Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Happens 

všechny recenze uživatele

Fascinující pohled na život v Belfastu, zaostřeno na bývalého boxera, který se chce vrátit do ringu, vše situováno do střetů vyvolaných organizací IRA, za níž dříve tento boxer bojoval. Politické drama jemně vsunuté do zamilované peripetie a trochu toho boxu, který mě vždycky dokáže potěšit a k tomu fakt, že nebyl tak příšerně zpracován, jak to většinou bývá. Tedy 98%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Nebyť gudaulina, určite by som oň prišiel (má "iba" 75 %). Napriek vďake za sprostredkovanie však s ním nemôžem súhlasiť, že je to film o jednej nešťastne zemi a nešťastnej dobe. Ja ho vnímam ako film o ľudskej zlobe, fanatizme, túžbe po dominancii a tieto vlastnosti nie sú viazané na konkrétnu zem. Stačí hocikde dodať trochu náboženského, nacionálneho alebo rasového agaru a Severné Írsko bude aj tam, kde by ho nikto nečakal. Film je veľmi dobre nakrútený a zahraný, realistický, ponúkajúci množstvo námetov na zamyslenie, doprevádza ho výborná hudba, ktorá znie v ušiach aj po záverečných titulkoch a spoločne s Krvavou nedeľou a V mene otca tvorí trojicu filmov, ktoré treba vidieť, aby sme mali predstavu ako to vyzerá po prekročení Rubikonu. Takže s Boxerom mám iba jeden problém - prečo som mu nedal plný počet hviezdičiek. Iba preto, aby som mal dôvod ho vidieť ešte raz. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm not a killer, Maggie, but this place makes me want to kill.“ Zlé časy v Ulsteru, kdy člověk uprostřed toho všeho těžko mohl stát mimo a v nich uvězněná naprosto přirozená herecká trojice Day-Lewis, Watson, Cox. Sheridanův snímek možná trpí jistou žánrovou roztříštěností, ale raději sledovat milostné drama o boxu ze Severního Irska než sociální drama o koksu ze Severního Česka. Tím koksem myslím pochopitelně uhlí.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, v jehož průběhu nejsou žádné efektní scény nebo laciné vyvražďování. Chytne vás ani nevíte jak. Skvělý Daniel-Day Lewis a Emily Watsonová. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti, ale závěr to rozhodl za mě. Napodruhé je to o o dost slabší, ale na pěti zůstávám už jen proto, že jsem se dozveděl dost o tom, jak to v Irsku vypadalo. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak když se nám letos rozloučil D.D.Lewis se svou kariérou (bohatou 3 oskary, prozatím), tak sem si řek, že skouknu za svůj život všecky jeho filmy, kterých nejsou mraky. Tady sem si třeba myslel, že se bude hodně boxovat (podle názvu sem jako usoudil :o) ). Ale není tomu tak. Spíš je to výpověď o tom, jak to dříve fungovalo v Irsku, kterýmu "vladla" IRA a kde panoval strach z výbuchů. Jo, asi tak 3 zápasy se tady odehrály, ale fakt hodně krátký. Proto nechápu, že se Lewis učil dlouze boxovat, když tady bylo těch fightů tak málo. U nás sme měli koumouše a v Irsku protestanty a katolíky, armádu a IRU. Takže kde se vlastně žilo líp? Od Lewise sem přecijen zvyklej na výraznější a zapamatovatelnější role, než je tahle. Ale i tak respekt hochu! :o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama