Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem předchozí trilogii, minimálně ne celou a už je to dlouho. Možná i proto jsem se ztrácel v mnoha dějových dírách, kdo ví. Ovšem facepalmoval jsem bohužel často; věděl jsem však do čeho jdu a nikterak zhlédnutí nelituji, ale dobré to zkrátka není. Hrozně by mě zajímalo, co by ve filmu dělal Van Damme, zřejmě neodhalený hitman s kapucou? To mě mrzí, že to nevyšlo. Stále na Netflixu. ()

SidneyP odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že dramaturgicky, zvukově, herecky... prostě obecně FILMOVĚ... je to mnohonásobně horší než původní trilogie. To prostě není možný, jak je tenhle film splácanej dohromady. Jedná se jen o řádku natočených scén, co sotva drží do kupy. Tomu filmu nevěříte absolutně nic. Postavy papouškují naučené dialogy a nějaké herectví je tatam. Jak se Magnuskovi podařilo do tohoto filmu obsadit takovou paletu herců, to mi hlava nebere. Ten film je totiž totální sračka. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Reparát skončil tam kam patrí, teda na Netflixe. Jedno však treba uznať, tak otrasné dialógy napíše málokto, na strane druhej odráža to rozumové schopnosti bohužiaľ už aj žiakov základných škôl, nielen špeciálnych. Kým prvá časť ešte stála zato a na naše pomery bola pomerne kontroverzná a relatívne dobre spracovaná od druhej série to bol prepad na dno kinematografie aj keď aspoň záver a hudba v niektorých momentoch vytiahla Reparát nad hranicu odpadu!, spolu s ružovými trenclami... ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Abychom pochopili hloubku Magnuskovy patologie, je třeba si uvědomit, že v původní trilogii stvořil převážně romské děti tak zlé a zkažené, aby je jím ztvárněná postava mohla systematicky zabít a zachovat si sympatie vyprávění. V Reparátu pak nechá romské postavy vyjadřovat za tyto vraždy vděk, nechá se jimi opakovaně prohlašovat za „jednoho z nich“. Godlovi napsal sestru ztvárněnou modelkou Gabrielou Gášpárovou, aby mohla mít s o patnáct let starším protagonistou s vzezřením Tomáše Magnuska náznak milostného románku. Godla také Magnuskovi opakovaně vysvětluje, o kolik je chytřejší a že by si bez něj neporadil. Magnusek si tedy ve svém filmu stvořil hloupého romského kamaráda, aby mu mohl být mentorem a vzorem. Ten člověk absolutně nemá stud! Celí Bastardi jsou produkt neukočírovaného mesiášského komplexu v kombinaci s absolutní filmařskou neschopností. Je to kouzelné. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv si o tvorbě našeho prostorově nejvýraznějšího tvůrce myslím to co zřejmě většina, s Bastardy jsem nikdy neměl větší problémy. I když ta filmařina je tak trochu mateřská školka, líbí se mi na nich jejich jinakost a především sdělení. Nějaké výtky bych ale ke čtvrtému pokračování přesto měl. Za prvé je to návrat titulních hrdinů…..což je samo o sobě super……bohužel jejich pubertální přirozenost odnesl dým z tisíce vykouřených cigaret. Problém číslo dvě je Zdeněk Godla…..že u Magnuska nejde o žádnou vysokou školu filmového umění jsme se už bavili….stejnak nemohu tomuto snad napravenému kriminálníkovi přijít v žádné z jeho rolí na chuť. A to nejdůležitější….příběh (nebo chcete-li zápletka)….přijde mi, že mu nebyla věnována dostatečná péče. Ale to jsou prostě Magnuskovy Bastardi a těm se buď vysmíváte, nebo vás, stejně jako mne, vlastně baví. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Petr Reif zde ztvárnil dvojroli. V čase 6:03 je vidět jako člen vězeňské ostrahy a poté v čase 51:43, kde je jedním z bodyguardů šéfa mafie Viléma Dostála (Jiří Krampol). V čase 01:11:54 je zpětné okénko v průběhu výkonu trestu Tomáše Majera (Tomáš Magnusek), kde jej ještě jednou spatříme. (Arnyfe)
  • Vedení školy v České Skalici, kde se příběh Bastardů odehrává, si odněkud z internetu vytisklo sadu informačních štítků na dveře, které označovaly učebny a místnosti. Kabinet uklízečky měl fotografii Jaroslavy Obermaierové z filmu Bastardi (2010) a tato škola je tak jediná, ke které se štítek autenticky váže. Jaroslava Obermaierová se při natáčení s nápisem vyfotila. Tato fotografie je v galerii filmu. (ugugege)

Reklama

Reklama