Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že když jsem se začala na tento seriál dívat, po prvních minutách jsem byla úplně očarovaná a říkala si, že jednou zase sleduji jasnou pětihvězdičkovku. Zajímavý námět slibující spoustu dramatických situací a napětí, výborní, u nás vesměs neokoukaní a v řadě případů také velmi přitažliví (Alexander Bárta!) herci, chytlavá úvodní píseň, kterou jsem nemohla (a doteď nemůžu) dostat z hlavy. Proč nakonec "jen" za čtyři? Připadalo mi, že po pár prvních velmi slibných dílech (nejpozději od chvíle, kdy byl děj "obohacen" o krimi zápletku) to začalo trochu "telenovelovatět", některé situace, to, jak se v nich postavy chovaly, jak spolu hovořily, mi nějak přestávalo "sedět", začalo působit mnohdy dost neautenticky (tím spíše, když se pak odkryly některé věci a člověk si v hlavě přehrával některé scény zpětně). Začalo to být takové zbytečně natahované, možná trochu moc "přezápletkované". Těch lží a výmyslů tam začalo být najednou na můj vkus nějak moc a na to, co to bylo za "kalibry", se s tím hrdinové kolikrát vypořádávali, resp. chovali se trochu jak kdyby se nechumelilo. I přesto jsou čtyři hvězdičky ale velmi slušné, pozitiv má i přes uvedené "výtky" tento počin na kontě podle mého hodně, dobré hodnocení si ode mě vysluhuje zejména za již zmíněné výborné herecké výkony (i když postavy se na můj vkus někdy chovaly zvláštně, byly třeba příliš "cukrové" či nad věcí, nic to nemění na tom, že od úplně všech herců to působilo zahrané po celou dobu velmi přirozeně, dokonce i dětští herci byli výborní, což nebývá vidět zdaleka vždy) a za to, že mě to dokázalo tak strhnout, na spoustě místech dojmout a i když to pak ve výsledku úplně vysoká očekávání z prvních dílů nenaplnilo, přesto mám pocit, že jsem viděla kvalitní věc a nelituji času s ní stráveného. 75 %. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac slovenské seriály nie je zrovna moja šálka kávy, ale tento ma naozaj zaujal. Veľmi slušná réžia, herecké výkony (obzvlášť Soňa Norisová) a tiež samotný  scenár, obohatený o kriminálnu zápletku, vedel udržať diváka v napätí. Jednu vec však musím vytknúť - a to veľmi dôrazne: propagáciu viazania červenej stužky na ľavé zápästie. To snáď nemyslíte vážne! To naozaj tomu niekto z tvorcov verí?! Takejto povere?! Ja viem, odštartovala to dávnejšie speváčka, ktorá si hovorí Madona, a pôvod to má v židovskej kabale....ale to si fakt niekto myslí, že červená stužka uchráni dieťa alebo dospelého  pred nejakým  "urieknutím!...alebo pred nejakým zlom?! Niečo ako viera v amulet!? Uff, to ma naozaj zarmútilo i nahnevalo, že to vidím v slovenskom seriáli. Prirodzenejšie by mi bolo vidieť napr. krst dieťaťa. Červená stužka isto nemá väčšiu moc ako Boh. Vari sme už  celkom zabudli na Desatoro? To už  nepatrí do súčasného  "moderného" sveta?  Tak pripomínam z neho  prvé: "Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal." Dávať červenej stužke väčší význam a silu ako Bohu je nielen hlúpe, ale hlavne hriešne - a to v pravom zmysle slova. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Jedine, co mohu serialu vytknout je, ze se policie ani v naznaku nezajimala, jak a proc se mrtve telo dostalo ze stavby. Jinak se jedna o serial s opravdu dobrym scenarem, ve kterem snad vsechny dialogy maji sve misto. Velmi dobre herecke vykony, zvlast pro ceske divaky ne uplne "ohrane tvare". Slusna rezie. Tesil jsem se na kazdy novy dil. S hodnocenim jsem na hrane, ale priklanim se k maximalnimu hodnoceni. Vzhledem k puvodu vzniku. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na vysoké hodnocení a označení nejlepšího slovenského seriálu jsem čekal trochu víc. Příběh nebyl ničím zajímavý a už po prvních dvou dílech nudil a nikam se nevyvíjel. Některé příběhy vyzněly do ztracena. Nebyl žádný jiný důvod se dívat dál, než jen setrvačnost a skutečnost, že v posledních měsících nic nového v televizi ani mimo ni nedávají. Statečně jsem tedy dokoukal až do posledního dílu, ale nepřineslo mi to vůbec nic, kromě promarněného času, který bohužel nešel trávit jinak vzhledem k situaci, jaká tu teď je. ()

Hrabovo odpad!

všechny recenze uživatele

Shrnutí: Červená knihovna s kriminální zápletkou. Seriál nemá nic společného s realitou - poskytuje možnost adopce bez čekání v pořadníku, dítě předává do péče v třetině zákonné lhůty pro odvolání biologické matky, psychologický posudek stojí na demonstrované schopnosti aplikovat jednorázovou plínu, sociální pracovnice chodí ve svém osobním volnu hlídat nezletilého klienta večer atd.atp. Po herecké stránce je nejtragičtější neuvěřitelně slabá dvojice hlavních mladých protagonistů a dívat se dá jen na Norisovou, Bártu, Javorkovou a syna/plavce, jehož jméno neumím identifikovat. Jednu z hlavních rolí hraje kojenec, který je zřejmě zfetovaný, protože ho vidíme stále spát, i když se ho zájemci o adopci snaží stále budit, aby uspokojili svoji touhu pomazlit se s ním, což je všemi hodnoceno jako demonstrace rodičovských schopností! Jo a jakou roli v tom hraje babybox jsem nepochopila... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Příběhy postav jsou částečně založeny na vlastních zkušenostech režiséra Braňa Mišíka. (SONY_)
  • Natáčalo sa aj v skutočnej pôrodnici. Tvorcovia v spolupráci so zdravotníkmi vytypovali čas v noci, keď malo byť najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec to dopadlo opačne, padol pôrodný rekord. (krasomama)
  • Natáčení trvalo 62 dní na celkem 46 lokacích. (SONY_)

Reklama

Reklama