Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že tohle představovalo pro generaci mojí matky vrchol romantickej dojáků. No a dneska, ve vší záplavě pojišťoven, vztahů, atd. je to neškodná podívaná. Sice po prvním díle dost předvídatelná, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem se tim slušně bavila, když mi všchny typy na to kdo, kdy umře, vyjde:) ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mě docela zarazilo. Kniha je považována za jednu z nejlepších rodinných ság a pro mne je toto i nejlepší televizní minisérie. Příběh rodiny Clearyových, kterým se do života připlete jeden ambiciozní kněz. Možná právě proto, že Chamberlain v mládí skrýval svou homosexualitu, dovedl tak dobře zahrát kněze, který tají svou lásku k Maggie. Všechno krásně dokresleno Manciniho melancholickou melodií. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak na mě tahle věc působí. Hlavní hrdinové jsou mi oba nesympatičtí- Ralph svou povrchní a nekrášlenou sebejistotou, neskrývanou arogancí a vsugerovanou ideou, že je vždy někým hnán do kouta, Meggie zase přemrštěnou naivitou, fanatickým držením se role oběti skrývaným za ukvapenými rádoby velkolepými gesty ,,dospělé" ženy. Naopak mnohé vedlejší postavy jsou nejen příjemné, ale kromě důvěryhodnosti jejich příběhů na mě působí lidsky a důstojně. Předně pak bohatá Mary trestající Ralpha za jeho neopětovanou lásku, věčně nešťastná a jako skála pevná Fiona tajně zamilovaná do svého neuvěřitelně hodného manžela. Dokonce i cílevědomý O'neil je mi milejší než ambicemi posedlý egoista Ralph. Ptákem v trní je každopádně každý, i on. A mnohé monology těchto ,,plátců bolestí" považuji za vynikající(Maryino vyznání lásky, Fionino přiznání lásky a faktu, že Megan bude opakovat stejné chyby, Frankova slova o nenávisti a lásce jako o boji a věčném boji...)Navíc ta příroda, města... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo to nenazvali vták v tŕní. Ani neviem koľko dielov a koľko minút z toho som videl, ale to, čo som videl ma nezabavilo, nenadchlo a nedalo mi veľa zmyslu. Ako veriaci som pre to hľadal pochopenie a nejaký zmysel. Niečo možno ušlo a nastolilo to pár otázok a názorov, riešení, či pripomienok, ale celkovo to bola nuda. V jednom diely schádzala hlavná herečka po schodoch, kde upútala kňaza a ak sa mám priznať aj mňa, ale to mi najviac utkvelo v pamäti a ostatné len ťažko, až vôbec, čo znamená, že to asi naozaj za veľa nestálo. Toto nebola romantika podľa môjho gusta. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Ptáci v trní jsou poněkud sladkobolně točeny. A zdůrazňuji točeny, protože původní knižní předloha Colleen McCullough má sice typické atributy romantického románu, ale ve spoustě věcí je zcela objektivní a dotýká se skutečného života obyvatel Austrálie, kteří hospodařili na farmách a obrovských plochách zemědělské půdy. A jejich denním chlebem byla drsnost a práce do úmoru. A právě v tomhle je obrovský nedostatek seriálu - bere si z knihy jen to hlavní - romantickou linku a odstřihává hlubší líčení obyčejného života a celou plejádu sourozenců Meggie (počínaje nejmladšími sourozenci - dvojčaty - skrze niž - jakožto povinné brance - byla vystižena nálada Australanů v době druhé světové války), atd. Bohužel to ubírá seriálu na důvěryhodnosti a celkové reálnosti. A možná právě proto, že romantická linka není ničím odlehčena jeví se poněkud rozvlekle. Ač seriál co do kvality má, do dnes již kultovní románové předlohy, hodně daleko a podává poněkud zkreslený pohled, přesto je důstojnou adaptací a může se pochlubit vynikajícími hereckými výkony. 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)
  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)

Reklama

Reklama