Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý kovář Mikeš se vydává do světa na zkušenou ve společnosti mlynářského pomocníka Matěje a pacholka Ondry. Na cestě za třemi zakletými princeznami se mladíci utkají s potměšilou babiznou, s kouzly a nástrahami Černého krále a především s vlastním pokušením. (Magic Box)

Recenze (346)

LucyP 

všechny recenze uživatele

České pohádky mají u nás dlouholetou tradici, ale ne každá česká pohádka má takový vnitřní náboj jako tato. Nevím proč, ale příběh o statečném kováři mě již od ranného věku fascinoval. Jestli je to pěknou hudbou, sympatickým Pavlem Křížem v hlavní roli, či skutečností, že dobro opět zvítězí nad zlem, to nevím, ale jedno vím jistě, že se jedná o jednu z nejpovedenějších filmových pohádek. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výtečná pohádka s úžasnou atmosférou. Trio pocestných, takový Hodný, Zlý a Ošklivý, jdou cestou nestou. Dva z nich pořád brblají, jeden je na prachy (nadčasový lidský charakter), druhý na žvanec (ať se bříško roztáhne, když je chuť), třetí na ženy (vydává se hledat princeznu, protože je krásná!). Krásná hudba od Petra Ulrycha, hezké a velmi dobře podané myšlenky ("Kde není odvaha a dobré srdce, tam stokrát větší síla nepomůže"), půvabná princezna, démonický hlas Petra Čepka a "já to hned říkal"...nevím, mně tohle na plné hodnocení stačí. Jediné, co mě nepřesvědčilo, je komunistickej konec: "Kam jdeš?" "Ále, zase kralovat." Je to dobrá myšlenka, ale příšerně podaná! PS: Co by stačilo vám? Zavonět kuřátkem (samozřejmě ne z čínské restaurace), nebo zamávat Masarykem 170 x 74 mm a ochranným proužkem 99mm od levého okraje?? ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Opět depka jako trám. Tři "kamarádi" se vydají zachránit princezny. Ještě, že jsou dva takoví hajzlové, že naprosto vynikne úžasný charakter Štěpána Šafránka. Podivný lišák, či co to doprovází ty tři na jejich cestách za pomocí, je opravdu nepěkný. Vždycky mě ale nejvíc děsilo, když přišel Štěpán do podzemí (kde ho "kamarádi" samozřejmě nechali) a dorozumíval se tu jen myšlenkami. Z této pohádky si děti mají vzít snad jen to, že si máte dobře vybrat kamarády a komu budete věřit. Což není snadný úkol. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se pohádka strašně líbí, i dodnes. V dětství jsem ji sledoval velice často. Pavel Kříž, coby hlavní hrdina filmu zaujme nejvíc. Pohádka má skvělý příběh, dobré herce, dobré pohádkové a strašidelné scény a i tu hudbu. Jen konec filmu mi přišel trošku divný, ale to je detajl. Celkově pohádku hodnotím na 92% = ***** ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Další z vánoční porce pohádek ;o) Pohádka vcelku ucházející, záporáci záporní a klaďasové kladní, v podstatě nekomplikovaná a proto pro děti dobře pochopitelná, ovšem závěr s princeznou v chalupě a králem, který už všechny zákony vydal, to je, s prominutím, totální hovadnost a zcela zbytečná úlitba komunistické moci... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Království Černého krále bylo natáčeno ve zřícenině kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích. (AlchENEMY)
  • Při natáčení scény, kdy Mikeš v Království Černého Krále skáče z okna na zem, si Pavel Kříž vymknul kotník. (AlchENEMY)
  • Větrný mlýn, který roztáčel Jiří Knot jako Matěj se nachází na kopci nad obcí Kuželov u Strážnice. (Stocki)

Reklama

Reklama