Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - "Ty jo, to byly časy, když jsme byli ještě mladí." :-) Já tohle rozhodně můžu a kašlu na to, že jsou na čsfd Soukupovy filmy hodnoceny proklatě nízko. Já viděl Discopříběh nespočetně-krát a pořád mě baví stejně. Skvělá hudba, pohodový vtip, příjemně to uteče, takže mě to pokaždé nabije pozitivem. Ano, herecké výkony nejsou nic extra, ale o tom to přece není. 75% // (26.11.2015) NOVA CINEMA (4:3) - Pocééém, to byly časy, když jsme byli mladí...:-) Film mě fakt baví a nenudí. Dokonce přidávám. 77% // (9.2.2020) - Sranda, s klukem jsme se u toho bavili. 80% (with J.) ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo má údajně devět okruhů. To sedí. 1/ beznadějně impotentní režie Jaroslava Soukupa, 2/ diváka s rafinovaným sadismem mučící scénář, 3/ ejaculatio praecox trpící herectví nejmladšího výhonku rodu Hrušínských, 4/ příběh, který... který nic, protože o něčem, co nebylo ani zplozeno, ani zrozeno, se toho moc říct nedá, 5/ barvičky jak ze snu masochisticky založeného psychedelika, 6/ písničky v čase zamrzlého idolu s hláskem prozrazujícím nešťastný úraz v dětství v podobě pádu obkročmo na svodidlo, 7/ móda vhodná tak pro fetišisty na nevkus, což samozřejmě není ani tak vina filmu jako doby, v níž se odehrává, ale protože z toho oči bolí i mě, takto delikventa, na kterém by si každá módní policie smlsla jak na propečené kachně, milosrdná ne a nebudu, 8/ pedofilní vložka s obnaženým hlavním hrdinou v centru města, 9/ v užaslé voyeurství se měnící divákova naděje, že to třeba aspoň ostatní herci trochu vytáhnou. Tož nevím, byl to film, ilustrace k Dantovu Peklu nebo lexikon sexuálních dysfunkcí? ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už v dobe svojho vzniku mi bol "Discopríbeh" cudzí. Ja ako (vtedy) tvrdý metalista som podobných trckov, o akých je tento snímok, nemohol ani len cítiť. A teraz po rokoch; S umiernenejším úsudkom som si dokonca povšimol i príšerné herecké výkony, kŕčovytý pokus o klipovú réžiu a primitívne songy Michala Davida. Takto vizerali filmy o mládeži v socialistickom Československu. Zbabrané sprostosti! * ()

zdepapepa

všechny recenze uživatele

To se nedá hodnotit. Z mého pohledu (rok narození shodný s filmem) se na to dá dívat dvěma způsoby. Buď realisticky, kdy hudba je příšerná, výprava otravná a příběh celkově utahaný. Jasný odpad. Nebo se na to dá dívat s nadhledem. Tedy trochu příběhu by se dalo vidět i v dnešní době, kostýmy jsou typicky 80. léta, písničky, no, celý film je jedna velká reklama na Michala Davida. Tedy solidní tři hvězdy. Ale co vybrat? Ano, správně radši nic. :D ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Předlistopadová klasika. Béčkový pokus o muzikál na pozadí kulis materialistického socialismu. Z hlediska estetické kvality asi nic moc, jako dobový materiál super! Ne nadarmo v tomto filmu slyšíme hudbu Michala Davida, kterou půlka národa nenávidí a druhá ji odmítá, protože se neslučuje s trendem té dané generace, která do styku s M. Davidem zrovna přijde... Ale - pusťte ji ožralým lidem na diskotéce a pozorujte, co se bude dít, pak se pobavíme o tom, jestli teda má jeho hudba nějaké kulturní kořeny nebo ne. Já říkám - je to v nás. Jsme děti socialismu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Pri scéne, kde prší a Jirka (Rudolf Hrušínský) sa na streche zobudí prikrytý len dekou, vytopil filmový štáb byt na poslednom poschodí paneláku. (Raccoon.city)
  • Jitku (Jaroslava Stránská-Bobková) vo filme neúspešne balil Roman (Roman Pikl), ale v skutočnosti sa do seba herci zaľúbili a ešte štyri roky po filme spolu chodili. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama