Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (13)

Hnízdo (2020) 

Dobře zpracované drama o osudech tří párů, které jsou určitým způsobem propleteny. Myslím, že v tomto seriálu si dokáže spousta lidí najít to svoje, co je zaujme, a nadále to sledovat. Prolíná se tu několik zajímavých témat (adopce, anonymní porod...) ale mě osobně nejvíc zaujalo, že každý čin zde má svůj následek, a za vše je třeba nést důsledky. Dobré herecké výkony od známých slovenských herců, tentokráte se také oproti jiným dílům mohli opřít i o kvalitní scénář. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Klasický rozjezdový díl, kde se hlavně seznamujeme s postavami. Postav je tu zatím kupa, a občas je zatím problém se v nich orientovat. Ale příběh vypadá směrem do dalších dílů slibně. Že by více časových linií? ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Tak narození kluka odbouralo mojí teorii s více časovými liniemi, ale linka Norisové je tedy opravdu silná, a diváka donutí věnovat jí 100% pozornost. Jsem zvědavý, kdo z ostatních teda bude otcem tohoto nechtěného dítěte :) Největší ironií by bylo, kdyby to byl nakonec Geišberg z páru, který se snaží o adopci... Šebová zatím tak proplouvá mezi linkama, zajímalo by mě, k čemu bude dál její linka s Jackuliakem, nebo to bude jen výplňovka. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Takhle dopředu bych si tipnul, že Geišberg a jeho připijání na "Mého syna" bude trochu víc doslovné, než si teď on sám myslí, a výsledným rozuzlením tak bude, že si vlastně adoptuje svého syna. Norisová bude mít asi co vysvětlovat... ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Tak vysvětlovačka proběhla poměrně rychle, a posunula se trochu jiným směrem, než jsem čekal. Potažmo doteď jsem automaticky předpokládal, že Norisovou někdo znásilnil, ale co když ne?!... Vyptávající se kamarád jako další podezřelý? Že by pocit viny, nebo strach z toho, že by to prasklo? Zatím úplně nevím, kam zařadit linku okolo MItaše, který zkušeně rozhazuje všechny svoje prachy, a začíná se okolo něj stahovat smyčka, tady se to zatím straní toho hlavního proudu okolo mimina. ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Tenhle díl mi přišel zatím nejslabší. Vytáhl to hlavně až závěr, kdy se konečně vysvětlilo, proč Norisové postava nešla na potrat, což by z její strany bylo jediné logické řešení. Jinak se hodně řešili spíš pracovní problémy. Mitašova postava je v tom až po uši, a asi ho čeká pěkně strmý pád dolu, a k tomu možná nějaká ta nakládačka. Kolik takových příběhů jsme už ale viděli, že :)? Třeba tvůrci vytáhnou nějaký šokující zvrat. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Hodně prostoru v tomto díle dostává dcera - lolitka, snažící se nabalit svého učitele hudby. Takových případů se dá určitě i v reálu najít dost, a jak to pak končí...Buď neoprávněnou žalobou na učitele, nebo oprávněnou žalobou na učitele....Tak kam se to asi posune tady? Linka u anonymního porodu pěkně otočila. Čekal jsem, že finálním rozuzlením bude to, že zjistíme kdo je otcem dítěte, ale teď se do toho přidalo, že matka chce své dítě zpátky, to asi adoptivní dvojici nepotěší... ()

Epizoda 7 (2020) (E07) 

Závěrečný zvrat byl teda pořádně zajímavý, hlavně i toho důvodu, že může opět dost zamíchat se směřováním seriálu. Jinak ale mi tenhle díl přišel jako souhrn takových klišé, které se objevují napříč seriály. Notář na dovolené, sociální pracovnice sex s "klientem". bitka kvůli urážce, zaspání na klíčovou přednášku... Co mě obecně příjde nelogické, což patří už i k minulému dílu je to, že když může matka po adoptivním porodu zažádat 6 týdnů o dítě zpět, tak proč se v té době už zahajuje adopční řízení???? ()

Epizoda 8 (2020) (E08) 

Příjde mi, že se to začíná dost odklánět od původní myšlenky. Smrt hlavní postavy jakoby spíš nastartovala úplně novou sérii. Mám trochu obavu z toho, jakým směrem to bude dál pokračovat, a nezamotalo se to do nějakých logických zvratů. Čekal jsem, že se to bude točit hlavně okolo adopce dítěte a řešit se bude to, kdo je jeho otcem, ale nabaluje se na to stále víc a víc zvratů. Tady je podle mě jasné, že Peterovu smrt nezavinil ani Michal, ani Baláž. Zatím to sázím na majitele kasina, který už takto odklidil jednoho ze svých dlužníků (Peter se s ním potkal v jednom z prvních dílů, a pak bylo řečeno, že zmizel...). Dějová linka s nadrbanou teenkou jde trochu mimo mě. ()

Epizoda 9 (2020) (E09) 

Ajaj, skoro celý díl o puberťačce a jejich problémech... Zatím nejslabší díl, aspoň závěr naznačil posun v lince okolo smrti Petera. ()

Epizoda 10 (2020) (E10) 

Zajímalo by mě, co tvůrce vedlo k tomu, že z otravný puberťačky udělali do druhé poloviny v podstatě hlavní postavu... Fakt tyhle problémy a názory, na to už jsem starej. A ta její kámoška, co vypadá jako štětka, to je taky síla. K tomu se z postavy Šafaříkové stal úplnej blázen, takhle je jasné, že už jí to dítě nikdy nevrátí. Vše podstatné se stalo zase až v závěru, a opět s otevřeným koncem směrem do dalšího dílu. ()

Epizoda 11 (2020) (E11) 

Po pár slabších dílech se to zase rozjelo. Vyšetřování jede na plné pecky, hlavní kriminalista v tomto díle dostane dost prostoru, a v závěru se ho konečně také napadne podívat na záznamy z kamer z doby vraždy. Tak uvidíme, jestli ta osoba, co je zachycená v taxiku bude pachatelem. Pubertální dcera si to mezitím hodí (což se jí nedivím), kdy se na ní klasicky vysere její BFF (jak se dnes říká) kámoška - štětka. Psycho adoptivní matka se mezitím úspěšně postarala o to, aby jí už žádné dítě nikdo nikdy nedal. A málem bych zapomněl, abych těch odhalení nebylo málo, tak se dozvíme, kdo je otcem onoho dítěte, o které tu běží... Kruh všech tří párů se tak pěkně uzavřel. ()

Epizoda 12 (2020) (E12) 

Trošku přeslazený závěr, ale co už :) Všechny křivdy jsou odpuštěny, charaktery se vrátili zpět do normální emoční roviny a začali racionálně uvažovat. Nečekám, že by se to v reálu dokázalo takhle dokonale vše napravit a vyřešit, ale je to určitě uspokojující zakončení seriálu. Žádné zbytečné vrátka či otevřené konce. ()

Reklama

Reklama