Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších thrillerov o nešťastnej zhode náhod, aké som kedy videl! Tu sa ukázalo, že ako sa z úplne jednoduchého scenára skvelou prekombinovanosťou a nebezpečne premysleným dejom dá natočiť dobrý film. Navyše výborne vykreslené niektoré osudy a psychologické črty postáv! Penn je tu skvelý, Lopezka ozaj zvodná a celé to dáva dohromady super film, navyše umocneným super skvelou kamerou, réžiou a záverom, vyrážajúcim dych. 100%. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Hodně těžko popsatelné. Spolu s Natural Born Killers rozhodně nejdivnější Stoneův film se zvláštní, bizarní, až klaustrofobní atmosférou amerického zapadákova. Postavy jsou skvěle napsané i zahrané (slepý poloindián Voight, TNT Phoenix, boháč Nolte,...). Velký obdiv zaslouží i kameraman, který odvedl nadstandartní práci. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí na parádnom vykreslení neuveriteľného Zapadákova v Arizone, vynikajúcich hercoch a scénkach, ktoré striedavo kolísajú medzi totálnou fraškou v Kusturicovom štýle a v závere takmer Lynchovským thrillerom. Ústredným mottom filmu je zjavne "smole neujdeš a na šťastie si musíš počkať". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia jako vyšitá. Jedného rána vstanete a zrazu sa to rozbehne. Zničujúci kolotoč udalostí, ktoré jednoducho nedokážete zastaviť. Príslovie o najlepšom druhu radosti nevzniklo len tak pre nič za nič a tak pohľad na další a ďalší malér Seana Penna bol len ďalšou kvapkou odkvicnutou z pokazeného vodovodu zvaného Superior. Dokonca som prežila aj Jennifer - jednoducho som ju brala iba jako jednu z mnohých katastrof - napriek tomu, že to bola asi jej životná rola. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)
  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)

Reklama

Reklama