Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Plusy: Menšík v roli autoritativního krále, Filipovský v roli ironického Kacafírka, Ďurdiak v roli sveřepého prince, Šafránková v roli Večernice (tady je nejvíc sexy, fakt), Bzobohatého nevyzpytatelný Mrakomor, který je the best záporák našich pohádek; pojetí jako road movie, zkoušky prince ohněm a mečem, kamera; celkově námět, chvílemi až snová atmosféra, dramatické obrazy s hodinami. Mínusy: snad jen to, že švagříčci stáli pořád princovi za prdelou, takže bez nich by se teď válel death ve škarpě. Suma: Pro mě nejlepší Vorlíčkova pohádka. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborná pohádka. Největší klad je v obsazení. Král a jeho dvorní šašek jsou skvěle sehraná dvojka, princezna na české poměry už nemohla být lepší a charismatický záporák dodává zlu hutný temný nádech. Princ je sice třasořitka, ale naštěstí má o koho se opřít během své nelehké cesty za záchranou princezny. Bezchybně působící pohádková záležitost, kterou korunuje Václav Lohniský. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Celá ta cesta mladého prince, který hledá své sestry je půvabná... Převleky, zákaz se ohlédnout a nakonec zjištění, že všechno (jak jasné!) je jinak. Tedy skoro... Navíc Radoslav Brzobohatý v roli knížete Marakomora je mnohem víc zlý, než jako špion Bláha v majorovi Z. ;-) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvykle natočená pohádka, dosti naturalistická a takřka "hororová". Vizuální efekty dost dřevní. Kladem je samozřejmě přítomnost skvělých herců a slušná výprava, jako celek to ale vůbec nedrží pohromadě. Jednotlivé scény se mění vysloveně mechanicky, jako by to celé stříhal nějaký automat a všechno tu tak trochu balancuje na podivné hraně naivity a trapnosti... Škoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka nepatří mezi moje nejoblíbenější, a to proto, že princ v podání Juraje Ďurdiaka není ideálním představitelem pro prince. Solidní režie Václava Vorlíčka a nechuťák Mrakomor jsou jednoznačně největšími klady velmi nevyrovnané pohádky. A kdo pořád obsazoval Šafránkovou do rolí princezen? Než by tam obsadili nějakou vnadnou blondýnečku, tak jsem musel sledovat nic moc hezkou ne -princeznu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Při souboji se třemi loupežníky ve skalách má při souboji s princem Velenem (Juraj Ďurdiak) jeden z nich v ruce nůž. V záběru je poznat, že je to jiný nůž (pravděpodobně atrapa nože), než ten, kterým před chvílí krájel jídlo... (montywalsh)
  • Pohádka se točila v ateliérech ale i na mnoha jiných místech mj. na zámcích Ploskovice a Hrádek u Nechanic a zlý Mrakomor sídlil na zřícenině hradu Krakovec u Rakovníka. Tzv. měsíční krajina se natáčela v okolí Mostu a další záběry ve skalním městě v Adršpachu. Několik dalších záběrů se natáčelo v Českém ráji, konkrétně na Kopicově statku. (Stocki)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama