Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hrůzná noc ještě neskončila a Myerse pokračuje ve svém vraždění. Tam kde jsme skončili v prvním Halloweenu, tak ve dvojce pokračujeme. A přitom se s námi vrací celé herecké obsazení. Jak jsem plný nadšený skočil do téhle série, tak už v druhém díle moje nadšení opadlo. Tenhle film má tři drobní vady. Zaprvé - málo ikonické hudby. Zadruhé - příběh dvojky nedokáže vůbec vtáhnout. A zatřetí - trošku už to s nesmrtelností Michaela přehnali. Ve dvojce se přesuneme z backyardů a uliček Haddonfieldu do nitra nemocnice. Opět bude mladá Laurie usilovat o život. Myerse je tady už velmi vynalézavý a nestačí mu pouze nůž, ale použije i horkou vanu či jehlu do oka. Na mě prostě v tomhle pokračování vůbec nešla atmosféra toho původního dílu. Navíc mě drásá, že Myerse zvládne nejen šest kulek, co schytal v prvním díle, ale tady dostane další zásobníkovou nálož a stále si to projde dveřmi jakoby nic. Škoda. (45 %) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mne první dva filmy ucelený "dvojfilm" ... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. horrorová léta ... ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mě první dva filmy ucelený "dvojfilm"... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. hororová léta... /85%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Všeobecne sa považujem za priaznivca horrorovej tvorby. Či už literárnej alebo filmovej. Preto si viem meno Michael Meyrs ihneď zaradiť do kategórie chladnokrvných slasher hrdinov. Kult osobnosti tohto tichého, mentálne narušeného zabijaka sa zrodil v roku 1978, kedy natočil americký režisér John Carpenter úvodný, kultový film. O tri roky neskôr sa vydal Michael na ďalšiu vražednú púť v pokračovaní, pod ktorým je podpísaný Rick Rosenthal. Oproti prvému dielu je to o trochu slabšie, ale aj tak sa jedná o hodne kvalitný, nadpriemerný vyvražďovací slasher horror. Bohužiaľ v ďalších pokračovaniach to začalo so sériou "Halloween“ stagnovať a postupne pomaly upadať. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl. Navazuje bezprostředně na skvělou jedničku, ale kromě precizně vystavěné atmosféry tentokrát přináší i víc zabíjení navíc všechno se odehrává ve specifickém a velmi depresivním prostředí potemnělé nemocnice. Zakončení filmu je pak přímo geniální. skoro si troufám tvrdit, že už další Haloween prostě neměl být i když pár dobrých dílů vzniklo. Tady to rozsekli hustě. Maximální spokojenost.95% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V úvodní scéně, která je opakováním závěru filmu Halloween (1981), kdy vyběhne dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) ven, aby se ujistil, že Michael (Dick Warlock) je pryč, je vidět, že obrys těla je vytlačen v hustém trávníku. Přičemž na konci prvního dílu je místo dopadu Michaela Myerse pokryté především hlínou. (sQelle)
  • Jediný film série, který produkovalo studio Universal. Když pokračování nedopadlo podle představ, Universal prodal práva Trancas International. Roku 1996 byla dál prodána společnosti Dimension. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama