Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co proti tomuhle filmu vsichni maj, podle me to je skvela zabava. I kdyz scenar neni nic moc a v podstate se tu toho moc nedeje a ani to neni nijak zvlast vtipny a pulka filmu je jen z peveckejch vystupu Hrusinskeho, je to fakt pohoda. Navic nektery pisnicky jsou docela chytlavy a herci fajn. Jednoznacne nejlepsi je Potmesil, ale i ostatni se dost snazi. Navic Soukup tu je jeste docela ve forme a v porovnani z nekterejma jeho kravinama je tohle skvost. Zkratka film, na kterej se da divat porad, takze pekny 4*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat, ale Soukupovi s písničkami Michala Davida se to povedlo. Přesně odchycený a odpozorovaný trend doby, žádná velká psychologie, pro dospívající film jako dělaný, a dodnes se u něho tehdejším -náctiletým dobře vzpomíná. Pro ty, jež éra Michala Davida minula, to ale musí být utrpení. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani v době, kdy byl tento film novinka, se mi ani trochu nelíbil. Michala Davida jsem naposledy poslouchal v jeho úplných začátcích, ale když začal chrlit muziku stylem 2 hity měsíčně, pustil jsem ho k vodě. Rudolf Hrušínský nejml. tímhle filmem možná udělal rodině radost, že se potatil a podědil, ale mě moc nepotěšil, protože se mi zdá, že v něm z jeho dědy zbylo asi tak 1 % herce. Zbytek je jen šaškovství. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo má údajně devět okruhů. To sedí. 1/ beznadějně impotentní režie Jaroslava Soukupa, 2/ diváka s rafinovaným sadismem mučící scénář, 3/ ejaculatio praecox trpící herectví nejmladšího výhonku rodu Hrušínských, 4/ příběh, který... který nic, protože o něčem, co nebylo ani zplozeno, ani zrozeno, se toho moc říct nedá, 5/ barvičky jak ze snu masochisticky založeného psychedelika, 6/ písničky v čase zamrzlého idolu s hláskem prozrazujícím nešťastný úraz v dětství v podobě pádu obkročmo na svodidlo, 7/ móda vhodná tak pro fetišisty na nevkus, což samozřejmě není ani tak vina filmu jako doby, v níž se odehrává, ale protože z toho oči bolí i mě, takto delikventa, na kterém by si každá módní policie smlsla jak na propečené kachně, milosrdná ne a nebudu, 8/ pedofilní vložka s obnaženým hlavním hrdinou v centru města, 9/ v užaslé voyeurství se měnící divákova naděje, že to třeba aspoň ostatní herci trochu vytáhnou. Tož nevím, byl to film, ilustrace k Dantovu Peklu nebo lexikon sexuálních dysfunkcí? ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mně se Discopříběh vždycky líbil. V době vzniku taky proto, že všichni účinkující na sobě měli děsně cool hadry, které nebyly lehce k sehnání. Docela jsem jim záviděla. Dneska se na ty "cool hadry" taky ráda podívám a přijde mi legrační, že hlavní hrdina i většina dalších měli jenom jedny, po celý film stejné. V dnešní době, kdy jsou obchody přeplněné šunty všeho druhu a barev, je to docela fajn vzpomínka na staré časy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Tvůrci si půjčili ze Škodovky největší jeřáb v republice, který je vyzvedl do výšky 70 metrů, aby mohli natočit tu davovou scénu. Problém byl, že jeřáb je strašně těžký a celé plzeňské náměstí je podkopáno množstvím chodeb. Naštěstí to dobře dopadlo. (cariada)
  • Jiří Horáček (Rudolf Hrušínský nejml.) stopuje a zastavuje mu Avia s plachtou. V dalším záběru se však veze na korbě bez plachty. (JoranProvenzano)
  • Jitku (Jaroslava Stránská-Bobková) vo filme neúspešne balil Roman (Roman Pikl), ale v skutočnosti sa do seba herci zaľúbili a ešte štyri roky po filme spolu chodili. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama