Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller s hviezdnym obsadením, ktorému kraľuje démonický Robert De Niro v roli desivého Maxa Cadyho, predvádzajúci v priebehu filmu takmer všetky svoje herecké polohy. Výnimočný film, aký sa vidí len raz za čas, a na Scorseseho pomerne nezvyčajná voľba, i keď v jeho režijnej kariére vôbec nie ojedinelá. Na tento atmosférický zážitok dlho nezabudnem. 90% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Thriller jak má být. Tento remake se opravdu vydařil. Na Scorsesem je vidět jak se na filmu vyřádil. I takto malý příběh, je natočen absolutně skvostně. Vynikající kamera a svižný střih dostávají film do tempa, ze kterého nás dostanou až konečné titulky. De Nrio je zde absolutně boží. A Julliete Lewis taky zahrála svou hloupoučkou puberťačku excelentně. Mazec. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, jak se má bojovat nečistě. Je to tvá práce." Nechci být obhájce zmetků, před kterými bych musel zatajovat důkazy v jejich prospěch. Asi proto jsem se špatně učil. Jenže pan Bowden byl svědomitým studentem a za chyby se platí. Pan Cady mu to jistě vysvětlí - s doutníkem v puse, zrcadlovkami přes půl obličeje a neskutečnou drzostí. Ne že bych se pana Cadyho bál, ale asi bych na něj nežaloval, kdyby mi vyhrožoval, kouřil pod nosem v kině, zabíjel psa nebo znásilňoval rodinu. Samozřejmě kecám. Šel bych do něj tvrdě a ... nevyhrál bych. Ale já jsem práva nestudoval, tak ať si to pan Bowden vyžere sám. Já si to vždycky užiju. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Scenár je trápny ako špenát v zuboch na prvom rande, no o to zarážajúcejší je fakt, že Mys hrôzy je skutočne dobrý film, plný hnevu a vášne - čo je Scorsese ako z učebnice. A ak sa k tomu pridá slizký Robert DeNiro, snobský Nick Nolte, hysterická Jessica Lange a zmätená Juliette Lewis, nejde inak než odporučiť. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojení Martina Scorsese a Roberta De Nira nemůže dopadnout špatně! Max Cady je po 14 letech propuštěn z vězení a nemůže se dočkat až se pomstí svému tehdejšímu advokátovi Samu Bowdenovi, který zatajil důležitý důkaz. Robertu De Nirovi to v roli Maxe neuvěřitelně sekne a už první pohled na jeho namakané a pokérované tělo dává tušit, že to bude nezapomenutelný zážitek. Advokáta Sama hraje Nick Nolte, jeho menželku Jessica Lange a jejich dceru Juliette Lewis, která ukázala, že je to obrovský talent (Rozhovor De Nira a jí na "hodině dramatu"). Film má slušnou atmosféru, obvzláště ke konci. Za vyzdvihnutí určitě stojí i hudba, která dodává patřičné grády. Originál jsem neviděl, ale už jenom kvůli De Nirovi mi něco říká, že tohle je lepší..... ()

Galerie (122)

Zajímavosti (47)

  • De Niro kvůli roli studoval sexuálně motivované zločiny a sám doporučil scénu, kde jeho postava pokouše svou oběť. (StarsFan)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama