Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Italové mají na fackovačky Buda Spencera s Terencem Hillem. My máme Helenku Růžičkovou a Standu Třísku. A teď babo raď kdo z nich je lepší. Já myslím, že by je Helča složila na jednu hromadu raz dva. Ale to by museli taloši zavítat až do Hoštic (pravda hned v následujícím díle se k tomu schylovalo) a takový machři nejsou ani ti dva. Srabi jedni. Já jsem taky srab a tak vím jedno. Ani já si nehodlám znovu potykat s Troškovou lidově vlezlou koméd... ehm, tragédií. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už asi po desáté a pořád slušná zábava. Pokud se dá mluvit o tom, že existuje český humor, tedy humor, který je typický pro náš národ, tak tady ho máme. Pravá vesnická komedie a věrné znázornění českého člověka se svými klady i zápory. V některých jihomoravských vesničkách to takhle chodí dodnes. O tom jsem přesvědčen :-))) 70% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl působí vyrovnanějším a dotaženějším dojmem než první část, která se ještě hledala. Rvačkový konec už bohužel dospěl do vyložené crazy komedie, což kazí celkový dobrý dojem. Ale hromady kultovních hlášek a skvělá Růžičková dělají z tohoto filmu klasiku která nestárne a rád se na ni podívám každý rok. Druhý díl této pohodové série (viz koment k dílu prvnímu) již mnohem více tlačí na pilu, což s sebou nese následující jevy – jsou zde lepší fóry než v jedničce, ale těch trapných a trapnějších výrazně přibylo; postavy jsou lépe prokresleny (prostě je víc známe), bohužel často do značně bláznivější a neuvěřitelnější roviny; konec není komedie, konec je groteska. Celkově vzato, s druhým díle již mě nepojí taková nostalgická vzpomínka jako s Jahodami, přesto si myslím, že horší než průměrné hodnocení (především s přihlédnutím k třetímu dílu) si určitě nezaslouží. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám, velebnosti." Komando drben, jedinečně citlivý farář, první porno i sousedské vyřizování účtů mě opět pobavilo, ale kam se hrabe obyčejná nevěra na vědeckou metodu dojivosti krav v závislosti na kultuře prostředí. To se prostě nedá srovnat. Nicméně jsem se opět celkem pobavil a jelikož se na konci všichni jedinečně poprali, tak se za to zase tak moc nestydím. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Na adresu tvrdých kritiků pokleslosti tohoto filmu podotýkám, že si v něm mohli užít i klasika dramatu nejklasikovějšího, a sice toho, co hruškou třese. Zajisté nepřeslechli větu: "...Vstaň, slunce spanilé, a doraz lunu, jež beztoho už bledne závistí, žes mnohem krásnější, ač její služka...." . Není-liž pravda? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • V díle Slunce, seno, jahody (1983) visí v kanceláři kalendář s rokem 1983. Přestože od sebe děj dílů dělí jen pár měsíců, v tomto filmu v kanceláři visí kalendář s datem 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama