Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by tam účinkovala Mireille Enos namiesto Kate Winslet, tak sa dá Mare of Easttown označiť za potenciálnu The Killing Season 5. Absolútny slow-burn, kde sa rovnaký (ak nie väčší) dôraz ako na kriminálnu líniu kladie na dramatickú líniu a vykreslenie vzťahov medzi postavami, na zobrazenie života v zapadlom americkom mestečku a hlavne na rôzne traumy všetkých zúčastnených. Kto čaká štýlovú seriálovú detektívku s rýchlym spádom, ten nech si radšej pustí Hawai Five-O. Kto chce niečo civilnejšie, autentickejšie, depresívnejšie, čo sa pomaly dostáva pod kožu s každou epizódou, pre toho tu je Mare of Easttown. Seriálová krimi dráma roku 2021. CELKOVO: 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj syn se zabil, Lori. Je mi líto, že neumím rozproudit zábavu.“ - „Aby bylo jasno, nikdy jsi neuměla rozproudit zábavu. Všechny od sebe odstrkuješ.“ - „Tebe taky?“ - „Já se ale nedám.“ Jenže aby to nebylo mnohem těžší, než se může zdát…V přehršli nových seriálů jsem vsadil na koně z dílny HBO. A byla to trefa do černého! Kate nezklamala a luxusní prostor, který dostala, využila maximálně. Její ironický, zahořklý, zraněný policejní buldok, který využívá práci k tomu, aby nemusel řešit osobní problémy (při nichž i „uklouzne“), byl jasným tahounem. Tím spíš, když se pohybuje v nevelké, uzavřené komunitě, kde se všichni znají a vědí o sobě doslova vše. A právě vyváženost sociální tématiky spolu s krimi vyšetřováním (falešná vodítka, která diváka umně strhávají ze správné cesty) mě moc bavila. Konec byl možná malinko natažený, ale mělo to svůj důvod. Za mě slabších 5*. „Užila sis to?“ - „Jo, jasně. Jako každej, kdo jde na svatbu exmanželovi.“ - „Ale zvládáš to dost dobře.“ - „Jo, ty tři Bloody Mary předtím mi asi pomohly.“ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

skvělá minisérie,která funguje jak v rovině detektivky se silným a překvapivým rozuzlením (které mi došlo až tak minutu před tím než bylo odhaleno),tak v rovině sociální sondy do malého amerického města,kde se všichni znají a všichni jsou svorně v menší čí větší prdeli.Každý má nějakého toho kostlivce ve skříni,ale tady jich bylo opravdu požehnaně.Navíc je to velmi dobře natočené a zahrané - Kate Winslet je boží a krade si většinu série pro sebe,ale ani ostatní se nenechávají zahanbit - a v rámci žánru je to to nejlepší co HBO stvořilo od první řady True Detectve...90% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bravurní post-moderní detektivka kterou tvůrci inovativně kloubí s psychologickým melodramatem, a v níž Kate Winslet podává svůj nejpůsobivější životní výkon? Bezpochyby. Špička svýho žánru? Ani náhodou.... Určitě je 'Mare z Easttownu' jeden z těch víceméně sofistikovanějších seriálových projektů, který televizní trh momentálně nabízí, ale díru do světa svou melancholickou těžkopádností a uměle natáhnutou stopáží prostě neudělá. Ale samozřejmě vidět Kate Winslet do sebe lít škopky je unikát. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Jean Smart (Helen) požádala kostýmní výtvarnici o všití vycpávek na boky a zadek do svých kostýmů, aby vytvořila autentičtější podobu starší ženy. Kostýmní výtvarnice z této žádosti prý byla nadšená, protože po ní herečky nikdy nic takového nežádají. (oli009)
  • Představitelky dvou hlavních rolí, Kate Winslet (Mare Sheehan) a Julianne Nicholson (Lori Ross), jsou kamarádky i v reálném životě. Manžel Nicholsonové je dokonce kmotrem syna Winsletové, která Nicholsonovou do role Lori doporučila a sama si s ní domluvila schůzku, aby ji přesvědčila, že by roli měla přijmout, a ujistila ji, že pokud ji nepřijme, bude toho litovat. Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby věděl, že role Lori by měla být obsazena jako druhá v pořadí s ohledem na to, jak stěžejní je pro příběh přátelství dvou hlavních postav. (oli009)
  • Podle režiséra Craiga Zobela byla Kate Winslet (Mare Sheehan) jediná z herců a hereček, která si v momentě, kdy se zrovna nenatáčelo, troufla vrátit se ke svému rodnému přízvuku. Všichni ostatní se báli, že pokud by specifický "Delco" akcent nepoužívali i mimo záběry kamer, tak by ho ztratili. Jednotliví členové štábu zároveň uvedli, že sledovat Kate Winslet, jak nenuceně a plynule přechází mezi "Delco" akcentem a svým britským přízvukem, bylo ohromující. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama