Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2001. V dabingovém studiu ZERO nečekaně umírá kmenový režisér a majitel Jiří Arch, a to přímo během dabovací frekvence. Jeho žena Eva, která již nějaký čas udržovala poměr s technikem Pavlem, je šokovaná. Pavel jí nabízí legalizaci jejich vztahu, kamarádka jako první pomoc doporučuje terapeutický nákup nové kabelky, pojištěný pravidelným přísunem indických antidepresiv. Pro jistotu se Pavel hned přizná svému kolegovi technikovi Karlovi a jeho sestře Ladě, která ve studiu občas uklízí. Oba jsou překvapeni. Karel si na Evu asi také tajně myslel, ale neměl odvahu oslovit ženu svého šéfa, Lada zase pomrkávala na Pavla. Pavel i Karel přitom tak trochu doufají, že po smrti Archa konečně dojde k dlouho očekávané modernizaci studia. Ale Eva je plná pochybností jak o vztahu se svým bývalým milencem, tak o tom, zda se má realizovat v dabingu, který, jak se ukázalo, ve společnosti nepožívá dostatek respektu. Vlastně chtěla vždycky hrát ve filmech a ne dabovat. Chtěla být vážená, slavná, ne jen půjčovat svůj hlas jiným. Pavel a Karel se chopí přípravy velkolepé Archovy kremace, kterou se pokusí Evě dokázat, že dabing je národem milovaná disciplína, ale narychlo připravená akce udělá z celého obřadu frašku. Eva se rozhodne definitivně: studio se prodá, ona sama začne jinde a jinak. Nakonec je to však něco zcela jiného, co ji přinutí studio nejen neprodat, ale naopak z něj udělat „nejlepší studio na světě“. A kluci jsou nadšení a ochotní udělat pro Evu a pro studio vše. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TEN TAXIKÁŘ MĚL SVATOU PRAVDU! Protože přesně tak to je. Packalové typu Filipa Švarce, který tu náhodou štěkne sám sebe, a výrobci, pro které je důležité jedno jediné: aby to bylo rychle! A proto to posledních 25 let vypadá, jak to vypadá, a názor že kvůli dabingu Češi neumí cizí jazyky, je smutnou pravdou. Kdyby se pořádně dabovalo jen něco, mohli jsme být někde jinde A teď k seriálu: Bartoška byl skvělej ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět dávám málokdy. Fakt málokdy. To fakt píše nějakej Zelenka? Nepíše to život? :-)))) ... Čermák: "Nedloubej do něj. Dloube on do tebe?... Neužil: Nedloube protože je mrtvej"....... Bartoška: ... já tady telefonuju... tady jsi v krematoriu.... vrať se do sálu.... :-))))) .... Mrtvý Jirka se do sálu nevrátil. Ale já (Jirka) jsem z toho málem umřel :-)))) .... To je fakt o infarkt, takovejhle humor. Budu to muset vidět ještě jednou, tak jako Čtvrtou hvězdu.... ty vole.... které jsem dal také pět hvězd. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda se Zelenkovi opravdu povedla. Vymyslel zcela jedinečný začátek plný vtipných hlášek. Seznámil jsem se s hrdiny v čele s výbornou Klárou Melíškovou a Hynkem Čermákem. Ostatní herci též výborní. Nejlepší scény jednoznačně úmrtí Jiřího Archa během dabingu a Bartoškův proslov. Za první epizodu krásné čtyři hvězdičky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První episoda je taková... Hodně rozjezdová. Je tu tolik potenciálu, že by se dal přehrabovat vidlema, ale jakkoliv jsou jednotlivé části osy Melíšková - Čermák - Neužil hrozně super, chyběla mi tu postava někoho, kdo to celé trochu víc propojí a bude výraznější. Ale na každej pád se na další díly těšingštajn, to ne že ne. ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ja jsem nadmiru spokojen. hodne jsem se na to tesil, ale dost jsem ocekaval, ze se zklamu, dokonce jsem si uz v hlave sumiroval vety, ze tohle opravdu ctvrta hvezda 2.0 neni atd.. o to vic me doslova znicila na zacatku scena se smrti, takhle jsem naposled zasmal pri sledovani Beat kids u wonder showzen (coz neni tak davno, presto to znamena pochvalu). navic tu prisel jeste jeden epicky moment, bartoska. PS. mym hodnocenim jsem serial posunul do cervenych cisel, citim, ze muj zivot zacina mit smysl :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama