Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatracenej cizinec Sean Penn v dusném, prašném, špinavém zapadákově kdesi v Arizoně potká hříšně lačnou Jennifer Lopez. Jenže ta má žárlivého starouše, ale ten má zase balík peněz ... V ospalém městečku můžete narazit jedině na hromadu všelijakých figurek, z nichž nikdo zaručeně není normální :-) A supi se můžou slétnout k vydatné večeři :-)) Olivere! Já tě miluju! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pro mě vévodí především zajímavá, úchvatná, detailní a velmi efektní kamera jistého Roberta Richardsona (jehož kameramanské umění má na svědomí např. Kill Billa, a jde to vidět), komediálně laděná, velmi rytmická a zvučná hudba, jak jsem si později povšimla geniálního Ennia Moriconeho a opět úžasný Sean Penn. On vůbec celý U-Turn lehce stojí na humorném pozadí. Jeden velký zapadákov, úporné a sálající suché horko, doslova výheň, nevyrovnané kšefty, naleštěný Mustang z "šestačtyřicátýho", svůdná J.Lo a nakonec a především, prasklá hadička. Ta se s ubíhajícím časem mnohdy kuriózními způsoby, zapříčiní o to, že Bobby Cooper zažije opravdu velmi parný a dusný den. Postupně se navršující neočekávané trable a skutečnosti postupně vyústí až k překvapivému závěru. Ten se však táhne až příliš dlouho, ale zato zcela poslední závěrečná scénka stojí za to. Svým zpracováním, námětem a za podpory, již výše zmiňované kamery, mi snímek místy připomínal tvorbu Tarantina. Takže pro mě rozhodně parádní film, kterému však k dokonalosti něco scházelo. Rovněž oceňuji perfektní dabing v podání Ivana Trojana a Vladimíra Brabce. Potlesk oběma. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Formálně geniálně stylizované, s neskutečně vymazlenou kamerou, filtry a výtečně prokládané hudebními vložkami. Nicméně emocionálně studené jako psí čumák. Zda to byl úmysl tvůrců (ke konci mi to tak skutečně připadalo) těžko říci, avšak herectví klíčové osoby filmu - Jennifer Lopez - jsem nevěřil ani minutu. Ano, krása jistě, avšak talent žádný. Penn ovšem vynikající. Základní dějová linka je bohužel až příliš jednoduchá a jako taková rozhodně neuspokojí leckteré filmové srdce. Indiánské moralizující kecy se dají přežít, stejně jako doslova šílený závěr, kde je úsměv od ucha k uchu povinností. Bláznivé, zvrhlé, depresivní, ujeté. Stone a jeho žánrová odbočka, aneb jedna lehce kontroverzní variace na filmy noir. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný černý thriller, ale žádné veledílo, když to srovnám třeba s podobnými černými filmy bratří Coenových. Slavný Oliver Stone dokonce obdržel za tento film v roce 1998 nominaci na anticenu Zlatá malina a to za nejhorší režii. I když ve filmu je plno situací, které by měly s divákem pořádně zamávat, působí toto dílo překvapivě emočně velmi chladně. A to vše přes skvělé herecké obsazení, kde se mi však daleko nejvíce líbil B.B.Thornton v menší roli neskutečně bezcharakterního automechanika. Sean Penn v hlavní roli smolaře má opravdu pech, obdivoval jsem ho, že opravdu vydržel přes řadu prekérních situací nevraždit skoro třičtvrtě délky filmu. Ke konci však jeho morálka povolí... Závěr je perfektní a stylový, holt smůla je smůla. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CYXGKg2BDPM&feature=related ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výborná náznakovka road movie, kde však dobrodružství na cestách končí velice záhy. Dalo by se to nazvat také trampoty pana zoufalce Penna, jenž je vláčen životem za přispění kurefské dávky ironie osudu. Snímek se pyšní parádním hereckým obsazením, kdy si Oliver Stone nechal záležet na každé figurce, čímž pozvedl kvalitu na top úroveň. Ostatně Stone jede v zajetých kolejích a scénáristicky, vizuálně i ironicky dává vzpomenout na Takové normální zabijáky, od kterých si ale dává pár kroků odstup, protože U-turn se tváří daleko víc konzumně. Doporučuju. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Oliver Stone původně zamýšlel do role Grace Sharon Stone, ta ale měla přemrštěné požadavky na honorář. (Ai.ma)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)

Reklama

Reklama