Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

O popularitě tohoto seriálu svědčí množství jeho repríz. Dodnes vzpomínám na nešťastného ředitele televize Nova Vladimíra Železného, když ve svém pořadu Volejte řediteli ukazoval koláče sledovanosti a s trpkým povzdechem se pozastavil u Komisaře Rexe konkurenční Primy se slovy. "Ano, Komisař Rex znovu boduje, Prima se přiblížila na necelých 10%. Popularita tohoto seriálu je nám známa. Je to veliká konkurence." Nutno říci, že to nakonec přehnali jak s počtem repríz, tak s počtem natočených řad. Škoda jen, že u nás také nemáme takového komisaře. Hned by se tu žilo lépe. Pes, který umí stopovat, vodit slepce, hledat výbušniny, zbraně a drogy, otevřít si dveře, spacifikovat útočníka nebo zavolat pomoc by se hodil policii i do našich domácností. Škoda jen, že to není možné. Tak alespoň lidi budou svoje miláčky krmit houskama se salámem. A že to pro psy není zdravý? Vždyť komisař Rex by nedělal nic špatného ani nejdel něco nezdravého. :-) ()

Triple H odpad!

všechny recenze uživatele

Moja babka o tom rozpráva veľmi zapálene a ja mám strach, že tiež tak skončím. Detektívny seriál, v ktorom vždy deň spasí inteligentný, prešibaný a samozrejme vtipný oriešok. Takéto seriály sú skutočne trademarkom déčkovej televíznej produkcie SRN. A samozrejme, bežia u nás v prime time. Ale ak ste milovníci psov... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dnešnej mládeži môžeme možnosť výberu rôznych seriálov iba závidieť. Nám musel stačiť aj pes, ktorý stále žral žemle, naháňal šibnutú slečnu, ktorá si o sebe myslela že je princeznou Sisi či hľadal vraha strieľajúceho na nič netušiacich ľudí pri jazere. Na druhej strane, dnešná mládež nemá ani potuchy kto bol vrchní rada Vacátko a tak prišla o viac ako mi. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že seriály se zvířaty a tím méně s čokly v hlavní roli nemusím a že jde o dílo nechvalně proslulých skopčáků, tak má tento detektivní krimi seriál jedno obrovské a neodpustitelné mínus a to je vyzrazení pachatele hned v prvních minutách dílu. Na copak má potom divák zbylých 40 minut čučet a jaké napětí má očekávat? Jak pár chlapů z vídeňské kriminálky v čele s jejich čoklem žerou housky se salámem a dlouho pátrají po pachateli, jehož identitu včetně motivu a do detailu provedeného činu již shlédl? Navíc je téměř v každém dílu trapné klišé, jak Rex kromě zadržení pachatele ještě stačí zachránit další potenciální oběť sotva pár vteřin před vraždou. Slabé 2 * dávám jenom proto, že jsem na to kdysi pravidelně koukal, tedy alespoň na první řady s Moserem a Brandtnerem, pak mě to s těmi novými policisty přestalo bavit úplně. A za pár dílů, jež byly čestnou výjimkou v tom, že pachatel nebyl divákům naservírován hned na začátku. 35% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kriminálka, co vznikla v Rakousku....první 2 série (s Moserem a Brandtnerem) byly slušné, ale jak tomu bývá, umělé natahování ničemu neprospívá = celý seriál měl skončit už když G. Burkhard odmítl dál točit, možná, že smrtí Mosera by to bylo ještě umocněnější na city.... Co možná nevíte, ale tušíte: a) První díl se vysílal 10. listopadu 1994. Jedná se o koprodukci rakouské veřejnoprávní televize ÖRF a německé komerční Sat1, b) u rakouské policie se hodnost komisař nepoužívá, c) Epizody, ve kterých hlavní roli hrál Tobias Moretti a později Gedeon Burkhard, dosahovaly pěkných čísel. Poté co přišla dvojice Alexander Pschill a Elke Winkens, sledovanost klesla a seriál nakonec skončil, d) někdy Rex sežere housku se salámem celou, jindy z ní vytáhne jen ten salám (na scéně byl jiný "Rex"), e) pokus o humor s houskami se dařil snad jen první řadu, pak se z toho stala fraška (bez nápadu) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)
  • Elke Winkens, představitelka Niki Herzog, si v seriálu zahrála ještě dříve, než získala hlavní roli, a to v 6. epizodě 6. série s názvem "V poslední vteřině", ve kterém ztvárnila roli zdravotní sestřičky. (LucMosss)

Reklama

Reklama