Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících "IRA" filmů. O Danielu Day-Lewisovi a Emily Watsonové nemá cenu se zbytečně rozepisovat, pouhá jejich jména zaručují vysokou kvalitu snímku. Příjemně mě překvapil Gerard McSorley v roli Harryho. Sice se říká, že hrát záporáka je to nejjednodušší v herecké branži, nicméně on se v tom opravdu vyžíval a skoro se svým známějším kolegům vyrovnal. Nemá cenu tady polemizovat nad příběhem a rozebírat, kdo má z obou znesvářených táborů větší nebo menší vinu, každopádně je ale jisté, že jde o velmi kvalitní snímek, který z hlavy jen tak lehce nevymizí. Jen malá výtka na závěr - ta poslední otázka (ptá se voják) a poslední odpověď (odpovídá Watsonová) už ve filmu být nemusely, jsou zcela zbytečné a totálně klišovité. Jinak je to bez chyby. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Film o boxerovi, ktorý nie je tak celkom o boxe...V hlavnej úlohe najlepší britský herec súčasnosti (Anthony, Ben a Jeremy...sorry fellas) rozohrávajúci psychologickú drámu o podstate mieru, lásky a tolerancie na pozadí bojov paravojenskej odnože Írskej republikánskej armády v severoírskom Belfaste. Jim Sheridan dáva s odvahou päsťou do oka príslušníkom Provisional Irish Republican Army pričom poukazuje na možné následky ľudskej hlúposti a obmedzenosti. Drsné ulice Belfastu v kontraste s vyčačkanými salónikmi kráľovského Londýna s jednoznačným odkazom na ľahostajnosť bohatých Angličanov v otázke okamžitého a spoľahlivého riešenia protestantsko-katolíckeho konliktu v Severnom Írsku v období rokov 80´s až do prvej polovice 90´s v 20. storočí...a zobrazujúci malé svetielko nádeje na konci podmínovaného tunelu... ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Aby byl film dobrý nemusí mít nutně cool režii a barevné filtry v každém záběru. Netřeba ani srdceryvných scén a přebytku násilý. Ne je potřeba kvalitní příběh a hlavně výborní herci. Tohle všechno Boxer splnuje. Jenomže námět boxera sice má leccos do sebe, ale zpracování není zrovna nic moc extra. Tohle v podstatě komorní drama čerpá ze situací již mnohokát použitých jinde. Ničeho nového a zajímavého se tu nedočkáme. Z herců kromě tradičně kvalitníhoDaniela Day-Lewise nikdo další nevyčnívá. Celé je to takové pošmourné a místy až nudné. Bohužel film nespasí ani velice silná závěrečná čtvrthodina. Na druhé zkouknutí ještě mnohem slabší. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Bohužel film trpí schématickým rozložením rolí. Dobrý katolík chce mír, ten zlý je jednostrunně nenávistný až za hrob. Lewis připomíná hrdiny z knížek mého dětství - měli vždy zarputilý výraz v tváři, když šli jako tank za svým cílem. Film pozdvihuje z průměru jen nápaditá režie. A ten patetický závěr...no,no,no ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh se silným poselstvím! Drsný, syrový a přesto v jádru něžný film o zamilovaném boxerovi Danny Flynnovi (že Daniel Day-Lewis je v roli bravurní netřeba dodávat), který po 14 letech strávených ve vězení se vrací zpět domů do rozbitého Belfastu. Flynn jako bývalý člen IRA naráží na nepochopení okolí zvláště ve vztahu ke své osudové lásce Maggie (Emily Watson), která je už ale vdaná za uvězněného příslušníka IRA a má syna. Zajímavý pohled na násilím sužované Irsko z pohledu jednoho muže, který kdysi udělal chybu a chce vše napravit. Třeba boxem...Film doslova stojí a padá na Day-Lewisovi. Nakonec už dřívější spolupráce na filmu "Ve jménu Otce" v roce 1993 s režisérem Jimem Sheridanem dopadla více než skvěle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama