Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco římský senát plká o nemožnosti překročit Alpy v zimě, kartagincký vojevůdce Hanibal přes ně pochoduje se svými muži, koňmi i slony. Setkává se s vůdcem Galů Rutariem, který mu nabízí spojenectví. Hanibal neváhá a přijímá, společně potom překonávají hory. Kartagincům se podaří zajmout neteř římského senátora Sylvii. Záhy se Hanibal a Sylvie do sebe zamilují. Jejich vztah však není všem po vůli. (Snorlax)

(více)

Recenze (25)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Plakáty jsou zavádějící a klamou diváka, protože Mario Girotti / Terence Hill a Carlo Pedersoli / Bud Spencer zde mají pouze malé role. Bud se jako Rutario objeví ve dvou scénách s Hannibalem (Victor Mature), ale přes nalíčení ho nelze poznat (Spencer v popředí na osmém obrázku v galerii). V první scéně nabízí Hannibalovi spojenectví a ve druhé se s ním loučí po přechodu Alp. Terence jako Quintilius, syn senátora, má ve filmu o trochu více prostoru, ale zatím jde pouze o vedlejší roli. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Napriek slušnej výprave, kostýmom a milostnej zápletke som čakal trochu viacej. Možno mi chýbalo viacej bojových scén aj za cenu dlhšej stopáže. Zaujímavosťou je vedľajšia úloha Terencea Hilla ( v titulkoch ešte ako Mario Girotti ) a Buda Spencera ( Carlo Pedersoli ), ktorého som si akosi nevšimol.:) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná sandálovka. Spíš než dobýt Řím se Hannibal snaží dostat do kalhotek nepříliš vzhledné slečně, takže víc než cokoliv jiného je Annibale prachobyčejnou slaďárnou, které dělá pozadí karataginsko-římský konflikt. Přechod přes Alpy působil vzhledem k tehdejším možnostem poměrně směšně a to samé se dá říct o ozbrojených konfliktech, ačkoliv uznávám, že při ztvárnění bitvy u Kann se filmaři podívali do encyklopedie, což je milé překvapení. Herecky nic moc. Jako mnohé jiné zaujmul Terence Hill a co se Buda Spencera týče, tak toho jsem nepoznal i přesto, že jsem věděl jakou postavu hraje. 30% ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejvelkolepější samotný začátek, který zobrazuje přechod Hannibalova vojska se slony přes Alpy. Pak už se jen střídají ty zajímavější scény z plánování vojenské strategie a ze samotných bojišt s méně povedenými částmi o love story mezi vojevůdcem a Římankou Silvií. Sloni v polovině filmu náhle mizí, a v bitvách se už neobjevují, asi už na ně filmařům došly peníze. Konec příběhu mi přišel jaksi předčasný a náhle useknutý. Je jistě škoda, že osud jednoho z najvýznamnějších válečníků a bojových stratégů všech dob byl uveden na plátna kin naposledy v roce 1959. Pak už o něm bylo natočeno jen několik TV filmů, dokumentů a seriál. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu vskutku výpravný snímek. Kostýmy a lokace jedna báseň, dialogy zdařilé. Jen boje jsou dosti dřevní. Pro fandy pánů Hilla a Spencera tento film moc není, jelikož Terence (Girotti) má malou vedlejší roličku, a Bud (Pedersoli), který je uváděn v titulcích, (ale sleduji, že nejsem sám, kdo nepostřehl jeho působení), je nejspíše navlečen v římském oděvu. Foto k filmu je tudíž velmi zavádějící. Ale i přes tuto skutečnost jsou ostatní hrdinové sympaťáci, stopáž akorátní a příběh napínavý. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Oba herci zde hráli ještě pod svými pravými jmény, tedy Mario Girotti (Terence) a Carlo Pedersoli (Bud). (Stocki)
  • První film, ve kterém si spolu zahráli Bud Spencer a Terence Hill, ale i tak je ve filmu neuvidíte spolu v jedné scéně. Při natáčení filmu se ani nepotkali. (Stocki)

Reklama

Reklama