Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Linda Rybová obsazená jako Paní vod mě sice pobavila, ale to mi na hodinu a půl nevydrželo. Příběh je strašně slabý a kdykoli se nevyvíjí podle přání tvůrců, přijde Linda Rybová, foukne si do dlaně a všechno se srovná. A když je hodná a má takovou moc, proč to nezachránila rovnou? Ano, protože to mělo zabrat hodinu a půl. Nuda, nuda, šeď, šeď, a sem tam nějaká voda. Fakt nevím, jestli se mám pochválit, že jsem u této pohádky zvládl neusnout, nebo si za to vynadat... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak se tady píše, jen scénář je spíchnutý hodně horkou jehlou a místy si to až moc usnadňuje. Ústřední dvojice opět nedostala moc prostoru, což je v takovém příběhu dost těžko pochopitelné. Zdá se, že Kubo Spišák je neméně šikovný než jeho bratr Samuel. Vadily mi nalakované nehty Kanócz, ale ta se jinak blýskla ze všech nejvíc (aby ne, v té roli bylo co hrát). Závěrečná píseň byla lepší ve slovenské verzi, je to škoda, že Češi přišli o skvělou Katarínu Málikovou. Resumé: Bylo to lepší než loňský průser Čarovný kamienok, ale na Vianočné želanie (to o slepém Martinovi) to nemá ani omylem. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Najviac ma zaujal ten psychedelický vizuál scén spod vody. Niečo také som naposledy videla na jednom maďarskom goa trance festivale. Partia týpkov pod vodou robí chemické experimenty ako variči pika v Dúbravke. Osobne nefandím romantizujúcej pseudogotickej architektúre typu Smolenice alebo Bojnice, ale do takýchto rozprávok sa to hodí. Toľko k plusom. Dej je síce priamočiary a jednoduchý, bez zbytočných kudrliniek, ale aj tak akosi postráda dynamiku. Téma asi nebola vybraná náhodne. Je fajn, že altruizmus a snaha o všeobecné zdravotné blaho sú aspoň v rozprávke. Ťažko to asi budeme čakať aj v reále od firiem typu Pfizer, Moderna, či AstraZeneca :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na niektoré veci asi nestačí ani Covid-19. Potrebujeme len liečivú vodu. Škoda, že sme ju tiež nedostali do daru. Okey, vtipy na bok, a teraz vážne. "O Liečivej Vode" sa v jadre ukázalo ako celkom dobre spracovaná rozprávka. Niekedy potrebujeme len dobre skombinovať originálne elementy s elementami, ktoré už poznáme. A výsledkom môže byť aj dobrá rozprávka. Vizuálna stránka vodnej ríše je dobre spracovaná, princezná je veľmi sympatická a rovnako je podľa mňa veľmi dobrý aj kráľ. A niekedy proste dobro existuje. Prečo nie? Dobrý je aj kráľov brat Filip. Najlepšie na ňom je pre mňa to, že pôsobí veľmi skutočne. A nechá sebou veľmi jednoducho manipulovať. Ako asi z lásky dokáže veľa chlapov. Treba nájsť tú správnu mieru. A potom je tu Zuzana Kanócz ako zloduch filmu. Pôsobí celkom presvedčivo a vychytá si jednotlivé momentky. Síce by som možno pri nej uvítal nejaké zaujímavejšie zvraty, ale dokážem ju pochopiť. Takže v tomto smere oceňujem. Film celkovo vyzerá dobre, herci si svoju prácu v rámci svojich povinností odvádzajú dobre a film nie je hlúpy. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Šíleně dlouhý a poměrně nudný rozjezd (i přes tu scénu se záchranou malé princezny z vody). Trošku zajímavějšího děje se člověk dočka až s příchodem zlé Henrietty. Ale celé to dění ve vodní říši bylo nejen nudné a místy až trapné a vizuálně (zejména z hlediska triků) naprosto nezajímavé. Celkově mi tahle pohádka přišla hodně nevýrazná. Ostatně jako většina česko-slovenských počinu na tomto poli. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Do role princezny Hanky měla být původně obsazena herečka a baletka Valéria Frištik-Stašková, ta ale po čase oznámila, že je těhotná, a tak museli tvůrci najít náhradu, vlastně dvě náhrady, protože princezna Hanka se v pohádce objeví i jako malá. Podmínkou ale bylo, aby se sobě navzájem podobali. Kvůli koronaviru se casting musel udělat pouze online. Roli pak nakonec dostala Darija Pavlovičová a do role malé Hanky byla obsazena Stella Vidanová. (SONY_)
  • První klapka padla 14. července 2020. Pohádka se natáčela na zámcích Bojnice a Smolenice (Slovensko). Zajímavostí je, že se natáčelo za plného provozu, takže na některé scény se mohli sami návštěvníci zámků podívat. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)

Reklama

Reklama