Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Satira ostrá jako bič, nebo film skutečně tak debilně militantní, jak se okatě tváří? Hlasuju pro to první. Protože Verhoeven není dle mého druhého extrému schopen, odporuje to jeho naturelu. A pokud sledujete Hvězdnou pěchotu s nadsázkou a vztahujete si ji k ohraným modelům jednotlivých žánrů (válečný film, teenagerský seriál z "highschool", akční sci-fi, propagandistický dokument), pak prostě nelze než smeknout, protože Pěchota funguje báječně. Na jednu stranu dokáže strhnout masovými bojovými scénami a napětím na bojišti, na druhou stranu dokáže pobavit satirickými šlehami zejména během vkládaných sekvencí z "dobových médií". Paula Verhoevena nelze brát jinak než jako jednoho z největších úchylů stříbrného plátna a rozporuplná recepce jeho děl je nejlepším důkazem toho, že svou práci odvádí na jedničku. V tomhle případě spíš na dvojku, neboť to, co náznaky paroduje, ho zároveň místy nebezpečně pohlcuje. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Přesně jak už tady psalo X lidí přede mnou. Tohle je kultovka jako hrom. Ne tak lehce stravitelný film pro každého. Ale já napoprvé valil oči, napodruhé to samé, no a v současnosti už si při každém shlédnutí jen a jen spokojeně vrnim. Paráda. Verhoeven občas natočí něco, čim mi prostě a jednoduše vyrazí dech. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meganářez s fakt hustou atmosférou ála "nakopeme jim ty jejich zkurvený řitě." Verhoeven prostě umí a opět si neodpustil svoje geniální nechutnosti a robocopovské televizní reklamy. Casper Van Dien se na tu roli fakt hodí a škoda, že po tomhle filmu už hraje jen ve sračkách. Denise Richards je fakt mrdna a tenhle film je prostě super. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už chápu ten oblíbený film herního vývojáře Cliffyho B a jeho inspiraci v Gears of War. Hvězdná pěchota je ohromná kultovka, která člověka dojímá k slzám, rozvibrovává bránice a zároveň člověka otupuje takovým způsobem, že je to až neuvěřitelné. Neskutečně hloupý film na jednu stranu a geniální zároveň, který i dneska působí ohromně výpravně a vůbec nechápu, jak to za tento (ač tehdy obrovský) rozpočet mohl Paul Verhoeven natočit. Povinnost pro všechny filmové fanoušky, jíž jsem právě konečně složil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ono je dost těžký se v tomhle filmu vyznat, natož ho hodnotit. Někomu se to může jevit jako bezduchá sr****, která se bere vážně a tváří se jako úžasnej akční film z budoucnosti, jinému zas jako hodně střihlá satira, nebo mě jako černohomorný scifi snímek, se slušnými triky a nenudícím dějem. Je fakt, že když jsem byl mladší, tak mi to přišlo vtipnější, ale pořád se u toho docela bavím. Vlastně tomu ani nemůžu moc co vytknout; vzhledem k typu filmu (předpokládejme, že to má bejt něco na způsob parodie :-)), můžu protestovat leda tak proti nudnějšímu začátku a trochu předvídatelnému ději a konci, ale to je tak všechno. Fakt nevím, jak to ten Verhoeven s tímhle filmem myslel, ale pro mě stejně zůstane napořád režisérem Základního instinktu, takže o jeho duševním stavu nechám polemizovat jiné uživatele ;-). Dávám slabší 4*. "Dělejte opičáci. Chcete snad žít věčně?" ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Fort Ticonderoga je skutečná pevnost v severní části státu New York, která byla postavena v 18. století. Používali ji Britové během sedmileté války s Francouzi a poté znovu američtí vojáci během americké války za nezávislost proti Britům. (Untentrauer)
  • Bránění pevnosti odkazuje některými hláškami a úhly kamery k historickému filmu Zulu (1964). (Matty)
  • Natáčení filmu se zúčastnilo přes 1 400 komparzistů. (HellFire)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama