Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

PKD 

všechny recenze uživatele

Kulervouci hudba, atmosfera, scenare a to vyvolavani meho pana, Satana/Lucifera/Svetlonose/Jitrenky, pomoci jistych mecu, je neco tak neskutecne dokonaleho!!!! ze jsem to dodnes! nedostal z mysli. Predlohu od Dumase mam, ale na tohle nema! Ni, omylem! A reziroval to Carpenter... hihi, skoda, ze ne TEN. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasika s dětství ,kterou by tv měli konečně začít taky opakovat.Bylo to docela ponuré ,ale krásné. PS. Teď po 30 letech jsem se na to konečně podíval a musím říct že to zase tak perfektní není. Konečně jsem viděl i 3. sérii a nijak to nevybočuje z celku. Konec byl celkem zajímavý, kdy Mariana skončí v klášteře. 27.1.2021 ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí. Ja vspomínám na jednú časť kedy bola Robinova partia prekliatá a všetci mali biele oči. Vtety som sa v posteli bál otočiť či tam náhodou nebudú. Matne si pamätám, že tento seriál bežal vo verejnoprávne niekoľko krát obrok. Bolo by fajn, keby sa znova objavil, aby fanúšikovia Xeny, Herkulesa a podobných patvarov videli ako vyzerá kvalitný fantasy seriál. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný seriál, který čerpá, jak z příběhů Robina Hooda, tak z mytologie, prezentované přítomností lesního ducha (druida) Herna. Některé díly jsou nezapomenutelné např. Waylandovy meče - tohle je skoro fantasy horor o probuzení Satana nebo poslední díl, který je neskutečná hodinová akční řežba, kdy je celá robinova banda pronásledována v Sherwoodu. Všichni herci byli fantastičtí a charismatičtí a tím myslím i šerifa z Nottinghamu a hlavně vypečeného Guye z Gisburnu a samozřejmě tu byl můj největší favorit řezník se dvěma šavlemi Nasir de Belem. Jen mě mrzí, že se podobné nářezy už dnes netočí. Kam se na toto dílo hrabe verze Kevina Costnera. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Kdekdo tady na tenhle seriál vzpomíná "se slzou v oku" jako na zážitek svého dětství, což beru, každý máme své "drobné úchylky", které je pak lepší v dospělosti nevidět, aby si člověk uchoval ten dětský úžas prvného shlédnutí. Já byla o něco starší, ale i tak si myslím, že seriál patří k těm lepším, které se inspirovali touto pověstí s jednou vyjímkou - hlavní představitel, jakkoli jako chlapec okouzlující, je podle mého na Robina příliš chlapec. Myslím si, že by to měl být spíš chlap (koneckonců, podle většiny literárních zpracování má už dost za sebou). Jinak jednotlivé díly první serie byli příjemně ucelené a, jak tady už také někdo předeslal, se současnými Xenami a Herkuly, toulajícími se po luzích a hájích našich televizních kanálů v součastnosti, jde o nadprůměrný seriál! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Postava saracénského bojovníka se poprvé objevila v tomto seriálu. Od té doby stojí po boku Robina Hooda i ve většině dalších filmů. (Gwilwen)
  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)

Reklama

Reklama