Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská šlechtična vypráví skutečný příběh své praprapraprababičky ze 16. století bratřím Grimmům, kteří jej zpracovali do pohádky O Popelce… Ovdovělý zeman August se po letech znovu ožení s hraběnkou Rodmilou, která na jeho omšelý zámek přivede i své dvě rozmazlené dcery Margueritu a Jacquelinu – jeho milovaná dcera Daniella tak získala macechu a nevlastní sestry. August vzápětí zemře a Rodomila přinutí Danielu, aby byla pouhou služkou. Daniella se náhodně setká s francouzským korunním princem Jindřichem, který prchá před nuceným sňatkem se španělskou princeznou, a pro něho neznámé venkovské děvče vzbudí jeho zájem. Danielle se princ také zalíbí. Rodmila sleduje ambiciózní plán: vetřít se do přízně královské rodiny a provdat za Jindřicha Margueritu… Pracovitá, sportovně založená a vzdělaná Daniella probudí v poněkud zhýčkaném Jindřichovi nejen vědomí zodpovědnosti za zemi a poddané, ale zachrání mu i život při přepadení bandou loupeživých cikánů. Řadě rafinovaných intrik Rodomily čelí Danilella za pomoci kamaráda z dětství Gustava, Leonarda da Vinciho a služebnictva… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

zberatel 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct ale mna sa tato americka verzia popolusky strasne paci.Neviem cim to je,ci postavami ktore su skvele,alebo je to tou atmosferou ktora ma vtiahla do deja kde kazdy pozna koniec ale je zvedavy ako sa k nemu hrdinka dopracuje. Nic nove nam tato snimka neponuka co by uz nebolo inde videne ale ma to vtip,slusne tempo a ja ju jednoducho mozem. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se i tahle divná verze bez kouzel s Leonardem Da Vincim a cikánama líbila víc, než Kdepak ty ptáčku hnízdo máš. Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně horší Popelka než Tři oříšky už je pouze ta norská a ta poslední americká s negrem vílou. Nevím, co mě tak irituje na té naší, krom té přepálené feminizace a princů troubů. Snad ten sníh? Těžko říct. Drew je sice držka a na Popelku se absolutně nehodí, ale dokoukal jsem v klidu a není problém dát někdy ripít. ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit tvůrce za některé originální prvky, kterými upravili notoricky známou předlohu. Ať je to Popelčina vyřídilka, princova arogance nebo zasazení děje do reálného světa (včetně skutečných postav, jako francouzská královská rodina, bratři Grimmové nebo Leonardo da Vinci). Je to docela svěží změna. Ale i přeze všechny novoty, jde pořád jen o další Popelku v řadě. Rozhodně neurazí, ale nejspíš ani nenadchne. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších (a možná ta úplně nejoblíbenější) variací na známý pohádkový příběh o Popelce. Nenapadá mě, co bych vytkla, a to v žádném ohledu. Od historizujícího pojetí s krásnými kostými a velkolepou výpravou, přes oproštění se od fantaskních motivů a jejich vyvážení vědou (Leonardo da Vinci je patrně "nejkouzelnější" kmotřička víla, jakou jsem kdy viděla - jeho zapojení se v pohádkovém žánru ráda tvůrcům odpustím), po obsazení (tady se povedla zejména Anjelica Houston, která dokonale balancuje mezi klasicky zlou macechou, paní domu, kterou nikdo nikdo neučil tomu, že se služebnictvem se dá jednat i jinak než z pozice tyrana a mladou vdovou, která ještě nestihla odložit svatební šaty a už osaměla v pro ni neznámém prostředí s cizími lidmi a nevlastní dcerou, ke které se dokázala vztáhnout jedině jako ke konkurenci v srdci jejího právě zemřelého manžela), ale výborní jsou popravdě všichni, včetně Drew Barrymore v titulní roli - postavě jinak křehké a pracovité Popelky propůjčuje střízlivost, inteligenci a ideály, které jiná pojetí často naznačují, ale tady mi přijdou podávány nenuceně. Humoru je přesně tak akorát, aby nerušil, ale zvládl obrušovat dramatičtější hrany příběhu. V podstatě by se film dal přirovnat k našim Třem oříškům - v obou filmech jsou protagonistiky proaktivní a nezávislé a své urozené protějšky učí, jak být nejen lepšími vladaři, ale i osobnostmi. A vyčítat Popelce romantiku, sentiment a klišé... je přinejmenším úsměvné. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Každý príbeh sa dá povedať z viacerých pohľadov. V tomto filme sa o tom presvedčíte naozaj. Trochu "iné" rozprávanie o dievčatku zašpinenom od popola. Iné, hádam, už len tým, že je bez orieškov :) Príbeh sám o sebe je celkom fajn a hlavná podstata je zachovaná. Zlá macocha, dobrí sluhovia... Hodnotil by som inak v každom prípade, avšak, jedna hviezda navyše za moju obľúbenú a fantastickú Drew. Ďalšia hviezdička bohužiaľ dole za skutočný odklon od DaVinciho (ale aspoň som pochopil prečo je tu dopísané aj to Fantasy). Takže priemer, no v každom prípade odporúčaný, na chvíle keď sa cítite v pohode a rozprávka na večer vám pomôže ku kľudnému spánku :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Při závěrečné scéně z výšky na odjíždějící kočár bratří Grimmů a hrad si lze všimnout zaparkovaných automobilů pod hradem. (GLaDO)
  • "Popelčiny" skleněné střevíčky vyrobil Salvatore Ferragamo. (HappySmile)
  • Když královna promlouvá princi do duše a vysvětluje mu, jak je důležitý výběr nevěsty, řekne: ,,Rozvádějí se jen v Anglii." Jde o narážku na Jindřicha VIII. a jeho šest manželek, z nichž se se dvěma rozvedl. (Petulka88)

Reklama

Reklama