Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve své době vyloženě nadprůměrné drama, zvláště dívky a mladé ženy se při něm mohly uvzdychat:-). Dnes už jde o film pro pamětníky - generaci, co napamatuje bolševiky, tohle maximálně rozesměje. Mám jen obavy, aby vás ten smích jednou nepřešel, mlaďoši, abyste neměli nikdy příležitost takovou dobu poznat. 58% ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Soukupova tvorba vznikala v době, kdy jsem ještě kálel do plenek nebo jezdil na oranžový tatrovce, ale i tak trošku vnímám dobu 80tek a jeho filmy mám rád. Za jeho nejlepší díla sice považuju kamaráda do deště a discopříběh, ale i tohle docela šlo. Vyborná muzika, která se hraje ještě dneska, zajímavá zápletka, sušenky pod rohožkou a tenkrát strašně stupidní systém vkladních knížek, který mohl vybrat každej jantar. 50% ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Divné, až po konci mi došlo, že nejde o pokračovanie filmu Vítr v kapse. Ale nevadí mi tá podobnosť, tiež ma neštve, že David preradil na trojku a neoplakávam neprítomnosť parťáka Tofiho. Vaculík to tam so svojou reznutou papuľou a stierkou na okná zvláda sám. A že sa budú na konci (zase) zapaľovať sviečky za zosnulých, to beriem ako plus. O stupeň lepšie ako "predchodca". ()

haack 

všechny recenze uživatele

Slabá, ale koukatelná generační výpověď bez výrazných, nebo nadprůměrných scén. Největší výhodou tohoto filmu je, že má krátkou stopáž, takže film díky tomu nedostává příliš prostoru k tomu, aby nudil, nebo začal být otravný. Na jedno podívání je to slušná zábava pro znuděného směnaře, který má možnost se v mezičase zabavit televizorem. 4/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď Ondrej Vetchý ešte stál na opačnej strane zákona a vykrádal byty. Aj dnes ma pobaví pohľad do malého pražského socialistického podsvetia. K tomu patrí aj hudba Michala Davida a nevedno prečo hraje v každom bare Žbirka po anglicky. Lukáš Vaculík hraje klasiku svojej mladosti, ktorá mi privodí trochu nostalgie. Dodnes si spomínam na vážne mravoučné zakončenie filmu, ktoré ma vtedy vyviedlo z miery, a aj dnes mi to nebolo jedno. –––– Mé motto je Všechno mít. Všechno mít perfektní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Herečka v hlavni roli Tatiana Kulíšková měla ve skutečnosti podobný osud jako její filmová postava. Její manžel zemřel taktéž v mladém věku. (Sfinkter)
  • Vůz, který ve filmu řídil Roby (Marek Vašut), byl Ford Escort MKIII vyráběný v Německu v letech 1980 až 1986. (JARDAHONDA)
  • Podkresovou hudbu v barech a na diskotékách obstaral z velké části Miroslav Žbirka, jehož písničky se hrály ve filmu v anglické verzi. (carott)

Reklama

Reklama