Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizovanou vizuální stránku doplňuje excelentní zvuk a skvělý orchestrální soundtrack. Za technickou stránkou však výrazně pokulhává příběh. Sice je zcela jasné, že je záměrně šestákově naivní, ale tohle je možná až příliš. Je sympatické, že si to v zásadě udělal jeden člověk na koleně, ale není to omluva pro všechny neduhy. Zklamáním je i Jude Law, tento typ role ve stylu hrdiného dobrodruha mu nesedne. Oproti tomu v poslední době nenápadná Paltrowová si roli novinářky náležitě užívá. Snímek nepostrádá i styl špičkovacího humoru mezi ústřední dvojicí a ten naštěstí funguje; čímž mnohé zachraňuje. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou většiny soudobých sci-fi je, že jsou úplně debilní. Svět zítřka sice neoplývá chytrostí a už vůbec ne logikou, ale rozhodně neurazí svou tupostí, jako například Van Helsing. Příběh je zcela naivní, ale lepší by se do filmu těžko hodil. Film mě absolutně zasáhl svou stylizací. Na trikové filmy si zrovna nepotrpím, ale zde jsou triky tak nápadité, že mě to dostalo. Speciální efekty nejsou zrovna věrohodné, ale design strojů a prostředí je velmi originální a za to přidám jednu * k dobru. Tohle je opravdu podívaná. Dokonce taková, že zcela zastínila slušné herecké obsazení. ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Podívaná v retro comicsovém stylu, která vizuáliemi a duchem odkazuje na filmy jako METROPOLIS, KING KONG, ZTRACENÝ OBZOR, trilogie s Indiana Jonesem (a určitě spoustu dalších, které jsem neviděl). Úvod je úchvatný - variace na předválečný New York a černobíle "kovová" patina ala 30-tá léta jsou fakt sexy a pastvou pro oči. Potom ovšem začne vizuální náboj filmu postupně chřadnout. Další prostředí, která Conran střídá s prchlivostí (a prchavostí), s jakou se díváme na fotky z dovolené, jsou většinou zklamáním. Navíc hlavně v druhé půlce nabývá na intenzitě barevné tónování, které svým banálním vyzněním připomíná technologicky okolorované černobílé filmy. A sexy Jolie s britským přízvukem ve filmu jenom párkrát štěkne - ostatně stejně jako (exhumovaný) sexy Olivier. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Technicky precizní velkolepé retro dobrodružství za relativně skromných 70 mega, které je narvané akcí, ale zoufale mu chybí větší drajv. Vizuelně se mi to moc nelíbilo, ale jen při pohledu na všechny ty vzducholodě, roboty a rakety jsem se tetelil blahem a Gwyneth Paltrow vystřihla rozkošnou zvědavou reportérku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý po celý čas pripomína nejakú lacnú zadnú projekciu. Natočený možno inak, možno lacno, možno ako pocta, ale mňa to veľmi nenadchlo. Postava pilota a jeho dobrodružné kúsky vo vzduchu a prelety cez mesto udržiavali moju pozornosť v strehu, ale forma mi fakt nesadla. Obojživelné lietadlá boli zaujímavé, rovnako ako drsňáčka A. Jolie, ale napriek tomu u mňa film ani na chvíľu neprekročil hranicu priemeru. 60%. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Dej filmu sa odohráva v 30. rokoch 20. storočia. (Greenpeacak)
  • Zobrazenie Laurenca Oliviera ako Totenkopfa bolo vytvorené na základe archívnych záberoch z BBC a následne digitálne upravené. Táto istá metóda sa použila o dva roky neskôr vo filme Superman sa vracia (2006), kde podobne zobrazili Marlona Branda. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno