Reklama

Reklama

Ronda Rousey

Ronda Rousey

nar. 01.02.1987 (37 let)
Riverside County, California, USA

Biografie

"Rowdy" Ronda Rousey narozena 1.2.1987 je americká zápasnice, držitelka 4. danu v judu a začínající herečka.

Bojové umění měli v rodině a tak netrvalo dlouho a Ronda šla v matčiných stopách a začala se věnovat judu. Na bojové sporty měla až zázračný talent a v sedmnácti letech se kvalifikovala jako vůbec nejmladší judistka na olympijské hry v Aténách v roce 2004. Ve stejném roce zvítězila na světovém juniorském šampionátu v judu v Budapešti. Na své druhé olympiádě v roce 2008 získala bronzovou medaili ve váze do 70 kg. Cítila také čím dál větší touhu kromě juda vyzkoušet MMA, nakonec s judem skončila a soustředila se plně na MMA a tak začala jedna velká kariéra.

Než se stala profesionálem nastoupila ke třem zápasům v amatérech a v oktagonu se opravdu nezdržovala. Své soupeřky vyřídila všechny technikou armbar již v první minutě a konkrétně časy 23 sekund, 57 sekund a 24 sekund znamenaly působivou vizitku 3 výher v celkovém čase necelých dvou minut. Svět profesionálních MMA zápasů se Rondě otevřel a ona svou šanci naplno využila.

Profesionální debut se nesl ve stejném duchu jako její působení v amatérech a Ronda porazila svou soupeřku Ediane Gomesovou během 25 vteřin znovu na armbar. Velmi podobně dopadly i její další tři soupeřky. Ani jedna nedokázala s Rondou vydržet alespoň minutu a všechny prohrály armbarem. Ronda získávala pověst budoucí šampionky a také dostala příležitost dokázat, že je nejlepší. V dalším zápase se tedy utkala se šampionkou Strikeforce Mieshou Tate o titul. Tate byla jediná, kdo s Rondou vydržel déle než minutu ale i ona podlehla v čase 4:27 prvního kola jak jinak než na armbar a Ronda se tak stala novou šampionkou organizace Strikeforce. Titul následně obhájila opět v první minutě a opět na armbar a po zaniknutí Strikeforce se přesunula do nejlepší MMA organizace světa UFC. Tehdy to byl obrovský úspěch jelikož UFC ženským zápasům nijak nefandila a až díky výkonům Rondy se organizace rozhodla dát ženám šanci. Pokud by zápas propadl znamenalo by to okamžitý konec ženských zápasů v UFC. Vše tak leželo v rukou Rondy Rousey a jejího UFC debutu proti vyzyvatelce Liz Carmouche v hlavním zápase večera na UFC 157. Rousey opět nezklamala a znovu nedovolila soupeřce více než jedno kolo a v čase 4:49 zvítězila na svůj pověstný armbar. Zápas sklidil obrovský ohlas a fanoušci dali jasně najevo, že ženské zápasy do UFC patří. Ronda tak držela úžasný rekord sedmi vítězných zápasů v řadě ukončených v prvním kole technikou armbar. Od té doby stihla další dvě obhajoby titulu kdy se poprvé podívala až do třetího kola než armbarem porazila starou známou Mieshu Tate a následně v prvním kole porazila držitelku stříbrné medaile v zápase z olympijských her Saru McMann. Bylo to poprvé co se v souboji o titul střetly dvě soupeřky s medailí z olympiády. A bylo to také poprvé co Ronda nezvítězila na armbar ale TKO kdy po koleni a následné sérii úderů rozhodčí Herb Dean ukončil zápas. Ronda Rousey tak s rekordem 9-0 zůstává neporaženou šampionkou UFC a možná to je i konec její zářivé kariéry jelikož jí to čím dál silněji táhne ke kariéře herečky a už naznačila, že UFC nejspíše přesune na vedlejší kolej.

Ronda Rousey tedy hodlá po vzoru další býválé skvělé MMA zápasnice Giny Carano uspět na filmovém plátně a dokonce si zahraje i ve stejné filmové sérii jako Gina. Uvidíme jí totiž v již sedmém pokračování kultovní série Rychle a zběsile v roce 2015. Ještě předtím budeme mít možnost Rondu vidět letos v jejím hereckém debutu - dalším dle všech předpokladů trháku Expendables 3. Ronda si tedy svůj sen být největší ženskou akční hvězdou současnosti možná již brzy splní.

V současnosti Ronda žije ve Venice v Californii, je vegankou a kupříkladu svou přezdívku "Rowdy" (podle jejího oblíbeného wrestlera "Rowdy" Roddy Pipera) získala od přátel.

AlistairMir

Související novinky

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Herečka

Host

Pořady
2024

WrestleMania XL Kickoff - a.z.

2023

Stars on Mars

 

WWE Money in the Bank

 

WrestleMania 39

2022

WWE Elimination Chamber

 

WWE Extreme Rules

 

WWE Tribute to the Troops

 

WWE WrestleMania Backlash

 

WrestleMania 38

Reklama

Reklama

2021

Biography: WWE Legends

2019

WWE Elimination Chamber

 

WWE Fastlane

 

WWE Hall of Fame 2019

 

WWE Royal Rumble

 

WrestleMania 35

2018

NXT TakeOver: Brooklyn IV

 

NXT TakeOver: New Orleans

 

WWE Chronicle

 

WWE Elimination Chamber

 

WWE Evolution

 

WWE Extreme Rules

 

WWE Hall of Fame 2018

 

WWE Hell in a Cell

 

WWE Money in the Bank

 

WWE Royal Rumble

 

WWE SummerSlam

 

WWE Super Show-Down

 

WWE Survivor Series

 

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs

 

WWE Tribute to the Troops

 

WrestleMania 34

2016

UFC 207: Nunes vs. Rousey

2015

Hot Ones

 

UFC 183: Silva vs. Diaz

 

UFC 184: Rousey vs. Zingano

 

UFC 190: Rousey vs. Correia

 

UFC 193: Rousey vs. Holm

 

UFC on Fox: Dillashaw vs. Barão 2

 

WrestleMania 31

2014

UFC 170: Rousey vs. McMann

 

UFC 178: Johnson vs. Cariaso

 

UFC Fight Night: Silva vs. Arlovski

 

WWE SummerSlam

2013

Before They Were Famous - a.z.

 

Ok! TV

 

The Pete Holmes Show

 

The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate Finale

 

UFC 157: Rousey vs. Carmouche

 

UFC 168: Weidman vs. Silva 2

2012

The Jeff Probst Show

 

UFC Ultimate Insider

2011

Dish Nation

2010

Conan

2009

The Joe Rogan Experience

2005

Entertainment Tonight Canada

2003

Jimmy Kimmel Live!

 

WWE Tribute to the Troops

1995

Real Sports with Bryant Gumbel

1993

Good Day L.A.

 

UFC PPV Events

 

WWE Monday Night RAW

1979

SportsCenter

1975

Saturday Night Live

Související novinky

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Reklama

Reklama