Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Pěkná československá komedie, kde exceluje Luděk Sobota v hlavní roli a opět nás okouzluje svou roztomilou ostýchavostí, roztržitostí a koktavou mluvou, po boku se svými věrnými kolegy Šimkem a Nárožným, kteří dokonale dokreslují komickou atmosféru filmu. Jediné, co mě vyloženě rozčiluje je Helenka Vondráčková. Nemohu říci, že bych k ní chovala odpor, ale v tomto filmu mě zcela jednoznačně irituje a dle mého soudu, kdyby se do filmu obsadila místo této zpěvačky nějaká herečka, byl by mnohem úspěšnější. ()

Reklama

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií (pokud nepočítám ty bláznivé komedie typu "Slunce seno") je to absolutně jediný film, který se mi líbil a vůbec jsem pochopil pointě. Protože mělo zajímavou zápletku o tom, jak v napětí se dělá dobrá tvorba. Jinak je to ten typický český film, kvůli jejichž pomalém tempu a samých debat, mám s takovými filmy problém s pozorností už od dob, kdy jsem většinu hraných filmů pochopil, i když jsem se na ně nedíval a měl je jen jako kulisu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Strach je docela přirozená lidská reakce na nějaký nepříjemný podnět. Mladému skladateli z této komedie pomáhá k mimořádným výkonům při jeho tvorbě. A tak když je potřeba zapnout na plné obrátky, a přijít s top finálovou podobou chystaného muzikálu pro menší pražské divadlo, vyrukuje jeho šéf na skladatele s neotřelou a málo obvyklou metodou jež má zaručit optimální výsledek. Zkrátka vyděsit ho k smrti a pak se dílo podaří. Role je přímo psaná pro Ludka Sobotu, který předvedl sérii roztržitých výstupů pro jaké proslul. Jeho hudební skladatel je tradičně nesmělý, posléze zamilovaný do Vondráčkové alias Marcely Malé (počáteční písmeno M v ženském jméně má poslední dobou něco do sebe) a hrál tuhle roli stejně jako všechny své ostatní. Podobně laděný film nakonec v ničem příliš nepřekvapí. Rychman natočil tuto hudební komedii nejlépe jak to jen šlo, s dobrými herci, ale přesto by se dalo od ní očekávat více, zvláště v hudebních číslech a od scénáře, který je jednoduchý a to se odrazilo na výsledné podobě filmu. Pobavit se u toho ale dá. 60% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ten nepřemýšlí, ten čumí.“ Komedie se zpěvy, kde hraje geniálního muzikanta Sobota a partnerku mu dělá Vondráčková, no kdo tohle mohl vymyslet, to nechápu. A co už vůbec nechápu, proč dali tvůrci tak velký prostor milostnému tokání téhle nesourodé dvojce, když je to bez chemie, legrace, prostě beze všeho. Písničky jsou úplně mimo a jsou do příběhu vtlačeny trochu násilně. Zbytek příběhu tvoří mizerný Sobota, který je všechno, jen ne vtipný, a jeho přeříkávání jsem se přejedl už po deseti minutách, ale trpět jsem ho musel celých devadesát minut. Ale i ostatní postavy nejsou nic moc, Nárožný, Menšík, Vondráčková i Šimek jsou toporní a bez energie. Hlavní motiv příběhu se strašením nakonec vyzní do ztracena. Jen dobový Krumlov bez turistů se mi docela líbil, ač se vyskytuje jen v úvodu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Brabec (Luděk Sobota) říká v hudební škole, že přijel od maminky z Komušína, ten je však vzdálen od Českého Krumlova přes 100 kilometrů, průměrnou cyklistickou rychlostí by mu to trvalo na skládacím kole cca 8 hodin. (sator)
  • Aleši Brabcovi (Luděk Sobota) trvá přiklepnutí hřebíčku ve filmu 3 minuty a 25 vteřin. (M.B)

Reklama

Reklama