Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na rok 1997 skvelé vizuálne efekty, svižný dej, výborný soundtrack a sem tam vtip, takže nudiť sa pri tom nedá. Verhovenove filmy majú niečo do seba a na tomto sa mi páči, že je v ňom od každého niečo - troška romantiky, niečo dobrodružstva, dobrých hlášok a na svoju dobu naozaj parádne efekty a výborný dej. Na tú dobu naozaj podarená snímka so skvelou hudbou a výbornými hercami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už chápu ten oblíbený film herního vývojáře Cliffyho B a jeho inspiraci v Gears of War. Hvězdná pěchota je ohromná kultovka, která člověka dojímá k slzám, rozvibrovává bránice a zároveň člověka otupuje takovým způsobem, že je to až neuvěřitelné. Neskutečně hloupý film na jednu stranu a geniální zároveň, který i dneska působí ohromně výpravně a vůbec nechápu, jak to za tento (ač tehdy obrovský) rozpočet mohl Paul Verhoeven natočit. Povinnost pro všechny filmové fanoušky, jíž jsem právě konečně složil. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem to hodnotil, tak jsem se musel zkusit odpoutat od předlohy, protože s tou to opravdu nemá mnoho společnýho, kromě občasných odkazů na knihu (třeba deset ran, který by otec Caspera raději snesl, než armádu apod). Kdyby to byl film jen podle scénáře, dal bych čtyři. Ale je to podle geniální knihy a tak tu jednu musím sundat. Je tu spousta nelogičností. Třeba povyšování hlavního hrdiny jen tím, že se ho zeptají, jestli to bere, ale takhle to nefunguje. Poručík je důstojník, takže by musel udělat důstojnickou školu. Dále třeba ten výcvikovej tábor. Ten je tu málem jak letní výcvikovej tábor pro bohatý a tlustý děcka sedící neustále před komplem. Nebo ti brouci, nějak jsem marně hledal, co by na těch svých planetách vlastně žrali? A tak podobně. Ale jinak je to celkem zajímavě natočená akční SF. Nenáročná a mozek nezatěžující, ale ani nenudící. Jen mi vadilo, že Denise Richards hrála tu jeho pravou, která ho nakonec dostane, protože je mi zatraceně nesympatická a klidně bych ji oželel a strašně špulí pusu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Přesně jak už tady psalo X lidí přede mnou. Tohle je kultovka jako hrom. Ne tak lehce stravitelný film pro každého. Ale já napoprvé valil oči, napodruhé to samé, no a v současnosti už si při každém shlédnutí jen a jen spokojeně vrnim. Paráda. Verhoeven občas natočí něco, čim mi prostě a jednoduše vyrazí dech. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. "Chcete vědět víc?" Sci-fi film Hvězdná pěchota je natočen podle jednoho z nejznámějších děl Roberta A. Heinleina a to mým oblíbeným režisérem Paulem Verhoevenem. Nic pro slabší nátury, povinnost pro milovníky velkolepé sci-fi, hodně brutální akce a především černočerného humoru. Já to viděl už asi 6 x a pokaždé jsem se dobře bavil. "Chcete snad žít navždy?!" Trailer: http://www.csfd.cz/film/9302-hvezdna-pechota/videa/ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Film se dočkal dvou pokračování (2002, 2008), která byla ovšem určena jen pro domácí video. (HellFire)
  • Nadsvětelný pohon používaný federací je ve filmu (v původní anglické verzi) označen prostě jako "warp". V knižní předloze to byl „Čerenkovův pohon“. (vojtaruzek)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama