Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Očakával som, že to bude len o politike a boxovaní, ale z veľkej časti je tam zamilovaný boxer s citlivou povahou. To je trochu lepšie vzhľadom na moju averziu k výlučne športovým filmom. Boxovanie tu má svoj význam ako symbol odpustenia a zmierenia, aký to paradox. –––– Svieti Slnko. Dúfam, že prinesie mier do Severného Írska. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ještě pár filmů a Lewisek půjde na chvilku ke mně domů do topky. Tady byl opět senzační a jsem ráda oproti mužskému pokolení, že tam zase tolik pudrovaček nebylo. Je to umění, naházet do jednoho mixéru, kýbl romantiky, boxu a nenávisti mezi proti protestanty a katolíky v poměru, který ve výsledku chutnal i když ta hořkost z nesmyslných nesvárů přece jen chvíli zůstane na jazyku. Jimovi se povedlo zapůsobit na tu správnou strunu našich emocí a za to mu patří díky. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Drama o irském klukovi, kterého propustí po čtrnácti letech z vězení a on se vrátí domů, kde zuří válka, jeho láska je provdaná a kolem je plno lidí,co by ho nejraději neviděli. Ale on se nevzdává a dokonce ani nehodlá odejít. Bojuje svým tichým, zarputilým způsobem, jenže proti fanatikům se bojuje špatně. Velmi dobré a působivé drama na téma irského terorismu s opravdu pěknou romatickou vložkou a zajímavým závěrem. Při sledování tohohle filmu si najednou uvědomíte, jak jste rádi, že tam nemusíte žít. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Film o boxerovi, ktorý nie je tak celkom o boxe...V hlavnej úlohe najlepší britský herec súčasnosti (Anthony, Ben a Jeremy...sorry fellas) rozohrávajúci psychologickú drámu o podstate mieru, lásky a tolerancie na pozadí bojov paravojenskej odnože Írskej republikánskej armády v severoírskom Belfaste. Jim Sheridan dáva s odvahou päsťou do oka príslušníkom Provisional Irish Republican Army pričom poukazuje na možné následky ľudskej hlúposti a obmedzenosti. Drsné ulice Belfastu v kontraste s vyčačkanými salónikmi kráľovského Londýna s jednoznačným odkazom na ľahostajnosť bohatých Angličanov v otázke okamžitého a spoľahlivého riešenia protestantsko-katolíckeho konliktu v Severnom Írsku v období rokov 80´s až do prvej polovice 90´s v 20. storočí...a zobrazujúci malé svetielko nádeje na konci podmínovaného tunelu... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Fascinující pohled na život v Belfastu, zaostřeno na bývalého boxera, který se chce vrátit do ringu, vše situováno do střetů vyvolaných organizací IRA, za níž dříve tento boxer bojoval. Politické drama jemně vsunuté do zamilované peripetie a trochu toho boxu, který mě vždycky dokáže potěšit a k tomu fakt, že nebyl tak příšerně zpracován, jak to většinou bývá. Tedy 98%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama