Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Viktor Preiss v hlavní roli slavné komedie Georgese Feydeaua plné omylů, záměn a nedorozumění... (Bohemia MP)

Recenze (72)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Klasickú Feydeauovu frašku som videl v troch verziách. Myslím si, že nie je veľmi na nej čo vylepšovať. Divák väčšinou vie o čo v nej ide a najviac ho zaujíma, ako sa herci popasujú so svojimi postavami. Musím konštatovať, že inscenáciu z roku 1969 si cením viac, ako túto novšiu verziu. Práve preto, že minimálne polovica hercov mi do ich postáv nesedela. Vo fraške je normálne prehrávať, ale aj v tom je potrebné dodržať mieru, čo sa nestalo, čím som bol prekvapený a sklamaný. Napriek tomu ponechávam pôvodné tri hviezdičky, lebo tak ako som napísal na začiatku, že na fraške nie je čo vylepšiť, myslím, že ani veľmi čo pokaziť. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Boutone, ty dobytku! Televizní divadelní zážitek, úspěšný důsledným vytěžením motivů jako jsou dvojníci; otočné postele; šišlání a další vady řeči; nevěra, alkoholismus a nešvary všeho druhu; dveří, které se v bordelu netrhnou. Když vypnete u scén Preiss / Němec obraz, můžete si představovat neexistující díly Jistě, pane ministře!. Příležitost konfrontovat příjemně vlastní ubohost a připomenout si, jak hluboko v tradici frašky vězí uctívaný zlatý fond české filmové komedie, na kterou se nedaří (a asi ani nechce) nikomu navázat. A já zůstanu své ženě věrný, bohužel... ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost velká hrůza s hvězdným obsazením. Nemůžu vystát takový ty košilatý taškařice, který od dob Shakespeara těží z přitroublý a absurdní zápletky, v jejímž rámci je někdo pokládán za někoho jinýho, pročež se dojde ke hromadě různých "humorných" nedorozumění a do toho se všichni protagonisté touží navzájem ošukat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tuhle legendární divadelní frašku jsem nikdy neměl možnost vidět přímo v divadle a neznám ani televizní záznamy předchozích adaptací. Nemám tedy s čím srovnávat - na druhou stranu mi představení přijde skvělé a to, jak se jednotliví herci vyrovnali se svými party je jednoduše bez chybičky. Preiss je ve své náročné dvojroli plné převleků a proměn přímo rozkošný. Celkový dojem 90 %. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, které jsem ze začátku nerozuměl. Ale v podstatě abyste si dali úplně všechny střípky dohromady museli by jste film vidět asi desetkrát. Hned jsem podle hudby a kamerového stylu zjistil, že se asi bude jednat o Zdeňka Zelenku v roli režie (což mě celkem i překvapilo). Co se týče obsazení, bylo perfektní. Stále mi leží v hlavě myšlenka jestli autor Georges Feydeau je naprostý blázen nebo naprostý génius. I herci to měli asi hodně těžké, protože pamatovat si scénář a dělat z filmu v podstatě bláznivou (a občas trochu nesrozumitelnou) komedie bylo úžasné. Také mě překvapil fakt, že film je starý od roku 2002 a já ho neznal (ani názvem). A to jsem i celkem fanda pro pana Zelenku. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama