Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

oLí 

všechny recenze uživatele

Puvodni Psycho se mi libilo znacne, ale ohromne uchvacen z neho ( zatim ) nejsem. Tuto predelavku Hugecockova originalu vnimam jako velmi zajimave a s laskou natocenou poctu ( totozna hudba, totozne zabery kamery, zvuky, ruzne odkazy, sceny, pohyby hercu, dokonce i jejich mimika a reziserovo cameo ). I zde je strach a napeti. Libila se mi hra s barvami, Anne Heche i ten Vince Vaughn ( ktery nehraje Normana Batese ale Anthonyho Perkinse ). Julianne Moore prilis rad nemam, ale tady mi ten prsatej kostitras nastesti vubec nevadil. V tomto pripade se reziser zjevne nesnazi o prekonani cernobile klasiky z roku 1960, uz vubec ne o adaptaci knihy, kterou prave puvodni verze byla. Nikterak mi ani neprijde, ze by slo o zbytecnost typu "REC" x "QUARANTINE" ( toto srovnani me jen utvrzuje, ze na tomto novem Psychu opravdu neco je ). Ze mnoho zdejsich uzivatelu tento pocin nemile strhalo docela dobre chapu, jelikoz vsak starsi klasika i pres sve nesporne kvality neni ma srdcovka, je pro me tento snimek Guse Van Santa rozhodne nadmiru pozoruhodny zastupce remaku. ___ PS: jak tak ctu, vysoka hodnoceni na adresu teto predelavky sazeji prevazne divaci, kteri videli nejprve tento film a az pote Hitchuv original. I tak muj nazor je, ze sam o sobe neni dobry a kouzlo tohoto snimku si naplno vychutna prave ten, kdo zna original, komu se libi a kdo ho nema ve sve absolutni spicce. [7.5/10 červen 2009] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o jeden z nejzbytečnějších remaků, jaký kdy kdo natočil. Navíc jde vlastně jen o průměrnou kopii originálů, kterému nesahá ani po kotníky. Spíše než při sledování hororového filmu jsem si připadal, jako bych měl puštěnou nějakou hororovou komedii. Po pravdě však musím říct, že kdybych nikdy neviděl originál, možná bych dal i vyšší než jen průměrných padesát procent. Ty dávám hlavně za slušně natočenou scénku ve sprše a následné kopírování vraždící scény na schodišti. 5/10 ()

Reklama

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

TAKHLE NĚJAK BY VYPADALY OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY V REŽII ZDEŇKA TROŠKY. Živý důkaz toho, kam až se dá pro peníze klesnout, já osobně bych natáčení jakéhokoliv remaku zakázal. originál je prostě originál a ať mi nikdo netvrdí, že to byl experiment, soudný člověk by se neodvážil záběr po záběru přetočit legendární klasiky z jiného důvodu než pro peníze. takovýhle film ani nejde objektivně hodnotit, když sant jen okopíroval, co už natočil někdo jiný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechápem načo sa točia tieto remake starých kultových filmov! Je to takmer presná kópia scén z originálneho "Psycha" A.Hitchocka z roku 1960. Akurát, že je to vo farbe a s trapne nepresvedčivou Anne Heche v úlohe Marion. Tiež sa čudujem V.Vaughnovi kde zobral tú odvahu zahrať psychopatického Normana Batesa. Keď som si spomenul na výkon A.Perkinsa v tejto roli, tak som sa musel Vaughnovmu pojatiu sakrasticky pousmiať. Verným prekopírovaním silného originálu, vznikla len vyblednutá kópia, ktorá vôbec nemusela ani existovať. Kto nevidel pôvodné "Psycho", tak je filmový ignorant a kto ho videl, nemôže byť s touto novou atrapou spokojný. ** ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ukázka naprosto zbytečného filmu. K čemu točit něco již jednou (a lépe) natočeného? Že by kvůli barvě? To je asi dost chabý důvod. Zůčastněným tvůrcům nelze upřít snahu - a to snahu poměrně úspěšnou - natočit dobrý film, zvláště herci vůbec nejsou špatní, ale pořád se jedná jen o o chlup horší kopii skvělého originálu. Kopii, která od svého vzoru přebírá do detailu skoro všechno - včetně gest a dialogů. Snímek bez kousku vlastní invence si nezaslouží víc než 2*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • V jedné ze scén ve filmu, kdy Marion (Anne Heche) prochází ulicemi, se nedaleko autobusového nádraží ukáže plakát na romantickou komedii Šest dní, sedm nocí (1998), ve kterém si zahrála Anne Heche ve stejném roce. (newpage)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama