Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý horor. Dialogy občas šustí papírem a většina holek neumí moc hrát. Když se pak rozjede finální večírek, je film občas vtipný... ale spíš ne záměrně. Dá se na to koukat, ale i v rámci starších hororů průměr. Trochu strašidelné to začne být až v posledních minutách. (5/10) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Miestami je film síce trochu nudný, hlavne kvôli neschopnosti režiséra nakopnúť príbeh dopredu, v konečnom dôsledku je to ale vynikajúci napínavý i strašidelný slasher. Môžu za to hlavne dve veci: lákavé školáčky v dome a najmä skvelý mysteriózny finiš. Pointa nie je nijako inovatívna ani prekvapivá, ale vyvrcholenie je veľmi schopne nakrútené, všetky fakty, ktoré sme tušili síce vyjdú na javo, ale v tom pravom slasherovom klišé nadávkovaní, že fanúšik musí slintať blahom. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skutečně, máme tady na 80's poměry celkem dost solidní a překvapivě inteligentní slasher. Do zápletky v častém stylu 'maturantský žertík skončí tragédií, následuje pomsta' je tu vložená zajímavá linka týkající se poněkud zapšklé a možná trochu šílené paní kolejní domácí (právě ta je onou obětí). Natočeno je to bezchybně a s citem, jen ten gore je místy trochu 'gumový'. Atmosféra slušná (leč strachu v ní moc není), hudební doprovod taky povedený. Vrah se drží v tajnosti a i díky tomu je konec luxusní. Fandům jednozačně doporučuji, ani ostatní to snad nezabije... Něco málo tomu chybělo, proto 7,5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser! Film nemá žádnou atmosféru, chybí napětí,nahota,nulová invence,špatná závěrečná pointa a nejhorší ze všeho jsou snad vraždy mimo záběr bez obsahu jakéhokoli gore. Já vždy říkal že slasher bez pořádných koz a litrů krve nemůže fungovat a tímhle jsem si mé pravidlo jen potvrdil. Remake rozhodně stravitelnější. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

- U tohohle filmu si vážně říkám, že byl 10x lepší remake, než jeho předloha. Hned napíšu proč. Takže vraždy všechny mimo záběr, kameraman se asi při vraždě vždy otočil strachy, aby neviděl ten masakr, ale zapomněl, že má v ruce i kameru. Dále děj a závěrečná pointa, to bylo něco tak trapného, bohužel i v tomto zvítězil remake na plné čáře. A naposledy provedení vražd, to bylo taky hodně slabé. Očekával jsem dost, jak všichni slibovali, ale dostal jsem strašně málo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Na začiatku filmu vyzerá byť Dr. Beck (Christopher Lawrence) starší ako pani Slaterová (Lois Kelso Hunt). O viac ako 2 desaťročia neskôr síce pani Slaterová poriadne zostarla, Dr. Becka sa však vôbec nezmenil. (beso74)
  • Za první víkend promítání film vydělal přes 600 000 dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama