Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého jsem si pamatoval jedinou scénu: nabodnutou zdravotní sestru, která rozkošně zaklepala nožkama ve vzduchu, a záběr na padající střevíce... A jistě, většina filmu se odehrává v nemocnici. Nemocnice je sama o sobě děsivá, což když se v ní navíc potuluje vraždící psychopat, kterého nejde zabít. Musím říci, že i po letech má film své kouzlo. Výborná Carpenterova hudba se za tu dobu stala klasikou, Curtisová je ukázkově vyděšená (jen kvůli průměrnému dabingu jsem přišel o její skvostný ječák) a Pleasence jde tvrdě po svém pacientovi. Jeden by myslel, že když do něj vystřílí šest ran a nic, tak to vzdá a vrátí se domů... Druhá nejlepší scéna je odkrvená doktorka (nějak jsem si vzpomněl na Argenta a italskou školu). Větve se zlověstně kymácejí ve větrné noci, světýlka v dýních se neklidně míhají a ulicemi chodí.....Miky... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rosenthal sice navazuje tam, kde Carpenter skončil, ale v jeho podání je druhý Halloween jen zdatné "nechtěné" béčko, které nejvíc těží z pocitů nastolených prvním dílem. Nepříjemné hudby (i když značně pozměněné) a vyprázdněných exteriérů se dočkáme stejně jako minule, jen už to není to pravé. Násilný přechod do nadpřirozena a přerod Michaela Myerse do podoby démona už bohužel přináší více logických děr ve scénáři, než je zdrávo. Nakonec všechno, co dělá tenhle druhý díl koukatelným a napínavým, je Rosenthalovo zdatné imitování Carpenterových propriet. Překvapivě se mu to ale daří. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film přímo navazuje na první díl a začíná tam, kde první díl končil. Celý film se opět odehrává v jediném krvavém večeru a jak tomu u pokračování bývá, je zde více krve a mrtvol. Naštěstí se filmu daří držet kvality prvního dílo a je to slušná a napínavá jízda. Mé hodnocení se odvíjí od toho, že ani první díl nepatří mezi mé oblíbené hororové klasiky, ale kvalita se mu nedá upřít. Stejně tak je tomu i v tomto případě a v několika ohledech je na tom i lépe, než původní film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Všeobecne sa považujem za priaznivca horrorovej tvorby. Či už literárnej alebo filmovej. Preto si viem meno Michael Meyrs ihneď zaradiť do kategórie chladnokrvných slasher hrdinov. Kult osobnosti tohto tichého, mentálne narušeného zabijaka sa zrodil v roku 1978, kedy natočil americký režisér John Carpenter úvodný, kultový film. O tri roky neskôr sa vydal Michael na ďalšiu vražednú púť v pokračovaní, pod ktorým je podpísaný Rick Rosenthal. Oproti prvému dielu je to o trochu slabšie, ale aj tak sa jedná o hodne kvalitný, nadpriemerný vyvražďovací slasher horror. Bohužiaľ v ďalších pokračovaniach to začalo so sériou "Halloween“ stagnovať a postupne pomaly upadať. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl. Navazuje bezprostředně na skvělou jedničku, ale kromě precizně vystavěné atmosféry tentokrát přináší i víc zabíjení navíc všechno se odehrává ve specifickém a velmi depresivním prostředí potemnělé nemocnice. Zakončení filmu je pak přímo geniální. skoro si troufám tvrdit, že už další Haloween prostě neměl být i když pár dobrých dílů vzniklo. Tady to rozsekli hustě. Maximální spokojenost.95% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno