Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Klasická americká romantická komedie. Má to ale příjemný humor, exkluzivní a atraktivní prostředí. Někdo tímto žánrem opovrhuje, ale mě to ve chvíli sledování sedlo a příjemně jsem se pobavil. Navíc podle mého jde o sympatickou přehlídku hereckých výkonů Jeffa Bridgese, Barbry Streisandové a hlavně Lauren Bacallové, která je výborná herečka. Trochu mi bylo líto Pierce Brosnana, který podobně jako v "Táta v sukni" je odkázán na vedlejší roli svůdce-hezouna, ale myslím že Bondem si to později vynahradil. P.S. Barbra se mi stejně více (tak jako Jeffovi) líbila, když byla za "ošklivé káčátko". ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Co mi vadí na tomto jinak velmi příjemném dílku Barbry Streisand je mnohokrát omletý motiv změny ošklivého káčátka v sexbombu. Když žena exteriér neřeší čtyřicet let, nezačne najednou myslet jako šéfredaktorka Vogue. A je to pak vůbec ještě výhra, když má změna její image vliv na mužovo rozhodování? Je to přece pořád tatáž (hodná a chytrá) osoba. Ale předsevzetí se asi raději poruší s kostí než se strašidlem do zelí. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie ve starém stylu. --- Docela chápu, že příběhy o milencích překonávajících nástrahy a nesnáze vyvolávají mnohdy pohrdání. Poptávka po nich je masová a věčná ve všech (sub)kulturách, a jako ve všech případech velkovýroby, početně daleko převládají instantní dreky. --- Barbra Streisand, romantická herečka a zpěvačka, tentokrát také režisérka, ví asi velmi dobře, jak je to těžké: držet se žánru, a tedy i všech jeho klišé, a přitom něčím vybočit z balastu. Navíc si, podle mne moudře, uložila omezení, že ve změněné době zůstane sama sebou. --- Za daných okolností, kdy herecká způsobilost hlavní představitelky je mimo diskusi a rozpočet je slušný, všechno závisí na scénáři. A ten musí sázet na dobré dialogy, protože soudobými technologickými vymoženostmi žádnou stupiditu nemůže a nechce zakrývat. --- Podařilo se to? Podle mého soudu ano. Streisand umělecky i komerčně ještě jednou uspěla. Zvláštní zmínku zasluhuje pozoruhodná role matky hlavní hrdinky, kterou suverénně zahrála ještě o generaci starší hvězda Lauren Bacall. Právě její dialogy s dcerou více než co jiného tento romantický příběh povyšují nad moře nezajímavého průměru. ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který neurazí, ať si ho pustíte v jakoukoli roční dobu v jakoukoli hodinu v jakémkoli rozpoložení. Barbra Streisand si potřetí sedla na režisérské křeslo a i tentokrát z toho byl moc pěkný film. Největší devizou tohohle filmu je výborný humor (chlámal jsem se každou chvíli) a herci. Barbra si vedla skvěle nejen jako režisérka, ale také jako ošklivé káčátko (její zaujetí při proslovu ke studentům o lásce a chtíči bralo dech) toužící po lásce. Výborný byl také neuvěřitelně charismatický Jeff Bridges a legendární herečka Lauren Bacall, kterou jsem moc rád zase jednou zahlédl v nějakém filmu. Šťopinkou je pak hezká hudba a píseň "I Finally Found Someone". Příjemná romantika, která patří mezi ty, které jednou za čas člověka zahřejí u srdíčka. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Jak já tenhle film miluju.. :) Ano, zásadní zvraty a překvapení se v něm asi čekat nedají, je to prostě tisíckrát obehrané téma, ale tak originálně podané.. A Barbra Streisand je kočka! Ale co dělá v mých očích tenhle film výjimečným, to jsou Rosiny hlášky :)... Namátkou: "Tři miliony dolarů, ale za co, za co?" (přesně takhle nadávám u fotbalu)... "Takže když mě muž doprovodí domů, políbí mě a já neslyším filharmonii, dám mu kopačky".. (jak přesné! :D )... "Když se zamilujeme, slyšíme v hlavě Pucciniho hudbu" :).. (A to je pravda..Fakt! :) ) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Dudley Moore bol vyhodený zo svojej pôvodnej roly Henryho kvôli tomu, že si nepamätal svoje repliky. Boli to prvé príznaky progresívnej supranukleárnej obrny, mozgovej poruchy, ktorá neskôr Moora zabila. (Arsenal83)

Reklama

Reklama