Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (252)

Figu 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy fláků se musí fakt umět především skvěle napsat! To je půlka úspěchu. Pak už záleží hrozně moc na kvalitě herce, kolem kterýho se celá story točí. Občas se to povede dokonale (127 hodin, Telefonní budka), občas je to průměr (Noční jízda, Kyslík, Pohřben zaživa....). Tady se povedlo vše tak nějak napůl... Jake je bomba herec, nicméně je vidět, že i když dělal co šlo, ten příběh byl sám o sobě prostě nudnej a to ani on nespasí... Prostě napůl. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typická (zbytočná) americká verzia, inak skvelého dánskeho filmu. Napriek tejto prvej vete musím povedať, že s americkými remakemi zahraničných filmov nemám najmenší problém. Svojhočasu sme si ich užili nadmieru, keď sa po americku remakoval snáď každý druhý úspešnejší ázijsky horor. A mnoho divákov tak nafrflalo ako keď sa jedná o remake európskeho filmu. Problémom však je, že tento remake sa ani zďaleko nepokúša o nič nové a je doslovnou kopírkou toho predošlého. Príbehovo tak už nemá absolútne čím prekvapiť a jediné čo robí "inak" je, že celé dianie klasicky po hollywoodsky zbytočne prehnane dramatizuje a tak sa v americkej verzii The Guilty viac kričí, plače, duní intenzívnejšia hudba a všetko musí byť teatrálnejšie. Jake Gyllenhaal síce odvádza do bodky presný výkon a je radosť na neho celých 90 minút počas ktorých ani na sekundu nezíde z obrazovky pozerať. Ale čo z toho, keď podobný výkon odvádza vo filme, ktorý síce vďaka skromnejšej stopáži nestihne ani raz nudiť, ale ani raz obhájiť zmysel svojej existencie. Iba z minimalistického dánskeho filmu robí typický americký thriller, ktorý musí diváka neustále niečím nadchýňať, až nakoniec pôsobí ako stovka ďalších thrillerov ktorá sa v US už natočila. Typický príklad filmu, ktorý nemá koho čím uraziť, ale ani absolútne ničím (okrem výkonu Gyllenhaala) nadchnúť, hlavne pokiaľ ste videli originál. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nová, americká verze The Guilty je leaknutá venku a jelikož si nepamatuji a nechci srovnávat se starou, dánskou verzí, hodnotím film samostatně. Uvnitř tak nějak cítím, že se celý film drží originálu jako klíště a kopíruje děj, scénář i emoce a nechce se mi nadhodnocovat něco, co jsme už vlastně jednou viděli, ale zde nemůžu jinak, než jednoduše nadšeně konstatovat, že se film povedl. One man show Gyllenhaala, který si zde krade všechnu slávu a divák bude zarytě zatínat nehty do sedačky, protože nejen, že bude emočně až na kost vyždímaný sám, ale současně jde vidět, že je naplno vyždímaný i Gyllenhaal a jeho comeback na plátno po delší době je famózní, fantastický, akční, napínavý a jednoduše sakra dobrý, a to i přesto, že jsem byl k filmu strašně skeptický. Jak mají amíci tendenci mrvit remaky kvalitních filmů, zde jde o naprostý opak a oproti odtažité a nemastné předloze je tohle solidní nadprůměr. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem překládal trailer a námět mě zaujal, jenže bohužel nemůžu říct totéž o provedení. Kdybych věděl, že jde o předělávku dánského filmu, možná bych raději sáhl po něm. Zážitek se víceméně vykouřil z hlavy. A ať mi – spoiler – nikdo nevykládá, že poldu obviněného z vážného zločinu nechají noc před hlavním líčením normálně pracovat. (1 356.) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pozornosť si držalo. Jakeova postava je až prekvapujúco nesympatická, hoc chápem, že "Joe" bol vystavený veľkému dlhodobému i momentálnemu stresu. Keď kričal a trieskal do stolu už zo začiatku, vravela som si, že štart riadne prepaľujú. A mohol byť aspoň raz slušný na kolegov. Fajn bolo, že mu napadlo, kam ísť ešte o krok ďalej (hoc mu nenapadlo nič výjimočné), a nefajn, že sa tváril, akože zo zainteresovaných má on samojediný snahu o výsledok, a že nereagoval na všetko čo sme mohli zachytit aj my. Herecky a hlasovo-herecky fajn. Logiku za niektorými hlasovými postavami ale nechápem ani po dopozeraní. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama