Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička sice vykrádala kde co počínaje klasickými pohádkami, přes Na hromnice o den více až k Doktoru Strangeovi, ale pořád to byla na naše poměry svěží a cool pohádka. Dvojka jde trochu jinou cestou a titulní princeznu v hlavní roli vystřídá čáryfukyně Elišky Křenkové a i když se ani tentokrát nešetří s efekty, je to podstatně menší zábava. Stopáž nabobtnala o dobrou půl hodinku a nejen díky ní je místy docela utrpení na druhou princeznu koukat a chce dost sebezapření jí dokoukat do konce. Dvojky jdou většinou cestou že všechno musí být větší a všeho musí být víc a ani tohle není výjimka, jenže to prostě nefunguje. Tu a ta se najde světlejší chvilka, ale na víc jak dvě hodiny jich je zoufale málo. Elišku Křenkovou mám celkem rád, ale tady jí to narozdíl od skromnější porce času v jedničce nesedí a chvílemi mi přišla, že jí to natáčení vůbec nebavilo a dělá všechno proto aby si tak nějak odříkala co má a co nejdříve byla někde jinde. Po fajnové jedničce dost zklamání...40% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Podobně jako třeba u Zloby, ať zůstaneme ve stejném žánru, jsem od původního filmu nic nečekal, a byl jsem příjemně překvapen. Pokračování Princezny je rozmáchlejší, hudba epicky burácí, závěrečná bitva se zdá nekonečná, postav je jak apoštolů na orloji, všeho (snad s výjimkou záběrů na Bouzov) je prostě víc (včetně E. Křenkové), ale člověk si to už tolik neužije. Škoda, že se kniha, kterou si čte Amélie, jmenovala Jak se stát pánem času (nebo tak nějak), a že nešlo o Proustovo Hledání ztraceného času. A moje nadšení z toho, že se v české fantasy bojuje proti antisemitismu, bylo zchlazeno upozorněním, že v hospodě se nezpívá "Připijme na Židy a jejich krásu", nýbrž "Připijme na ženy..." Přesto návštěvy kina nelituji, stále jde (v tuzemských poměrech) o vydařený žánrový počin. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, kecy, kecy, asi tak by se dalo shrnout pokracovani jedny z nejsympatictejsich novodobejch ceskejch pohadek. Mame tu stejny postavy v jinym pribehu, kterej neni vylozene pokracovani prvniho dilu, sice na nej navazuje, ale stoji dejove naprosto samostatne. Film je zamerenej na postavu Krenkovy, ktera se celej film chova jak totalni krava a ostatni jsou jen takovy krovi. Dve hodiny se prakticky nic nedeje, aby tu na zaver byla bitva, na kterou tvurci fakt nemeli rozpocet. Je to nudny, je to silene dlouhy, vypada to lacine a hlavne to je naprosto zbytecny pokracovani. Sem tam se povede nejakej for, ale to je tak vsechno. Slabsi 2*. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbila už jednička, a dvojka byla stejně skvělá. Chvílema jsem si musela připomínat, že je to pohádka a že to tedy skončí určitým způsobem, tak to připomínalo napínavý fantasy film. Ani mi nevadila délka, nebyla tam hluchá místa. Za jediné mínus považuju naprosto trapné fórky těch jejich strážců. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Většina předností jedničky zmizela, Natalia Germani už hraje jen druhou vagínu. Čarodějnice Simony Zmrzlé také ustoupila do pozadí. Navíc pokračování nese nesmyslný název Princezna zakletá v čase. Princezna se do časové kletby a smyčky už napodruhé nedostala. Tvůrčí tým, který od minula nedostál změn, se rozhodl ve dvojce pro větší invenčnost. Divák má tedy před sebou složitější děj a do popředí se dostává mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková). Ta nyní získala zakázanou schopnost částečně ovlivňovat tok času, což má za následek její rozštěpení v čase, v praxi to znamená, že Amélie ze současnosti se setkává s Amélií z minulosti. A na scénu vypochoduje Pán run Jan Jackuliak se slovenským přízvukem, který touží získat vládu nad veškerou magií. Vypravíme se na dobrodružnou výpravu do města jménem Ayra, kde sídlí alchymisté, co mají na starost chránit magii. Pod vedením alchymistky, kde ji doprovází prkenný Marek Lambora, Natali Germani, u které můžeme jen přemítat, jestli má pod šaty spodní prádlo, Martin Písařík, který zastupuje spolu s liliputánem komické postavy. Zjeví se i Vojta Kotek. A jeden se diví, jak to je to celé neakční a upovídané. Nějaká akce v podstatě nastupuje až v samotném závěru. Chybí jí velkolepost, ostatně absence nějaké rozmáchlé a spektakulární scény provází celé tohle pokračování. Dokonce mně nejednou celé to ne až tak funkční počínání přišlo nemálo směšné. Kostýmy, triky a scenérie jsou téměř katastrofa. I jednička tím trpěla, dařilo se jí ale svěžími režijními postupy tyto nedostatky maskovat. Tady už není co by je maskovalo. Výpravně se film většinou odehrává v interiérech nebo v lepším případě na jakémsi nádvoří. A čiré zoufalství představuje Tereza Mašková, která zazpívá se středověkou kapelou. Dvojka ukazuje, jak je na tom česká tvorba s žánrem fantasy. Do filmu by se muselo nalít mnohem více finančních prostředků, aby vypadal patřičně dobře, herce by musel někdo naučit hrát, aby to nevyznělo jako parodie, a režisér Petr Kubík by měl krotit vášně i ambice, neboť režijně v této oblasti příliš nevynikl. A tak za tu tvůrčí odvahu a pokusy o scenáristickou invenci se na ten průměr dostaneme. 5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)
  • Kromě Gutštejna se dějištěm filmu staly i hrady Helfštýn, Perštejn a Bouzov, který hrál ústřední úlohu v prvním díle, nebo zámek Sobotín. (rakovnik)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama