Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jedničce minimálně vyrovná pokud jde o humor, ale zase naopak mi příjde někdy až zbytečně moc akční. K Policajtovi z Detroitu se více hodil dobrodružnější styl Martina Bresta. Tony Scott vše pojal tak jak je to u něj obvyklé a dává hodně záležet na barvách a na akci samotné. Klasická dvojka ve které je všeho více a vše je tak nějak větší, ale chybí lehkost. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede tvrdě přes kopírák - Axela přivede do BH další vražda jemu blízké osoby, ukecá si další luxusní bydlení, vydává se za smyšlené lidi, je tu další honička s velkým vozidlem, další návštěva striptýzového klubu a závěrečná přestřelka... Jen je to celé vytuněné sexy reklamními obrázky Tonyho Scotta, který koupe L.A. i Detroit v oranžovém světle, a z pomrkávání na diváka je vidět, že Eddie už byl sebejistá hvězda. Ale tentokrát jsem se prakticky nezasmál (i když hlášky "Nemysli. Když myslíš, svrběj mě koule.""Tohle je Max a živí se zabíjením poldů." pobavily), z Rosewooda dělají až moc velkého šaška a akce taky nic moc, viz. úvodní nezajímavá loupež, která se nechytá na honičku s kamionem, která otvírala jedničku. ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších akčních komedií vůbec! Eddie Murphy je v téhle trilogii tak našlápnutý, že Vás přímo nutí se smát, když chrlí jednu hlášku za druhou. Takových dobrých filmů jako je například výše zmiňovaný Policajt z Beverly Hills či Smrtonosná zbraň je opravdu po skromnu. 90% (děj: **** akce: **** vtip: ***** herci: *****: hudba: ****) IMDb.com: 6,1/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Hej Billy musíme si vážně promluvit... Kdo si myslíš že seš? Clint Eastwood? Špinavej Rosewood." Policajta v Beverly Hills mám rád. Dvojku ze všech dílů nejradši. Axel (Eddie Murphy) se vrací ke svým starým přátelům a spolu s Rosewoodem a Taggartem tvoří geniální trojku. A. Foley vyšetřuje útok na kapitána Bogomila a hledá vraha s "abecedou". Mezitím stihne zaimprovizovat ve střeleckém klubu, projet se v míchačce a navštívit párty Playboye. Poslední dvě zmiňované opravdu stojí za to. Především scéna s míchačkou je jedna z mých oblíbených, co se týká akčních komedií. Foley má opět nevymáchanou hubu a rozhazuje hlášky jako kusy střeliva. A propo vykecat se z každé situace umí takhle dobře pouze on. Za mě je Beverly Hills Cop II nejlepší díl série. Tohle prostě nestárne. Ani trochu. (88 %) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý Policajt si se svým předchůdcem v ničem nezadá a přesto, že jaksi zmizela ona lehkost prvního dílu, kterou vystřídalo rychlejší tempo, byla by velká škoda si nechat toto pokračování ujít. Možná není ukázkové, ale rozhodně vysoce zábavné. Scéná s "králíčky", míchačka, Rosewood! - minimálně stejně zábavné, jako první díl. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama