWolf55

Špatně. Co Havel nastoupil, jde to od 10 do 1. A jak vznikly ty názvy Havlofanatiků? To je už taková praxe, kdy se trefně pojmenují skutky, lidi a jejich seskupení:-D Pravý stav věcí je úplně jiný než pravda a láska. 

na příspěvěk reagoval herrWorm

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

Pokaždé, když někdo použije slovo " pravdoláskaři ", tak hned vím, že se jedná o debila. Jak musí být člověk hloupej, aby něco takovýho použil. Pravdoláskař, vítač, pražská kavárna atd. Stále mě udivuje, že se mohlo něco takovýho chytnout. Njn, co to tady pan Havel zabalil, tak to jde od 5 k 1.

na příspěvěk reagoval jardariha, vegetol.mp, honajz, Kri-kri

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Možná by měl Dadel promazat falešný pravdoláskařský profily. Pak spadne hodnocení někam na 32 %.

na příspěvěk reagoval Ricch

Související novinky

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

18.01.2021

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 28. ročník výročních cen Český lev. Celkem 190 akademiků hlasovalo o 87 hraných, dokumentárních, animovaných a… (více)

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama