Reklama

Reklama

Nick Vallelonga

Nick Vallelonga

nar. 13.09.1959 (64 let)
Bronx, New York, USA

Biografie

Nicholas Anthony Vallelonga se narodil v newyorském Bronxu. Již jako dvanáctiletý hoch získal první herecké zkušenosti, když se objevil ve svatební scéně filmu KMOTR. Právě zde, při natáčení tohoto filmu, se zrodila jeho láska k filmařině. Začal studovat herectví v New Yorku pod vedením takových učitelů jako Tom Brennan, William Hickey nebo Julie Bovasso. Postupně se začal objevovat v mnoha divadelních představeních a také v menších televizních a filmových rolích. Během této doby Nick pracoval také jako editor pro společnost CBS.

Jeho první scénář, na kterém pracoval společně s režisérem Christopherem Coppolou, se dočkal svého zfilmování pod názvem DEADFALL. Ve filmu si zahrál například Nicholas Cage a Charlie Sheen. Nick se po tomto úspěchu vrhl na psaní a natáčení mezávislých filmů jako například snímky DOKONALÝ KLAM, THE CORPORATE LADDER nebo IN THE KINGDOM OF THE BLIND, THE MAN WITH ONE EYE IS KING – v tomto snímku si zahrál i Nickův otec Tony Lip. Po tragédii z 11. září Nick napsal a vydal také CD vánočních písní věnované newyorskému policejnímu a hasičskému sboru. V roce 2005 se rozhodl otestovat limity nízkorozpočtové HD technologie. Jednalo se o digitální experiment natočený během 12 dní. Výsledkem tohoto experimentu bylo temné hororové sci-fi s názvem CHOKER, ve kterém si zahrál i sám Nick. Někdy v této době se Nick objevil společně s Danem Ayckroydem v reklamě pro společnost Charter Communications.

Dalším snímkem, který Nick produkoval a režíroval, byl film ALL IN, vyprávějícím o otci a dceři, kteří jsou zcela uchváceni a pohlceni světem profesionálního pokeru s Dominique Swain a Michaelem Madsenem v hlavních rolích. Na jaře roku 2007 založil Nick společnost Vallelonga Productions a pokračoval v produkování a režírování filmů. Jeho zatím posledním režijním počinem je akční krimithriller STILETTO (2008).

ČSFD.cz

Scenárista

Herec

Producent

Režisér

Host

Reklama

Reklama