foto

Vladimír Morávek

  • nar. 9.4.1965 (51 let)
    Moravský Krumlov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vladimír Morávek, český filmový a divadelní režisér, se narodil 9. dubna 1965. Vystudoval JAMU v Brně, obor činoherní režie. V letech 1989 až 1995 spolupracoval s Divadlem Husa na provázku v Brně, kde se režijně podílel např. na hrách 1980 čili Jak Lukáš V. a Sagvan T. vařili dort nebo Maryša. Od r. 1995 pracoval pro Klicperovo divadlo v Hradci Králové (hry Král Lear či Hamlet). Pak se vrací zpět do Brna.

Režíroval projekt Čechov Čechům, který se v Anketě Divadelních novin o inscenaci roku umístil na první příčce. Dostal několik cen jihomoravských dokumentaristů, mnohokrát byl nominován na Cenu Alfréda Radoka.

Jako televizní režisér natočil v produkci ČT desítky dokumentárních filmů a pár pohádek. Společně s Janem Budařem napsal scénáře k filmům NUDA V BRNĚ (2003) a HRUBEŠ A MAREŠ JSOU KAMARÁDI DO DEŠTĚ (2005), které také sám režíroval. Kromě toho režíroval i muzikál Excalibur v Divadle Ta Fantastika, a to do roku 2003.

Tomáš "hippyman" Tesař

Režijní filmografie

2016 Akvabely
2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
2012 Balada pro banditu (divadelní záznam)
2010 Višňový sad (divadelní záznam)
2009 Hrubeš a Mareš Reloaded
Raskolnikov: jeho zločin a jeho trest (divadelní záznam)
2008 Bratři Karamazovi: Vzkříšení (divadelní záznam)
2006 Akvabely (divadelní záznam)
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Stavrogin je ďábel (divadelní záznam)
2004 Kníže Myškin je idiot (divadelní záznam)
2003 Nuda v Brně
2002 Richard III. (divadelní záznam)
2000 Rasistické historky (TV seriál)
1998 Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb Betlém (TV film)
Vašek Nešika a Šikulka Šikovná (TV film)
1996 Maryša (divadelní záznam)
1994 Michelup a montgolfiera (TV film)

Dokumentární

2015 Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
2011 Evropa jedna báseň (TV seriál)
Inventura Febia: Česká zabíjačka a výlov ryb (TV film)
2008 Století kobry (TV film)
2005 Konec sezóny v divadle Krása (TV film)
1999 Géniové, blázni, pábitelé: Leo Bacon Slanina (TV film)
1998 Kdo je... (TV seriál)
Kdo je... Chantal Poullain (TV film)
1996 Čechy za oknem smutných duší (TV film)
Géniové, blázni a pábitelé (TV seriál)
Už rozsvítili lustry... (TV film)
1995 Pitínský (TV film)

TV pořady

2012 Ples na Provázku (TV pořad)
2011 Inventura Febia (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Uplakánek (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2010 Autoškola sobě (TV film)
Česko na provázku (TV film)
Důmění (TV film)
Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)
2009 Cirkus Havel (TV film)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
2005 Konec sezóny v divadle Krása (TV film)
Portréty: Vladimír Morávek, režisér (TV film)
1998 Kdo je... Chantal Poullain (TV film)

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Trumfy Miroslava Donutila (TV pořad)
2002 Divadlo žije! (TV pořad)
1996 Přezůvky s sebou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(39)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace