Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (871)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek, dnes už možná kultovní. Skvěle obsazené role malých zlodějíčků, v malém, leč výrazném štěku Danny John-Jules z Red Dwarfa (pokud jste ho nepostřehli, je to ten barman co vypráví historku o Rory Breakerovi :)) , vtipy černé až absurdní, za málo peněz hodně muziky a všemu vévodí Vinnie Jones. Filmový materiál, mám-li použít Tylerova slova, jako když celuloid polejete whisky. A super hudba k tomu....Ministr zdravotnictví varuje - pěstování marihuany ve velkém způsobuje ztrátu prstů na nohách:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Báječná historka z podsvětí, už dlouho jsem se u filmu tak nepobavil, jako když jsem za zvuku hudby z Řeka Zorby sledoval zločineckou bandu, která se připravuje postřílet jinou bandu, která se ale připravuje také, a přitom ani jedna strana přesně neví, kdo proti nim stojí a oč mu vlastně jde. Guy Ritchie zkrátka už v debutu přinesl všechno to, co mám na jeho filmech tak rád. Plus Stinga. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

žáner, ktorý si guy ritchie tak pekne vymyslel a ktorého je tento film zároveň štartérom, mu sedí ako detský zadok na nočník a preto nečudo, že vzniklo dielko tak nesmierne . . . podarené. vtipné, svižné, správne nadávkované, správne pokorenené - či už drsnými postavami a postavičkami, bizarnými situáciami a vždy riadne dopletenými no nikdy nie nechcene či umelo vykonštruovanými zvratmi. Skvelé. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som, ze Jason Statham tu predvedie nejake akcne umenie, ale tento film bol jeho debut, takze kde nic, tam nic, ale to nevadi, pretoze scenar je tak prekombinovany, humorny, ze som sa proste musel smiat cely film a na zaverecnej scene na moste este viac. Tento film sa moze s PODFU(C)KOM (2000) pekne porovnavat, niektorim sa moze viac pacit tento film, mne sa zase viac pacil PODFU(C)K. Prekvapenim bola aj mala uloha spevaka Stinga. Kto by to povedal, ze prave tento isty reziser Guy Ritchie natocil aj prepadak s Madonnou TROSECNICI (2002) ?... 11.10.2009 ______ Jason Statham - (Bacon) +++ Jason Flemyng - (Tom) +++ Dexter Fletcher - (Soap) +++ Nick Moran - (Eddie) +++ Steve Mackintosh - (Winston) +++ Nicolas Rowe - (J) +++ Nick Marcq - (Charles) +++ Charles Forbes - (Willie) +++ Vinnie Jones - (Velký Chris) +++ Peter McNicholl - (Malý Chris) +++ Stephen Marcus - (Grék Nick) +++ Sting - (JD) +++ Hudba: David A. Hughes, John Murphy +++ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čistě britská práce s detailně propracovaným scénářem, spoustou režisérských nápadů (opuštění karetního ringu, pijatika v tátově baru) a nádherně překombinovaným koncem. To slovo, které hledáte je: „Díky, Guyi!“ Vězte, že nebylo moudré filmového debutanta Vinnieho rozohnit ani v jeho předchozí kariéře, neboť se pak váš návrat z nemocnice mohl krýt s termínem vyblednutí vašeho opálení.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Konec filmu se natáčel jako alternativní závěr nějakou dobu po ukončení prací. Proto má Tom (Jason Flemyng) na hlavě čepici, neboť v té době již měl značně delší vlasy než v celém filmu. (don corleone)
  • Stingova manželka Trudie Styler, herečka a hlavně producentka, si přečetla scénář a zcela si ho zamilovala. Když se k ní v polovině devadesátek dostala první verze, líbilo se jí, co chce režisér na plátno dostat, ale bylo třeba hodně přepisovat a upravovat, aby výsledek dostal určitou formu. (pornogrind)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama