Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

Vilg 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které nikdo nehraje. Nejpříšernější ze všech těch ksichtů je text vykastrovaně recitující Dulava, jehož dvojroli čaroděje zachraňuje jenom to, že ho mluví Jiří Štepnička. Bratři jak se patří jsou k nevydržení všichni, nejvíc ovšem pořvávající Langmajer - ale ruku na srdce, v opravdu dobré roli jsem ho asi neviděl nikdy. A k tomu hlavní hrdina s hárem a chlupatou hrudí Sagvana Tofiho, ovšem už ne s jeho charismatem. Nedávám odpad jenom proto, že se tvůrci alespoň neuchýlili k sebeparodii a vypatlanosti současné pohádkové produkce a základní schéma je, ačkoliv ho zpracování rozstřílelo, ještě stravitelné. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka (kde se vždy popasu očima na uhrančivém Karlu Dobrém), s fajn hudbou (čučela jsem, že je to práce Ivana Hlase). Miroslav je... takovej ňouma no. Ale Verunka si ho naštěstí dokáže zpacfikovat ;) a navést ho na správnou cestu ke svojí záchraně :D. Moc mi nejde do hlavy ta dvojrole Jaromíra Dulavy... a pak ještě pár dějových věcí, ale popravdě - vždycky se na to ráda podívám a nijak u toho netrpím ;) ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Pohádka o třech bratrech, kteří se vyklubali z obřích vajec, jež přinesla voda. Jenom jeden z nich však má dobré srdce a je to on, kdo se vydá osvobodit princeznu z moci černokněžníka... V pohádce mi vadilo několik věcí : 1) proč hraje jeden herec (zde nevýrazný Jaromír Dulava) dvě odlišné role? 2) bylo nutné, přes množství krásných českých zámků (i těch na vodě), hledat nějaký francouzský, na mořském ostrově, na což se nabalují další hloupé a nelogické drobnosti (kde se vzala kouzelná sladkovodní ryba v moři či jak se chasník přes moře dostal). Jasně, je to pohádka a v nich není nutné řešit drobné nedostatky v logice, ale pokud tyto kroky nepřinášejí nějakou speciální nadstavbu, která by celé dílo zásadně posunula na vyšší úroveň, je to zbytečné a špatné. 45%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, co vidím čaroděje, který hned nechce všechno zničit. Na pohádkách je úžasné to, že je všechno v rovnováze. A když ne, zasáhne štěstí. Písničky jsou krásné a něžné. Za čaroděje a princeznu 👍. Poznámka: Princezna je krásná, a zdá se že i moudrá. Poznámka: Král snad uvěří všemu, co mu kdo řekne. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tak tato pohádka mě jaksi minula při její premiéře :)). V porovnání s nynější pohádkovou produkcí mohu říci, že je velmi vydařená a alespoň trochu navazuje na éru kvalitních českých pohádkových příběhů z let předchozích. Herecké obsazení ucházející, hudba příjemná , nervoucí uši a příběh s přihlédnutím , že se jedná o pohádku, velmi kvalitní. Jen jsem jaksi nepobral, proč je princezna přemluvená - že by měla méně příjemný hlas ? Celkově velmi hezká .. proto ode mě slabší 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Je nesmysl, aby sladkovodní ryba z české řeky pomohla Miroslavovi (Pavel Řezníček) vyzvednout střevíc z mořského dna. (jlumos)
  • Pro lepší odlišení postav, hraných Jaromírem Dulavou, jej v roli černokněžníka nadaboval Jiří Štěpnička. Lenku Jelínkovou pak nadabovala Simona Vrbická mluveným slovem a Vlaďka Lišková zpěvem. (funhouse)
  • V němčině se film jmenuje "Die verschwundene Königstochter", což lze přeložit jako "ztracená princezna". (Janek2002)

Reklama

Reklama