Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Z letošních nových vánočních pohádek byla tahle asi nejslabší, ale pořád velmi příjemná a koukatelná. Obsazení asi vévodí dvojice ženských představitelek Linda Rybová a Zuzana Kanócz. Tím, že se jedná převážně o pohádku slovenskou, tak se mnoha známých tváří nedočkáme, což je v tomhle případě jedině plus. Mínusem bych tentokrát označil postsynchrony, tedy český dabing. Pokud už je nutné slovenskou pohádku nadabovat do češtiny, tak bych u slovenských herců volil méně výrazné hlasy. Bohužel Jiří Dvořák a Hana Ševčíková jsou sice skvělí dabéři, ale od zážitku z filmu mě to rušilo, jelikož jsem si v daných rolích představoval právě známé české herce. Volba méně známých hlasů by byla asi vhodnější. Například Jaroslav Plesl na královo bratrovi byl tak akorát. Pohádce dám šanci i v příštích letech a uvidíme, jak časem uzraje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A nechtěla by se Linda Rybová o tu vodičku v této době s lidstvem podělit, docela by to bodlo. Ovšem oceňuji, že pro paní vod byla vybráná herečka jménem Rybová, to se cení. Příběh by nebyl špatný, ale herecky výrazná mě přišla jen Zuzana Kanocz ta si tu svini dala na stříbrným podnose. Ještě výtka, to jste fakt nemohli udělat lepší triky v té vodní říši při dnešních možnostech ? ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková trochu leklá pohádka ... jako ryba na suchu - co s ní, když pramen léčivé vody zmizel ? Dějová linka si v podstatě jen tak bez zájmu plyne, absolutně neléčivě, neprojevuje ani náznak vynalézavosti či zápalu pro věc. A do toho Linda Rybová (jak příhodné jméno) jakožto Paní vod a pramenů a její pomocníci ... ovšem namísto něčeho užitečného vynalézají dětinské nesmysly. Nedomrlé 2* ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda fakt nesedlo, celé mi to připadalo dost kýčovité, strojené a hlavně nepřirozené. Když vezmu v potaz nelogické chování postav, katastrofální střih, absenci humoru atd. tak je to skoro jako nějaká nepovedená německá pohádka. Když se zde vyskytne nějaký problém, tak jej okamžitě řeší Linda Rybová, ale vlastně ani nevíme proč. Nezbývá mi něž se po tomhle vrátit k - Vánoční hvězdě a ještě tam jeden puntík přitlačit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nudnější pohádku jsem už dlouho neviděla. Důkazem budiž, že jsem u ní dvakrát usnula, než se mi ji podařilo dokoukat do konce. Poetický styl, který měl být zřejmě jejím základem, moc nezafungoval, natož pak těch několik rádoby humorných vsuvek. Celkově jsem byla z castingu i děje značně rozčarovaná. A zlá Henrieta tedy mnoha půvaby zrovna neoplývala, jak se nám tvůrci snažili namluvit ještě předtím, než ji celou zasypali bradavicemi. Dost možná to byl jediný pokus o vtip, který u mě zabodoval. Obávám se však, že k němu došlo asi nechtěně. (30%) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)
  • Na Hankiných pytačkách sa objaví Jakub a ukradne fialové sako, ktoré si oblečie. Keď však s Hankou tancuje, nemá fialové ale hnedé sako. A následne, keď ho stráže začnú naháňať, znova nemá hnedé ale fialové sako. (baclajean)
  • Při natáčení pohádky bylo využito technologie virtual set. Tuto technologii využívají americké sci-fi filmy. (SONY_)

Reklama

Reklama