Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod mě překvapilo, kde se vzala Lenka Jelínková, neboť ji vůbec neznám. Není divu, její herecká filmografie široké spektrum zrovna nenabízí. A důvod se nachází asi ve filmu Únik z okovů, který je odpovědí na otázku, kde všude ještě klasický herec je ochoten hrát. V něm hrála mj. i Eva Decastelo. Lehce zapomenutá pohádka, nejspíš i díky hlavní představitelce princezny, která ale celkově vlastně není špatná. Vždyť i ústřední píseň je pohádková a mě se hrozně líbí, na to, že jsem ji v podstatě neznal a nikdy neslyšel. Výborná je také postava Jiřího Menzela jako malíře. Je to totiž jediná humorná postava. Zkrátka jde o romantickou pohádku s klasickými pohádkovými motivy. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Píseň krásná,jinak otrava, nuda, šeď. Pavel Řezníček je zajímavý a pěkný chlap, ovšem tady byl tak trapně vzorný, že i na pohádku to bylo moc. Princezna postrádala šmrnc, Jaromír Dulava je sice obvykle dost dobrý, ale tady byl stejně děsný jako všichni kolem. Byl tam někdo zajímavý? možná pánové Langmajer a Dobrý, o Dobrém můj syn pravil, že to je hajzl od pohledu :-).Tak za to jedna hvězda. Pohádky miluju, ovšem tohle fakt už nikdy nemusím vidět. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, co vidím čaroděje, který hned nechce všechno zničit. Na pohádkách je úžasné to, že je všechno v rovnováze. A když ne, zasáhne štěstí. Písničky jsou krásné a něžné. Za čaroděje a princeznu 👍. Poznámka: Princezna je krásná, a zdá se že i moudrá. Poznámka: Král snad uvěří všemu, co mu kdo řekne. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Hej, lidi, vy nemáte rádi pohádky! Já osobně tuhle považuji za jednu z nejlepších. Ta písnička není to jediné, co je na té pohádce úžasné. Je to spletité a napínavé. Všichni jsme byli děti a pro mě jako pro dítě se to v porovnání s většinou ostatních pohádek jevilo jako úplná romantická dobrodružná fantasy. +teď jsem tu pohádku zas po nějaké době viděla a mám pocit, že se mi hned tak neokouká. A ta hudba je geniální. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pres Jaromíra Dulavu, ktery hraje jak, z donuceni bez jedine spetky chuti a hlavne umu, musim tomu dat prec jen vice nez 3*, protoze se mi libi napln, celkove ztvarneni a pak ~50% je proste malo, pro tuto vcelku vydarenou pohadku. 6.12.2013 Musim se vlastne priznat ze pres vsechny ty nedokonalosti mam tuhle pohadku strasne rad.. :)) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pro lepší odlišení postav, hraných Jaromírem Dulavou, jej v roli černokněžníka nadaboval Jiří Štěpnička. Lenku Jelínkovou pak nadabovala Simona Vrbická mluveným slovem a Vlaďka Lišková zpěvem. (funhouse)
  • Pavel Řezníček se v úvodu pohádky představí jako Jaroslav. Během filmu se ovšem jméno jeho postavy změní na Miroslav. (Nine)
  • Tvůrci pohádku natáčeli v nádherných exteriérech v Ploskovicích, u Koněprus, na Křivoklátě a také ve Francii, poblíž kláštera Mont Saint Michel. Dále se filmovalo i u Lysé nad Labem na rybníku Řehačka. (milaneg)

Reklama

Reklama