Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

liskam 

všechny recenze uživatele

Zrovna včera jsem na to koukal, a musím říct, že i když to bude za chvilku 15 let starý film. Atmosféru, napětí a akci má lepší než většina dnešních akčňáků. Kombinace Smith, Hackman a Voight je v podstatě bezchybná. A hlášky z filmu se mi z hlavy jen tak nevypaří. Kdo tuhle věcičku ještě neviděl, mohu rozhodně doporučit. Za mě 90% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli má film přes dvě hodiny, tak si drží stále výborné tempo, člověk nemá moc času na to, aby se nudil. O napětí a povedenou akci není nouze. Dějově je to po celou dobu velmi zajímavá záležitost, ovšem závěr to trochu pokazil. Divně vykonstruované rozuzlení, kterým si u mě film o stupínek pohoršil. 80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tony Scott a Will Smith na vrcholu svých kariér. Neskutečně napínavý thriller, který celé dvě hodiny šlape jak víno a zarazí vás do sedačky. A jeden z posledních opravdu výborných filmů Genea Hackmana, toho času již na zaslouženém odpočinku. Chtělo by to nějakého nástupce Jerryho Bruckheimera, tyhle typy filmů tu chybějí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) Je mi líto, ale mě tento Scottův zrežírovaný film vůbec nesedl. Rozhodně ale nemůžu tvrdit, že je snímek špatný a nestojí za pozornost. Jisté kvality se zde najdou, spíš se zjevně jedná o můj subjektivní názor. Mě totiž absolutně nebavil děj. To, že byl vcelku přímočarý a jednalo se, o hledání té pitomé kazety bych přežil, ale já doslova u toho usínal a místy jsem přestal vnímat některá dění. Takže jsem si to musel párkrát vrátit nazpět. Tváří se to jako specifický a trochu složitý film, ale jinak na tom není nic zvláštního. První půlhodina mě vůbec nebavila, až jsem měl sto chutí to vypnout, ale pak se to aspoň trochu rozjelo a jediná výborná scéna byla asi tak uprostřed sledování, kdy tu máme dlouhou naháněčku, kdy nám hlavní hrdina prchá jak o život. To mělo spoustu zajímavých situací, některé byly i spíše komediální. No a pak už se to začne táhnout až do konce a finále šlo už úplně mimo mě. Nevím, jak bych to měl ještě více shrnout ? Hudba je celkem dobře složená. Herecké obsazení – tam mě asi bavil jen Will Smith, který nezklamal, zbytek nic moc včetně nevýrazného G.Hackmana. A roli otravné manželky W.Smitha ? Ta mi zde přímo lezla na nervy. No, takže je mi jasné, že hodnotím dost slabě, ale víc jak jednorázový průměr z toho nevykouzlím a ani ty slabší 3* tentokrát nemohu udělit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mňa jednoznačne najlepší Scottov film, kde všetky zložky jeho réžie a Bruckheimerových producentských fínt dokonale zapadajú do seba. Popri I robot najviac cool rola Willa Smitha, ktorému perfektne sekunduje Hackman. Sú ešte lepšia dvojka, ako Hackman s Washingtonom v Crimson Tide. Videl som trikrát a minimálne trikrát ešte uvidím. Najlepší technotriler nielen 90tych rokov, ktorý pri svojej neskromnej dĺžke ani na sekundu nenudí. U mňa ešte o mierny level vyššie, ako podobne akčne schizofrenicky ladený Bourne. Až ďalšie pozretia, keď ste starší a chápete súvislosti, odkryjú drobnosti, ako napríklad obsadenie Hackmana na základe Rozhovoru. No a po 11. septembri dostal film ďalší rozmer. Pre mňa najlepší akčný film 90tych rokov. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od 5. listopadu 1997 do 6. dubna 1998 v Kalifornii, D.C. a Marylandu. (Varan)
  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 sekundy. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama